E-Devlet Şifresini Unuttum
-
Mecliste şu anda bütçe görüşmeleri yapılıyor ya . vardır bir yerlerde bir açık. bunuda şu kadar keriz var nasılsa unuttuk sanırlar gider 10 tl yide aramazlar nasılsa diye düşünüyor olabilirlermi acaba ?
şifremi babalar gibi yazdım. 4. kez almıştım . şimdi yine girmiyor. bu resmi bir soygunculuk!
Birde , diyelimki birine inbelik yapmak istiyorsunuz ,t.c. nosunu yazın 10 sefer bloke edip atıyor.
Neden bunun önlemini almıyorlar acaba ? T.C. numaraları gizli birşey olmaktan çıktı artık . Hele anne kızlık soyadı gibi saçma bir güvenlik sistemi olabilirmi ? YAhu bu adamın dayısı kim diye sorduklarında son derece gizli (!) bilgi olan anne kızlık adına ulaşmak ne kadar da zor değilmi ? :S
-
Benim başıma 4 kez geldi. hiçbirinde de unutmadığım halde . hatta txt ye kaydettiğim halde .
10 tl aramıyoruz ama enayi yerine koyulmakta insanın ağrına gidiyor . Gidip dava açasım bile geliyor belki örnek olur bu milletin enayiliğinden gelir sağlama gibi bir yola düşmezler inşallah
-
Hacılar Cebit'te e-devlet'in standı vardı :)
Tabi ben de yumuldum görünce, sanıyorum sistemin programcılarıncan bir erkek, bir de bayan vardı.
Ben bu şifre olayına iyice yüklendim,
- Şifremi yanlış yazıyor olmam mümkün değil,
- Türkiye'de 800.000 kişinin şifresini unutması gibi bir olasılık olamaz vs..
- 10 defa şifreyi yanlış girince bloke olayı
hepsini giydirdim.
dedim önemli olan 10 lira değil, vatandaşın salak yerine konulması.
İnanın kız kafasını salladı ve hak verdi,
Hiçbirşey diyemediler, o kısımla telekom ilgileniyomuş ama 10 şifre olayına gireceklerini söylediler. Bugün kontrol ettim 10 şifre yazınca 1 saat banlıyor artık.
Ne sikimsonik bir iştir bu arkadaş..
-
Yav alanlar niye gidip alıyor ki e devlet şifresi sonuçta ne s.kme yarıyor anlamadım gitti. Amaç sgk felan sorgulamaksa zaten açık şu an kimlik bilgileriyle giriş yapılabiliyor.
-
Babamın şifreni aldığı gün değiştirmiş ve yeni şifreyi üstüne yazmıştık zarfın. Artık girilmiyor. Bilinçli veya bilinçsiz, bir hata olduğunu düşünenlerdenim bende.