folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eğitimi Zora Büküp Sadece Zenginlerin Okumasına Olanak Sağlayacak AKP Hükümeti

Eğitimi Zora Büküp Sadece Zenginlerin Okumasına Olanak Sağlayacak AKP Hükümeti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

oy nüfusunun neredeyse yarısı adamlara oyunu verdi.Oy vermek namusunu teslim etmektir,beni istediğin gibi yapabilirsin demektir değilmi arkadaşlar,adamlar hertürlü pozisyona sokuyolar bizi işte..Toplum mu bilinçsiz yoksa problem başka yerlerde mi bilmiyorum ama öyle yada böyle giren çıkan hep bize oluyo, umarım bu durum değişirde bizden sonrakiler kurtulur..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Gerçekten bu durum üzülecek bir durum sanıyorum bu iktidar ayakta kalabilirse 5-10 yıla devlet okulu bırakmayacak...

Amaçları zaten cahil insanları daha da cahil bırakmak...

Ama unuttukları bir şey var onlar da insan ve eminim gün doğup devran dönünce sonları kötü olacak bu adamların...     ATAMIZ bu günleri çok önceden görmüştü , şimdi bize düşen tek şey Türk gençliği olarak vazifemizi yere getirmek.

Eminim bu herifler de devrilecek ;)

O da yok.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Üniversiteye hazırlanırken,maddi durum sebebiyle,tek şansımın devlet üniversitesi olduğunun farkındaydım,bu sebeple kasmam gerektiğinin de..

Kastım,hukuka girdim-çıktım.

İnsan sonradan düşünüyor,çok çalıştım hukuka girdim,zengin çocuk sadece barajı aştı,o da hukuka girdi..

Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere karşı,içimde hep bir "zengin piçleri nolucak" sesi vardır.

Sonra bir daha düşündüm.

Zengin adam zaten,her şartta armudun en iyisini yemiyor mu?

Zengin olmak için de bir çalışma-çaba gerekmiyor mu genel olarak?

Maddi durumu iyi olan bir ana-babanın çocuğunu,imkanları daha iyi olan bir üniversiteye gönderme hakkı yok mudur?

Maddi durumu iyi olan ancak çocuğunda zerre zeka kırıntısı olmayan ya da tembelliği alışkanlık haline getirmiş evladını sokağa mı atsın?

Sonra bir daha düşündüm;

Zenginler bu hayatta zaten armudun iyisini yiyorlar.İş eğitime gelince bu yaygara neden?

Burada karşı çıktığın şey,gelir adeletsizliği,haksız kazanç vesaire olsa,gel kolkola olalım..

Ama senin yaptığın "Ben Erol Büyükburçum,En Çok Bana Soracaksın,Ennn Çok bana" höykürmesidir.

Eğer Devlet Üniversitelerinde harç alınmasını eleştiriyorsan,ki sosyal olduğunu iddia eden devlette alınmaması gerekir,gel beraber kolkola gezelim.

Üniversite sınavı zor mu?

Sana da zor,bana da zor,ona da zor..

Son olarak,bir iddian var,bu iddianı başkalarına kabullendirmek için,argumanların konuşsun,hakaretlerin değil.

Kişiliğin o kadar çok bağırıyor ki,ne dediğini duyamıyorum bile..

3. postta kişiliğimi tahlil etmişsin saygılarımı sunar ellrinden öperim... 

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

Öncelikle burada yazılan yazıların birçoğuna katılıyorum fakat öyle yorumlar var ki ağzım açık kalıyorum bunlar Türkiyede mi yaşıyor diye. Fakat içlerinden en çok gözüme batan bir cümle ile başlayacağım.

"misal ne kadar mal adam tıp okuyacak ananı babanı onlara emanet edeceksin" (Kimin yazdığı önemli değil...)

Tıp'a girmek için eskiden ilk 9000'de olman gerekiyorken şimdi 11000 olacak bu 2000 lik kısım mı mal ?

Sen 11000. olmak ne demek biliyor musun ? (En az bir yıl boyunca öss sıkıntısı çekip  sınavda 30 Türkçe sorusundan 24, 30 Mat1 sorusundan 27, 30 Fen1 sorusundan 25, 30 Sosyal sorusundan 23 net yapıp bunula da yetinmeyerek sayısal 2 kısmına geçip 30 Mat2 den 25, 30 Fen2 25 net yapmış demektir. Bunları yapmak kolay mı ? Peki önceden yani kontenjan artmadan önce ne yapaması gerekiyordu bu öğrencinin 24 türkçe yerine 26, 27 mat1 yerine 28 yapaması gerekiyordu ? 3 net fazla ki buna da gerek yok çünkü 2000 kişi öne geçmesi lazım 2 nette yeterdi. Yani bu adam mal değil. Ha tıp kontenjanları artsın mı ? Yer varsa artsın.)

