Eğitimi Zora Büküp Sadece Zenginlerin Okumasına Olanak Sağlayacak AKP Hükümeti
-
Durun; daha bunun mezuniyet sonrasi var. %90 i avucunu yalayarak kendi okudugu bölümün meslegini yapamiycak. yaptirmiycaklar.
örnek: egitim fakülteleri ve diğer ögretmenlik branslari.(beden egitimi, müzik , resim vs) bakın bakalım ülkede neredeyse 300 bin ögretmen bosta geziyor..
peki türkiyede tam tesekküllü ögrenme gerceklesmesi icin gereken ögretmen sayısı 500 bin yani ögretmen acigimiz 500 bin...! eee nie almiyosun sen bu 300 bin ögretmeni? neden sürekli polis alıyorsun? lisans mezununu polis yaparlar, lise mezununu polis yaparlar. iyi güzel hoşta bu lisansla mezunu alinan polislerin neredeyse yarisindan fazlasi ögretmenlik mezunu..! yazik degil mi bu cocuklar neden kendi mesleklerini yapmasi icin devlet projeler üretip birseyler yapmiyor. adam beden egitimini kazanmis okumus bitirmis. askeriyede astegmen olmus. bitirmis dönmüs. 2 sene kpss de sürünmüş, bakmis ögretmen olamiyor astsubay olmaya calisiyor. polis olmaya calisiyor. hic olmazsa ileride yatay gecis ile memur kadrolarindan ögretmenliye gecerim umuduyla. bu ülke ziraat mühendislerini ögretmen yaptilar zamanında. hatta o zamanlar devlet memuru alimi nerede acik varsa orasi kapanacak seklinde ilerliyordur. egitim acisindan yapilan proje kapsaminda ögretmen acigini kapatmak icin mühendislerin cogu sinif ögretmeni oldu o zamanlar. olmasina oldu ama ögretmen acigi hicbir zaman kapatilamadi. halen daha köylerimizin hatta bazi ilcelerimizce ögretmenlerimiz yoktur. olsa bile ilgili branslara ait ögretmenler atanmamaktir. Devlet önce işe yaramayan bölümleri kapasin. adamlar atanamiyoruz diye bas bas bagirip kendilerine yerden yere vuruyorlar, atanmak icin lise cocugu gibi dersanelere gidip kpss ye hazirlaniyorlar. ama hala öss ögrencilerin cogu ögretmenlik bölümlerini tercih etmeyi sürdürüyorlar. bu böyle olmaz. üniversiten varsa bölümlerinide ihtiyaca göre acip ona göre mezun vericeksin. bankalarin cogunun elemani ögretmenlik mezunu biliyormusunuz? yazık günah degil mi bu duruma? bu insanlarin analari babalari o kadar okuttu yemedi yedirdi. devlet napti. afedersin batirdir batirdi?
-
Şu olaya düz mantık bakmayın,soruların fazla oluşu parası az yada çok olanın değil bilgisi olan ile olmayanı ayarmaya yönelik.Extra uzaydan gelen farklı konular yok,kuantum fiziğinden de soru çıkmıyacak.Var olan konular soru adeti ile genişletilecek bilginin başarıya olan yüzdesi arttırılıcak.Zaten fakültelerde ön gördükleri programlar ile öğrenci alımı yaptığı bölümlerin hepsinin konular arası puan yüzdesi farklı.Malum genç nufüs fazla,bunların içinde aptal olanlarıda çok.Tabiki herkes yönetici olamıyacak daha fazla amele ve iş gücü gerek.Bu sistem bilgiye yönelik yaptığı vurgu ile bilen,kafası çalısan adamı alıcak.Ve önceki sistemler gibi adice bir uygulamayı kaldırarak bu alanda herkese şans veriyor.İşi dramatize etmeyin.Gidin çalışın,zekanız ve bileğinizin hakkı ile kazanın.Sistemin amacı zengin okusun fakir sürünsün diyedir demek çok absürt.Çok insan biliyorum,tanıyorum ne şartlarda ne durumda başarılı olmuş ne insanlar tanıyorum her türlü imakanı varken bir halt olamamış.
Sorular değişmeyeceğine sadece alanı genişletilip bilgiyi ölçmeye yöneliceğine göre zordur,imkansızıdır,işin altında çok başka şeyler vardır demek farazi edebiyatıdır.
