Dün Akşam Saatlerinde Türkiye-Rusya Arasında Uçak Krizi!!!!
-
dış siyaset hatır gönülle yürümez çıkar ilişkisiyle yürür
çok gülünç yazılar var :)
-
student bunu yazdı
Türkiye uçağı durdurmuş , füze malzemesi bulmul ve alıkoymuş ,
bunu söyleyen Türk makamları , bazıları hala halkını katleden esat ı ve ona arka çıkan rusyayı aklamak için elinden geleni yapıp , kendi devletini karalamaya devam ediyor,
siz devam edin her olayda sırf hükümete sövmek için kendini halkına zulmeden esad a arka çıkmaya ,
şunu çok merak ediyorum canım kardeşim katletmekten bahsediyorsun ya .... şimdi türkiyede millet bi ayaklansa tayyip bu isyanı bastırmak için ne yapar sence ?
adam ülkesindeki provokasyonları kışırtan yabancı istihpahrata ajanlarının istedikleri olmasın diye direniyor...yani adamın ülkesi amerikalılar israilliler tarafından gizlice işgal edilmeye çalışılıyor sen diyorsun kendi halkını katlediyor...valla aga sana bişi sölimmi kandırılmış saftirik bir halk başka milletlerin sömürüsüne göz yuman onaylayan o ülkenin mandasına girmeyi kabul eden bir halk bunları hakediyor demektir...çok değil 3-4 seneye bizde aynı durumlara düşeceğiz ve bize de demokrasi getirdik diye gelecekler merak etme :D
-
Demekki Tayyip erdoğan, tandoğandaki cumhuriyet mitinglerine bomba atmalıymış. Adama haklıymış çünkü. esad bugün böyle yapıyor ve o gün tandoğanda olanlar bugün esadı savunuyor.
-
torpedo_XL bunu yazdıc0der bunu yazdıUzatmaNaciye bunu yazdıc0der bunu yazdı
Kendi ülkemizde abd kürtlerin gözünü açıp diğer yakın devletler de destek verirse bu düşüncelerini gene söyleyebilecekmisin?
Libya'nın veya Mısır'ın şuanki durumunu takip edebiliyormusun bilmiyorum ama adamlar daha hükümet bile kuramadı, hala birbirlerini öldürüyorlar, Irak'ın durumu zaten belli.
Ayrıca "hiçbir dünya ülkesi siktim sene padişah gibi bir ülkenin yönetilmesini istemiyor işte sonuç ortada" demişsin bkz: Venezuela ve Küba
kendi ülkemiz diye başladığın kısma açıklık getireyim, biz diktatörler tarafından yönetilmiyoruz, bir seçim var genede ortada. bahsettiğin ülkelerin hepsi diktatörlük rejiminden çıkmış ülkeler. ve normaldir ki başıboş kalan bir ülkede herkes nemalanmak için diğerine bırakmak istemiyor.
küba ve venezuela örneğine gelirsek, halkın durumu çok mu iyi ? ben gittiğimde herkes isyandaydı. tek mutlu olabildikleri yanları fakirsek hepimiz fakiriz havasıydı. baştakiler karteller ve parası olanlar paralarına para katarken geri kalan halk hayattan mutlu olmaya çalışıyorlar.
esad rejimi kesinlikle savunulamaz, bu bir gerçek. müslüman müslümana savaşmı açsın diyenler, müslüman müslümanı suriyede öldürüyor ne ayak ?
uçak konusuna gelince politik oyunlar bunlar.
-
UzatmaNaciye bunu yazdıc0der bunu yazdı
şu esad ı nasıl savunabiliyorsunuz arkadaş
adam baba oğul senelerce padişah gibi bir ülkeyi yönetmeye çalışmış
son kullanma tarihi dolmuş artık ki halk isyan etmiş olay bu
ha halkın gözünü açan amerikadır değildir o pek önemli değil
amerika bile harekete geçirdiyse halkı iyi birşey yapmış
bakarsın suriye de demokrasi gelirhangi demokrasi abd nin ıraka getirdigimi yoksa israilin filistine verdigi özgürlük mü bunları kafanıza nerden yerleştiriyorsunuz hea bunlar abiler denen kuklalardan ögreniyorlar insanların ölmesindense bırak demokrasi gelmesin suriye şuan bi bataklık oraya kim giderse gitsin bataklıkta oda kaybolcak ve cehenneme döncek ortalık zaten büyük ihtimal esed kazancak şavaşı muhalifler daha dayanamaz.
bunların bildikleri demokrosi anlayışı ırakta abd nin yaptığı katliam israil de filistinde yaptığı katliam...fakat şöyle birşey var bizim müslüman dediğimiz o çok malum kısım neden hristiyan bir halkın müslüman bir halka yaptığı zulmü demokrasi adı altında onaylıyor kabulleniyor bu handi dini kitapta yazıyor çok merak ediyorum...yoksa bunların müslümanlıkları sadece petrol ve toprak mı ?
geçin bu işleri aga esad kendi halkına zulmet miyor kendi ülkesini savunmaktan başka yaptığı birşey yok.Ne oldu mısır vs. çok mu refaha erdi şimdi ? çok merak ediyorum...ırak ta demokrosi varmı ? ya filistinde ?
siz israilin toprak demokrosisini abd nin petrol demokrasisinin müslümanlığını yapıyorsunuz...Allah büyük bir gün şu canım ülkede sizlerde bu duruma düşersiniz inş. ki ozaman o anlarsınız...çok mu meraklısınız bu hristiyanların yahudilerin elini eteğini öpmeye hocacığınızın ışığında....hayret ediyorum amk böle kazanılan zaferden zaferde olmaz aga ...Allah ıslah etsin...!