Değişen sınan sistemine gelince amaç nedir yapılan sınavların tamamında ?
    -1,5 Milyon Öğrenciyi aldıkları puana göre eleyerek istedikleri yere yerleştirmek.

Unutmayalım ki sınav puan sınavı değil sıralama sınavı yani sınav ne kadar zor olursa olsun herkese zor olacak. (Bkz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=oynamay%C4%B1+bilmeyen+gelin+yerim+dar+dermi%C5%9F&nr=y&pt=oynamayi+bilmeyen+gelin+yerim+dar+dermis )

Ha sınav zor mu ?
    -Tabiki de hayır. Yeter ki öğrenci çalışsın.

Sistem değişmeli miydi ?
    -Hiç gerek yoktu birşeyleri değiştirdik demek için atılmış bir adım. Önceden de çalışan öğrenci kazanıyordu yine aynısı olacak.

Peki bu ülkede parası olan mı okur ?
    -Bu çok sudan bir bahanedir. Eğer aşırı derece fakir değilseniz çok rahat istediğiniz yeri okuyabilirsiniz. Çeşitli burslar var ilk 100 bursu, ilk 500 bursu, ilk1000 bursu çeşitli üniversiteler derecen iyisie ilk tercihinde orayı yaparsan sana çeşitli kolaylıklar sağlıyor vb. Yani çalışana ekmek var.

Son Söz:

Siz yeter ki isteyin. . . Başarırsınız. . .(Hatta eğer bu sene sınava girecekseniz size bir önerim var öncelikle ctrl+w, Alt+F4 sonra enter... eğer halen daha kapanmadıysa pc pc'nin elektrikle olan temasına ipotek uygulayın.(bkz:Zeki )  daha sonra elinize aldığınız bir soru bankasıyla durmak yok yola devam)

Kolay Gelsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

orta halli bir ailen,n çocuuyum vakıf üniversiteside burslu okuyom ilk giderken beni ezerler düşüncesi cardı sonra baktım ben eziom salaksınız siz yıllık şu kdar para veriyonuz die :D evden 1 kuruş para almıyom burslarla geçniyorum yazın çalışıyorum herhalde alkışı hakediyoum :D

yni hocam burası türkiye mecburen birilreini geçmek zorundasın

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek
    azizsenel55 bunu yazdı:

orta halli bir ailen,n çocuuyum vakıf üniversiteside burslu okuyom ilk giderken beni ezerler düşüncesi cardı sonra baktım ben eziom salaksınız siz yıllık şu kdar para veriyonuz die :D evden 1 kuruş para almıyom burslarla geçniyorum yazın çalışıyorum herhalde alkışı hakediyoum :D

yni hocam burası türkiye mecburen birilreini geçmek zorundasın

Güzel :D

ama burası türkiye oalyına katılmıyorum bu her yerde böyle burası dünya :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

muhammedonur bunu yazdı:

Öncelikle burada yazılan yazıların birçoğuna katılıyorum fakat öyle yorumlar var ki ağzım açık kalıyorum bunlar Türkiyede mi yaşıyor diye. Fakat içlerinden en çok gözüme batan bir cümle ile başlayacağım.

"misal ne kadar mal adam tıp okuyacak ananı babanı onlara emanet edeceksin" (Kimin yazdığı önemli değil...)

Tıp'a girmek için eskiden ilk 9000'de olman gerekiyorken şimdi 11000 olacak bu 2000 lik kısım mı mal ?

Sen 11000. olmak ne demek biliyor musun ? (En az bir yıl boyunca öss sıkıntısı çekip  sınavda 30 Türkçe sorusundan 24, 30 Mat1 sorusundan 27, 30 Fen1 sorusundan 25, 30 Sosyal sorusundan 23 net yapıp bunula da yetinmeyerek sayısal 2 kısmına geçip 30 Mat2 den 25, 30 Fen2 25 net yapmış demektir. Bunları yapmak kolay mı ? Peki önceden yani kontenjan artmadan önce ne yapaması gerekiyordu bu öğrencinin 24 türkçe yerine 26, 27 mat1 yerine 28 yapaması gerekiyordu ? 3 net fazla ki buna da gerek yok çünkü 2000 kişi öne geçmesi lazım 2 nette yeterdi. Yani bu adam mal değil. Ha tıp kontenjanları artsın mı ? Yer varsa artsın.)