-
hımm 2 ayna var biri senin diğeri başkasının kendi aynanı 2 türlü daha parlak gösterirsin ya kendi aynanı temizlersin ya da diğer aynaya çamur atarsın
ortada suçlu bir hükümet olabilir ama her şeyi ona yıkmak ne derece doğru?
çıkınca iş bulamayacaklar cart curt gibi şeyler bundan önce hangi hükümette çıkınca işin garantiydi ben bilmiyorum misal hocalarım adam mühendis filan kısa sürede öğretmen olmuşlar
bu tip konular arada bir neden çıkıyor anlamıyorum
eğitimi zora sokmak? sadece bunlara özgü mü darbe zamanı ünilerde ne olduğunu herkes biliyor.bence eğitim öyle zora sokulur
sınavlar zorlaştı diyor daha da zorlaşssın adam akıllı insanlar okusun
misal ne kadar mal adam tıp okuyacak ananı babanı onlara emanet edeceksin
herkes üniversiteye gidecek deseler suç sınav zorlaşmış suç
-
@Baal
Yeni sisteme yönelik deneme kitapçıkları ile karşılaşma imkanın oldu mu...
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------@Baal
Yeni sisteme yönelik deneme kitapçıkları ile karşılaşma imkanın oldu mu...
-----------------------------Özel kuruluşların çıkarttığı deneme kitapçıkları bir sistemi belli bir konuda eleştirmek için yeterli argümanlar değildir.Tahmini olarak hazırlanan,örnek olmadan derlenmiş sıradan neşriyatlardır.Kaldı ki zaten derhanelerin soruları,sistemdekinden her zaman biraz daha zor olur.Öğrecinin test sistemine adepte olması için.
Soruların zor ,sistemin ağırlaştığı fikrine karşıyım ve bu görüşe katılmıyorm ancak,farzedelim zorlaştırımış olsun ne olucak ? Herkes bireysel bakıyor.Kendine güvensiz olan sistemi,kendinden yola çıkıp çoğunluğu da katarak eleştiriyor.Müfredat var,internet denilen koca bir bilgi alanı var soruların zorlaşması öss içi belli bir hedef koymuş olan için ne gibi bir engel teşkil edebilir ?.Doktor olmak isteyen bir adam için hiçbir şey değişmez.Ben herzaman herkesin üniversite okumasına karşı biriyim.Herkes okumasın ama herkese aynı şartlarda imkan tanınsın.Bu konuda bu sistem içinde gerekli olan dinamikleri barındıryor.Gelen eleştirler ise bireysel güvensizlik ile temelsiz argümanlardan öteye gitmiyor.
-
Soru?
Bir ülkede dersane sayısı okul sayısını geçerse..... ?
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Soru?
Bir ülkede dersane sayısı okul sayısını geçerse..... ?
-----------------------------parası olan okur..
torpili olan kazanır...
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------hımm 2 ayna var biri senin diğeri başkasının kendi aynanı 2 türlü daha parlak gösterirsin ya kendi aynanı temizlersin ya da diğer aynaya çamur atarsın
ortada suçlu bir hükümet olabilir ama her şeyi ona yıkmak ne derece doğru?
çıkınca iş bulamayacaklar cart curt gibi şeyler bundan önce hangi hükümette çıkınca işin garantiydi ben bilmiyorum misal hocalarım adam mühendis filan kısa sürede öğretmen olmuşlar
bu tip konular arada bir neden çıkıyor anlamıyorum
eğitimi zora sokmak? sadece bunlara özgü mü darbe zamanı ünilerde ne olduğunu herkes biliyor.bence eğitim öyle zora sokulur
sınavlar zorlaştı diyor daha da zorlaşssın adam akıllı insanlar okusun
misal ne kadar mal adam tıp okuyacak ananı babanı onlara emanet edeceksin
herkes üniversiteye gidecek deseler suç sınav zorlaşmış suç
