folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Fanının Kırılan Yaprağına Çözüm ?

Ekran Kartı Fanının Kırılan Yaprağına Çözüm ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Bence yeni fan bakalım hocam sana, dikiş tutmaz o yapistirsan bile. Sürekli titreme ve ses yapar. 

ZalımMadam.10.07.24
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

kırmayı deneyenlerden biri olarak tecrübemi yazıyorum...

karşılıklı kırmanı için karşılıklı olanını bulmanız lazım ki bu imkansız. mantıksal olarak karşısındaki 2 yaprağın arasına gelir.

eğer her yaprağın karşısında 1 tane olsaydı. fan dönmez takılır kalırdı :D manyetik alandan ötürü dönüyor...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    serhat8102 bunu yazdı

karşılıklı kırmanı için karşılıklı olanını bulmanız lazım ki bu imkansız. mantıksal olarak karşısındaki 2 yaprağın arasına gelir.

eğer her yaprağın karşısında 1 tane olsaydı. fan dönmez takılır kalırdı :D manyetik alandan ötürü dönüyor...

hocam neresine ne cevap yazayım bulamadım doğrusu.

Karşılığını bulmak imkansız, mantık, iki yaprak arası, dönmez takılır kalır, manyetik alan. Kafamda oluşturamadım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    serhat8102 bunu yazdı

Plastik manyetik alandan nasıl etkileniyor?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Çok ince işçiliğimi kullanarak japonla yapıştırdım, ses ve titreme yapmıyor sorun çözüldü :) Açısını falan ayarlamak gerçekten çok zor oldu.

Ne kadar ince çalışırsanız çalışın birleşim noktasında boşluk kalıyor, o boşluktaki japon yapıştırıcısı kurumuyor. Yapıştırıcı sıvı haldeyken oraya kürdanla sigara külü döktüm. Gerçekten çok sağlam tutuyor ve o boşluğu kapatıyor.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    serhat8102 bunu yazdı

fan 2 parçadan oluşur

1. si pervane kısmı (dönen kısım) pervanenin tam ortasında sıra sıra duran mıknatıslar var bu mıknatıs tıpkı yaprak sayısının tek olması gibi tek sayıdadır. (5-7-9-11...)

2.si de sabit duran kısım.bu sabit kısmın pervaneye birleşen yerinde  de manyetik alan oluşturmak için sıralanmış bobinler var.(sarılmış tel blokları) bu bobinlerin sayısı da çifttir.

çalışma sistemi tıpkı pistonlar gibi sıra sıra çalışır. manyetik alan etkisi sıra sıra geldiği için kanatlardaki mıknatıs manyetik alanda kalınca manyetik alandan çıkmak için döner (ama az döner 5-10 mm)bu dönüşün sonunda bmalum mıknatısın tam karşısındaki mıknatıs olmadığından yanındaki etki alanına girmiş olur.ve o da etki alanına girdiği için onda da bir kıpırdama olur.. ve sonrakli  diye döngü devam eder.  pervane de dönmüş olur.

eğer kanat yaprakları çift olsaydı manyetik alan aralarda biyerde kaldığı için döngü devam etmeyecekti...

alttaki videoda net gözüküyor...

https://www.youtube.com/watch?v=UBlCqwEPffk

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    serhat8102 bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    serhat8102 bunu yazdı

fan 2 parçadan oluşur

1. si pervane kısmı (dönen kısım) pervanenin tam ortasında sıra sıra duran mıknatıslar var bu mıknatıs tıpkı yaprak sayısının tek olması gibi tek sayıdadır. (5-7-9-11...)

2.si de sabit duran kısım.bu sabit kısmın pervaneye birleşen yerinde  de manyetik alan oluşturmak için sıralanmış bobinler var.(sarılmış tel blokları) bu bobinlerin sayısı da çifttir.

çalışma sistemi tıpkı pistonlar gibi sıra sıra çalışır. manyetik alan etkisi sıra sıra geldiği için kanatlardaki mıknatıs manyetik alanda kalınca manyetik alandan çıkmak için döner (ama az döner 5-10 mm)bu dönüşün sonunda bmalum mıknatısın tam karşısındaki mıknatıs olmadığından yanındaki etki alanına girmiş olur.ve o da etki alanına girdiği için onda da bir kıpırdama olur.. ve sonrakli  diye döngü devam eder.  pervane de dönmüş olur.

eğer kanat yaprakları çift olsaydı manyetik alan aralarda biyerde kaldığı için döngü devam etmeyecekti...

alttaki videoda net gözüküyor...

https://www.youtube.com/watch?v=UBlCqwEPffk

Birinci sayfadaki resimdeki pervanenin yapraklarını sayar misin. Msi'a söyle yanlış yapiyorlar bu işi. 

Kaan tarafından 19/Mar/16 12:06 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Mıknatıslar en başta HDD ye sonra diğer parçalara zarar verir. Mıknatıs kullanamazlar. 

Fanın ortasında bakır kablolar var. Bakırdan elektrik geçince elektromanyetik alan oluşur, fan döner.

Videonun 1:37 saniyesinde video kesiliyor. 

SkynetX tarafından 19/Mar/16 13:14 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Mıknatıslar en başta HDD ye sonra diğer parçalara zarar verir. Mıknatıs kullanamazlar. 

Fanın ortasında bakır kablolar var. Bakırdan elektrik geçince elektromanyetik alan oluşur, fan döner.

Videonun 1:37 saniyesinde video kesiliyor. 

Abi bu nedir herkes birşeyler atiyor. 

Miknatis olmaz olur mu hic? 

Hem hdd'ye zarar verir olayi şehir efsanesi. Kocaman neodymium sürdüm iddiaya girip, birşey olmadi. 

Hem olsa bile Fanın içindeki küçücük miknatis en fazla birkaç cm etkiler. Hadi bunlari da geçtim ekran kartının da üzerinde ram çipleri, flashlar vs var. Google'in gücüne inanin. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@Kaan;

Eee ben cd ye sürdüm mıknatısı. Sürücü bile okumadı.  ciuy ciuy diye sesler geldi.

Bilim kandırdı mı beni ??

Toplam Hit: 5029 Toplam Mesaj: 39
ekran kartı fan kırıldı ekran kartı fan yaprağı