Değişen sınan sistemine gelince amaç nedir yapılan sınavların tamamında ?
    -1,5 Milyon Öğrenciyi aldıkları puana göre eleyerek istedikleri yere yerleştirmek.

Unutmayalım ki sınav puan sınavı değil sıralama sınavı yani sınav ne kadar zor olursa olsun herkese zor olacak. (Bkz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=oynamay%C4%B1+bilmeyen+gelin+yerim+dar+dermi%C5%9F&nr=y&pt=oynamayi+bilmeyen+gelin+yerim+dar+dermis )

Ha sınav zor mu ?
    -Tabiki de hayır. Yeter ki öğrenci çalışsın.

Sistem değişmeli miydi ?
    -Hiç gerek yoktu birşeyleri değiştirdik demek için atılmış bir adım. Önceden de çalışan öğrenci kazanıyordu yine aynısı olacak.

Peki bu ülkede parası olan mı okur ?
    -Bu çok sudan bir bahanedir. Eğer aşırı derece fakir değilseniz çok rahat istediğiniz yeri okuyabilirsiniz. Çeşitli burslar var ilk 100 bursu, ilk 500 bursu, ilk1000 bursu çeşitli üniversiteler derecen iyisie ilk tercihinde orayı yaparsan sana çeşitli kolaylıklar sağlıyor vb. Yani çalışana ekmek var.

Son Söz:

Siz yeter ki isteyin. . . Başarırsınız. . .(Hatta eğer bu sene sınava girecekseniz size bir önerim var öncelikle ctrl+w, Alt+F4 sonra enter... eğer halen daha kapanmadıysa pc pc'nin elektrikle olan temasına ipotek uygulayın.(bkz:Zeki )  daha sonra elinize aldığınız bir soru bankasıyla durmak yok yola devam)

Kolay Gelsin.

----------------------------

30 türkçe sorusundan 30 doğru yapsın tıp okusun :D

ne alakası var ya

yemişim sıkıntısını herkes çekiyor sen şimdi ilk 10000 de mal olmadığını iddia ediyorsun

şöyle söylüyüm

adamın kaçıncı senesi tıp fantezisidir gidiyor illa tıp istiyorum ne için doktorluğu sevdiği için mi? doktor oldum demek için bu adam kişisel kannatim maldır.

doktorluğu sahiden istiyorsa sözüm yok

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

Şunu söyleyeyim mal sınıflandırmasını neye göre yaptığınızı bilmiyorum. Ben 2-3 soru az yapmış adama mal denilmemesi gerktiğini söyledim sadece.

Sıkıntı ise herkes sıkıntı çekmez. Eğer bir kişi 5000. oluyor diğeri 155000.oluyor ise bu iki kardeşim aynı sıkıntıyı çekmemiştir. Biri gece gündüz çalışıyorken diğeri saldım çayıra mevlam kayıra.

Gelgelelim doktor olmaya bu sistem ancak çalışan öğrenciyi ayırt eder kim doktor olabilir kim olamaz onu ayırt edemez ki bunu günümüz şartlarında yapacak bir sistem geliştirilmemiştir.

Fantezi olayına gelince emin ol fantezi için bu sıkıntı çekilmez şayet tıp okuyacağım diye yıllarca öss sıkıntısı çekiyorsa bu kişi doktor olmak istiyordur ve sonunda kazanıyorsa bunu da hakketmiş demektir(Çalışan öğrenci sisteminde hakketmiştir.)

Mal olayına gelince kişileri neye göre böyle bir sınıflandırmaya tabi tutuyoruz bilmiyorum onun için kim mal kim değil bilemeyeceğim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Türkiye'de "Özel üniversitelerin tıp fakültelerine giriş fiyatları ve şartları neler ?" bilmiyorum. Az önce merak ettim Harward'a baktım:

http://hms.harvard.edu/admissions/default.asp?page=costs

http://hms.harvard.edu/admissions/default.asp?page=selection

Sanıyorum ki orası Harward olduğu için değil de  sıkı bir sistem olduğu için böyle...

Türkiye'de ki sistem sadece "parayı veren de tıp fakültesinde okur" şeklindeyse zaten konuşmak boşuna olur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek
    sadece kelimesini kullanman ve "parayı veren de tıp fakültesinde okur" cümlendeki "de" eki çok çelişkili olmuş ne dediğin anlaşılmıyor.
Toplam Hit: 4670 Toplam Mesaj: 49