-
diamonique bunu yazdı
Demekki Tayyip erdoğan, tandoğandaki cumhuriyet mitinglerine bomba atmalıymış. Adama haklıymış çünkü. esad bugün böyle yapıyor ve o gün tandoğanda olanlar bugün esadı savunuyor.
bana,hristiyan bir toplumun çıkarları için kendi dininin mensuplarının kanını dökülmesine sebep olan bu olayları daha da alevlendirecek duruma getiren ortadoğu da ki dökülen (tüm ortadoğu bölgesindeki devletlerinde olan karmaşıkların) kanın sorumlusu olan ortada doğu projesinin eş başkanı olan ve bu projenin asıl amacı abd ve israil yeni dünya düzeninde yer altı kaynakları ve ülkelerin sömürüleri üzerine kurulu olan emperyalist masonik hatta şeytana hizmet edenlerin yanında yer alan bir insanı savunmayın...
şimdi ki yeni nesil müslümanlar artık hazır yiyici oldu amk...SAT SAT YE....ne güzel amk çıkardıkları sizin müslümanlıkla değilde şu meşhur adamın kitaplarıyla aranız çok iyi amk kitapsızları sizi...nasıl sinir oluyorum yarappim allah tan diliyorum ya bir gün sizinde başınıza böyle birşeyler gelirse çok açık ve net anlıyacaksınız la ..
-
c0der bunu yazdı
bakarsın suriye de demokrasi gelirhangi halk elinde ağır silahlarla elinde roketatarlarla isyan ediyor onu bi de bana ben susucam. bu suriye nasıl bi ülkeymiş arkadaş? masum sivillerin evlerinde bombalar makinalılar doluymuş, garajlarında uçaksavar monte edilmiş kamyonetleri varmış hepsinin... vay be böylesini hiçbi halkta görmemiştim.
hangi halk?
-
güvenlir bir istihbarat olmasa indirmezlerdi.
yanlız indirmeleri bile önemli bir adım.
-
Prometheus bunu yazdıc0der bunu yazdı
bakarsın suriye de demokrasi gelirhangi halk elinde ağır silahlarla elinde roketatarlarla isyan ediyor onu bi de bana ben susucam. bu suriye nasıl bi ülkeymiş arkadaş? masum sivillerin evlerinde bombalar makinalılar doluymuş, garajlarında uçaksavar monte edilmiş kamyonetleri varmış hepsinin... vay be böylesini hiçbi halkta görmemiştim.
hangi halk?
halkın üzerine silahlarla gidildi , suriye ordusundan kaçan askerler de halkın yanında yer alınca tabi ki boş gelmediler ,
Tayyip le Esad 2ın yanyana resmini gösteren arkadaş , biraz dış politikayı takip etseydin , babasından sonra iktidara gelen Esad'ın demokratik söylemler içinde olduğunu , bu yüzden Türkiye nin iyi ilişkiler içinde olduğunu anlardın .İsyan n silahla bastırmak isteyen Esa a Türkiye 'nin de defalarca demokrasi için adım atması uyardığını , isyanı demokrasiye geçerek , silah kullanmadan durdurabileceğini , defalarca Dışişleir bakanını da göndererek uyardığını bilirdin. Suriye ile dış ilişkiler bir anda bozulmadı. Biraz dış politikayı takip et.
-
1945 ten sonra atlantik kontrollü politikaların son ve en azami raddelerindeyiz.küresel bankerlerin en baştan beri işgal etmek istedikleri durak ve coğrafyadır türkiye.şu an bunu başarmış gibi olsalarda daha halk bişey kabul etmedi.suriye,mısır,libya fasa fiso ufak tefek lüzumsuz yanlardan resim dolmaz ama ufak resimlerden oluşan bir büyük resim olur.10. haçlı seferi 10 asır sonra ülkemiz üzerinden yürütülmektedir ve merkezi türk halkıdır.yerli işbirlikçilerle yürütülen bir operasyondur.sevr ve mondros u tanımayan milletimize bunu son yıllarda kukla hükümet ve eşbaşkanlarla koca coğrafyanın haritası kanla çizilmeye çalışılıyor.müslüman müslümana vurduruluyor.tarihe baktığımızda bir sürü örnekler mevcuttur pisliğe bulaştığımız vakalar olarak.kaddafi amerika ya karşı iken kaddafi örnek bedevi küresel bankerler hedefe koyduğunda diktatör,kim hedefe geliyorsa başına gelen öyle oluyor.esad küresel bankerlerle anlaşsaydı ondan demokratı yoktu.ama yahudi konsorsiyumuna karşı geldiği için diktatör kan dökücü oluyor aynı durum da kimler bu küresel şebekeye karşı ise aynıdır.suriye de ki duruma şahin oluyoruz kendimize ise karga oysa aynı durumda bizim memleketimizde durum aynı noluyo o zaman memleketimizdeki kafalara diyorum ülkemizdeki androidleştirilmiş gdo laştırılmış mandacı milliyetçisi veya haçlı müslüman tayfası kendisini öyle bir yere koyduki kendilerini deşifre ettiler onlar hiç bir dünya da beladan başlarını alamayacaklar.bilime ilime kitaplara aykırı zamanın tersinde kafalarla ancak elinizde pimini çektiğiniz bombanın hedefi olursunuz.suriye üçe bölünecek o zaman türkiye nolacak mübarek gibi sen diktatörsün diyecekler al aşağı edecekler saddam gibi kaddafi gibi deliğe süpürecekler memleketmi boşver önemli değil.