-----------------------------benim anlattigim süreç bu kadar zor sinavlardan sonra egitimini almis oldugun meslegini yapilmadigidir. yukarida saydiklarimi ben sallamiyorum, bu hep böyle insanlar nereye sürüklenirlerse o oluyorlar. Dikkatini cekiyorum Nereye sürüklenirlerse o oluyorlar. ben sistemin parasi olan yada olmayan diye ayirmiyorum. sistem asil yasam mücadelesi vermek icin kurulmuş, bu ögrencilerin ideallerini gerceklestirmeleri icin degil. zannediyormusun ki eski hükümetler döneminde insanlar okudugu egitimini aldigi branslarinda ilerliyordur elbette. son 10 yildir bu artik sadece devletin para kazanma sekline dönüstü. egitimden para kazanmak artik moda oldu. sinavlara girenlerin yatirdigi paralar, kazanipte okudugun ünvde yatirdigin paralar, bitirdikten sonra girmis oldugun kpss , dil sinavi, yada ales gibi sinavlar icin yatan paralar uzayip gider bu.. mühendislerin ögretmen olmasi acilip duruyor hep filan duyuyorsun, cok mu basarilardida ögretmen yaptilar yoksa ortalikta simdiki bosta gezenler gibi dolasmasinlar diye mi ögretmen yaptilar acaba? erbakan dönemiydi evet. egitimi zora sokmak hmmmm; yahu egitim sence cok mu harika durumda;?? birkaç kisinin torpille adam kayirmayla el üstünden gelerek , bu adamlar gibi olun gibi örnek üzerinden milyonlar ögrenciyle bir tutman bence asagi tabaka bir düsünce tarzidir. kimse aptal degildir; herkesin kafasi calisir istisnalar haric(hastalar vs) ama cahillik üst tabakaya yigildigi zaman, en normal insanin evlatlari bile bu cahillerin arkasinda biraktigi lagımin pis kokusundan nasibini alir. madem öyle kimse demiyor ünv parasiz olsun ama zor olsun?? hadi hanginiz dedi bunu. diyemezsin. cünkü egitim felsefemizde her zaman yazar. egitim programinda 1- hedefler gerceklestirilebilir olmali, 2ekonomik olmali (!) 3- esnek olmali, vs.. anlasilabilir olmali gibi.. ekonomik olmali demek ne demek biliyormusunuz? hem ögrenci icin hemde bu sistemi isletenler icin giderler kalitelilik acisindan ödün vermemek kaydiyla en düsük olmali demek? peki böyle birsey var mi ortada var mi söyleyin. sistem para kazanma devridir. kimseyede egitim vermek icin can atmiyor bu devlet.. bu devlet okumak istiyosan parani alirim diyor baska bisi demiyor. zirt pirt egitim sisteminin degistigi bir ülkede sence bu yukarida saydiklarimin olmasi normal degil mi? peki istenen bu mu?
-
@baal...
verdiğin cevaba yönelik bir şey sormayacaktım...
hani sen pek bilgili konuşunca,görme imkanın oldu mu diye sorup fikir alacaktım ki neyse diyeyim diğer arkadaşlar cevaplarak konu başlığından devam etsin...
-
Üniversiteye hazırlanırken,maddi durum sebebiyle,tek şansımın devlet üniversitesi olduğunun farkındaydım,bu sebeple kasmam gerektiğinin de..
Kastım,hukuka girdim-çıktım.
İnsan sonradan düşünüyor,çok çalıştım hukuka girdim,zengin çocuk sadece barajı aştı,o da hukuka girdi..
Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere karşı,içimde hep bir "zengin piçleri nolucak" sesi vardır.
Sonra bir daha düşündüm.
Zengin adam zaten,her şartta armudun en iyisini yemiyor mu?
Zengin olmak için de bir çalışma-çaba gerekmiyor mu genel olarak?
Maddi durumu iyi olan bir ana-babanın çocuğunu,imkanları daha iyi olan bir üniversiteye gönderme hakkı yok mudur?
Maddi durumu iyi olan ancak çocuğunda zerre zeka kırıntısı olmayan ya da tembelliği alışkanlık haline getirmiş evladını sokağa mı atsın?
Sonra bir daha düşündüm;
Zenginler bu hayatta zaten armudun iyisini yiyorlar.İş eğitime gelince bu yaygara neden?
Burada karşı çıktığın şey,gelir adeletsizliği,haksız kazanç vesaire olsa,gel kolkola olalım..
Ama senin yaptığın "Ben Erol Büyükburçum,En Çok Bana Soracaksın,Ennn Çok bana" höykürmesidir.
Eğer Devlet Üniversitelerinde harç alınmasını eleştiriyorsan,ki sosyal olduğunu iddia eden devlette alınmaması gerekir,gel beraber kolkola gezelim.
Üniversite sınavı zor mu?
Sana da zor,bana da zor,ona da zor..
Son olarak,bir iddian var,bu iddianı başkalarına kabullendirmek için,argumanların konuşsun,hakaretlerin değil.
Kişiliğin o kadar çok bağırıyor ki,ne dediğini duyamıyorum bile..