Ehliyet Yaşı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------

GusFring bunu yazdı:

2014 yılında 18 e giriyorsun hoca doldurman lazım

hayır gün almak yeterli benim kardeşim 94 doğumlu geçenlerde doğum gününde gitti başvurdu kursa aldı ehliyetini

Otomobil ehliyeti mi hocam o, motorsiklet mi ? 

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

GusFring bunu yazdı:

Evet hacım çok karıştırılıyor sana kolay yol söyleyim, şimdiki yıldan doğum yılını çıkarıp 1 eksiğini alırsan doldurduğun yaşını bulursun hocam.

Mantığıda şu çünkü 1 yaşında doğmuyorsun 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık... diye gidiyor. Sen 20 Şubat 2014 yılında 18 yıl 1 ay yaşında olacaksın.

tamam haklısın da gün almak yeterli doldurmak gerekmiyor

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

GusFring bunu yazdı:

KaRaKuLe bunu yazdı:

GusFring bunu yazdı:

2014 yılında 18 e giriyorsun hoca doldurman lazım

hayır gün almak yeterli benim kardeşim 94 doğumlu geçenlerde doğum gününde gitti başvurdu kursa aldı ehliyetini

Otomobil ehliyeti mi hocam o, motorsiklet mi ? 

Otomobil

Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

B sınıfı hacı otomobil ehliyeti hatta kendim de E sınıfı için bekledim 22 yaşıma girdiğim hafta başvurdum kursa

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

B sınıfı hacı otomobil ehliyeti hatta kendim de E sınıfı için bekledim 22 yaşıma girdiğim hafta başvurdum kursa

Eyvallah hocam teşekkür ederim 20 Ocak 2014  te yazılıyorum ozaman : )

Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sandman02
    sandman02's avatar
    Erkek

ben de 95 iyim eylül ayı bu eylül geçtğinde başvurabiliyomuyum yoksa 2013 ün eylülünde mi alıcam  ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman02 bunu yazdı:

ben de 95 iyim eylül ayı bu eylül geçtğinde başvurabiliyomuyum yoksa 2013 ün eylülünde mi alıcam  ?

hacı hesaplasa işte seneye eylül ayında doğum gününden sonra alırsın her yılı sormayın :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

ocak 2014 te başvuru yapabilirsin hocam. yaş doldu dolmadı diye çok düşünenler için hemen ufak bi hesaplama yapalım. başka kafası karışanlarda üşenmeden böyle bi cetvel hazırlayıp kesin sonuca ulaşabilirler.

ocak 1996 dünyaya geldin                         ocak 2005 9 yaşını doldurdun

ocak 1997 1 yaşını doldurdun                    ocak 2006 10 yaşını doldurdun

ocak 1998 2 yaşını doldurdun                    ocak 2007 11 yaşını doldurdun

ocak 1999 3 yaşını doldurdun                    ocak 2008 12 yaşını doldurdun

ocak 2000 4 yaşını doldurdun                    ocak 2009 13 yaşını doldurdun

ocak 2001 5 yaşını doldurdun                    ocak 2010 14 yaşını doldurdun

ocak 2002 6 yaşını doldurdun                    ocak 2011 15 yaşını doldurdun

ocak 2003 7 yaşını doldurdun                    ocak 2012 16 yaşını doldurdun

ocak 2004 8 yaşını doldurdun                    ocak 2013 17 yaşını doldurdun

sonuç: ocak 2014 18 yaşını doldurdun tebrikler ehliyet başvurusu yapabilirsin. :)

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

@LasTMohicaN ocak 1997'de 1 yaşını doldurmuyor, 1 yaşına giriyor şubat 1997'de 1 yıl 1 ay yaşında oluyor, 2 yaşına girdiğinde ise 1 yaşını doldurmuş oluyor.

18 yaş zamanlarımda bende çokça kafa patlatmıştım doldurmayanı almıyorlardı, fakat karakule yaşa giriş yapınca oluyor diyor. Belki kanunda ufak tefek değişiklikler olmuştur

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

GusFring bunu yazdı:

@LasTMohicaN ocak 1997 1 yaşını doldurmuyor, 1 yaşına giriyor şubat 1997 1 yıl 1 ay yaşında oluyor, 2 yaşına girdiğinde 1 yaşını doldurmuş oluyor.

18 yaş zamanlarımda bende çokça kafa patlatmıştım doldurmayanı almıyorlardı, fakat karakule yaşa giriş yapınca oluyor diyor. Belki kanunda ufak tefek değişiklikler olmuştur

hacı doldurmuş oluyor hacı bizim millet yanlş kullanıyor olabilir ama kimse 11 aylık bebeğe 0 yaşında demiyor ama 12. aydan sonra 1 yaşında diyor halbuki 1 yaş bitmiş 2ye girmiştir. Dediğim gibi halk olarak yanlış kullanıyor olabiliriz ama arkadaş ocak 1997de 1 yaşını doldurmuş 2 yaşına girmiş oluyor

Toplam Hit: 4758 Toplam Mesaj: 50