folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Elektrikte "Otomatik Kazık" Dönemi.Ayda En Az 100 Ytl Ödemeye Hazır Olun.

Elektrikte "Otomatik Kazık" Dönemi.Ayda En Az 100 Ytl Ödemeye Hazır Olun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek
    Hep bu emo'ların yüzünden :S

selam gençlik!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek
    bu zammı yapacaklarına dogudaki kaçak elektrik kullanımını engelleseler ya?!?

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:
    -----------------------------

Dkn haklısın. Yerden yüksekte cismin potansiyel enerjisi vardır. Bu bir cismi bıraktığımızda potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşecektir. Yanlış olduğum bi kısım yok zira ben bunun aksini de iddia etmiyorum.

Ama shockmanin idddia ettiği şu. Diyo ki ben o cismi E enerjisiyle yukarı kaldırıcam. sonra düşürürken 2E enerjisi elde edicem. Araya hatrı sayılır ,kar marjı ,göz kararı, ya da mil ,jeneratör,motor, foton, elektrouçmuşizm sözcüklerini de sıkıştırsan bu o E potansiyel enerjisi kazandırdığın cismin potansiyel enerjisini kinetiğe dönüştürürken 2E enerji elde etmeni sağlamaz. 1.000001E bile elde edemezsin. Ortada elde etmek diye bi deyim bile yok aslında.

Madem sözlü olmuyor. Formülle yazayım bari(liseden ya da ortaokuldan kalan bilgim bile yeterli bunu yazmak için)

H yüksekliğine M kütleli cismimizi kaldırıyoruz. Ne kadar enerji harcarız? Ona kazandırdığımız potansiyel enerji kadar

Yani MgH. O H yüksekliğinden bıraktığın cisimden ne kadar kinetik enerji elde edersin? MgH = E ise

E = 1/2MV^2. Senin kuracağın sistem napar biliyo musun? Alır o kinetik enerjinin bi kısmını da ısıya çevirir

Dolayısıyla sadece enerji kaybeden bi sistem kurmuş olursun :D

---------------------------

tomannie bunu yazdı:

bu zammı yapacaklarına dogudaki kaçak elektrik kullanımını engelleseler ya?!? 

Tomannie Hocam Sende sanıyonki adamlar Gerekli bişeyi yapıyolar değilmi, IMF den aldıkları Borcun Faizine Yetişemeyen Hükümet Elektrik ve Bilumum Her şeye Zamlar Yağdırarak Borcun Faizine Yetişmeye Uğraşıyorlar, Cayır Cayır Yakıyorlar Memleketi, Doğudaki Kaçak Elektrik Olayı Pek kalmadı Zaten, Sürekli Kesinti uyguluyorlar Ve Şişkin Faturalar yazıp Ödeme Bekliyorlar, Yani O Dönem bitti. Kimse Pek Kaçak Kullanamıyor Ağır Ceza yiyen bir çok kimse var Çünkü.

Real_Ağabey Kardeşim O verdiğin Pdf de bir çok Deney gördüm ama hiç biri benimkisi ile bir değil. Yinede Teşekkür ederim.

Kreston Hocam, Anlattığın Formüllerde doğrudur ancak inanın Bulduğum yol Karşısında Tüm o formüller bile Çaresiz kalmaktadır. Çünkü Ağırlığı Pasif Yollarla Yukarı Kaldırıp Sıralı Ardışık Düzende Zaman Sabite Ayarı vererek Senkronize bir Hareket ile Yaratılabilen Kinetik bir Enerjiden Bahsetmekteyim ben. En Güzeli Bunu Şemalar la izah etmektir. Ancak En kısa Zamanda Bunları Paylaşacağım sizler le. 

Dediğim gibi Zaten Maddi gücümde yetmiyor bunu denemeye, Sadece imkanı olan bir arkadaş ikna olduysa ilgilensin Yayılsın istiyorum, Bu Yayılırsa Bilim Düşmanları Para Baronları Hepimizi Öldüremez, Başa Çıkamaz bizimle. Halk kazanmalı bunu Sağlamanın Tek Yolu Halkın Onlara Karşı birlik içinde Cephe almasını Sağlamaktır.

Bu arada Vikipedide Gördüm bakınız Arşimet Bile Deneyimi Doğrular tarzda Bilgiler Sunmaktadır.

"

• Çift Taraflı Kaldıraç

Desteğin ortada olduğu kaldıraçlara denir. Kuvvetin yönünü değiştirir, kuvvetten kazanç sağlar. Günlük hayatta çift taraflı kaldıraca benzer pek çok araç kullanırız. Örneğin makas, pense, eşit kollu terazi, levye, kayık küreği, tahterevalli desteğin ortada olduğu kaldıraca benzer araçlardır. "

Pasif Yükseltme Aygıtımız Kaldıraç Tabirinde Günümüzde Geliştirilmiş Havalı Krikolardır. Havalı Krikolar Kesin surette Ağırlığı Yukarı Çok Az bir Kuvvet sarfederek Kaldırabileceklerdir. Yukardan Duran bu Muazzam Ağırlık Aniden Düştüğünde ise Korkunç bir Mukavemet ile Yere Çarpacaktır, Bu düşme Esnasında Halat Mile Bağlı Kasnağı Döndürecek ve Milde Büyük Bir Hızla Dönecektir. Enerji Çok Büyük arkadaşlar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:

Emrow bunu yazdı:
    özelleşmenin ne olduğunu bilmiyor, yazık.ellemeyin.

: )

Özelleşme sayesinde kaçak elektrik gibi bir sorunu olamayacak devletin.

Yanılıyor muyum?

özelleştirme sayesinde artık bizi devlet değil yabancılar soycak zaten soyuyolarda elektriktende geçircekler

ama ben bu devleti anlıyamıyorum bu kadar zam yapıyolar halkı bastırıyolar bi kerede asgari ücrete böyle zam yapsınlar iş adamlarını bastırsınlar a.q 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serser1
    Serser1's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    Arkhe bunu yazdı:

kendi menfaatlerin için geleceğini vatanını satma potansiyelin var bu 1

'Dostu hastaya bir kocakarı ilacı yolladı hasta güldü ve bu gülüşle ii oldu'- A.Nihat Asya.. Bu vecizeden çıkaracağın sonuç Kendini nasıl hissedersen öyleseindir. buda 2

Benim menfaatim benim vatanımın menfaatidir diye düşünüyorum.

Bu nasıl bir koca-karı ilacıdır ki beni bu kadar aşağılık yapamktan kurtarıyo : ) 

aşağılık olan ülkeyi elaleme peşkeş çekmektir..

ve sn vatanın deil kendinin çıkarını düşünen şakşakçılardansın..

dil, kültür, renk değil..emektir yüce olan..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    @shockman abi onu bunu tartışıcagınıza şöyle düşün senin yaptıgın şey mekaniktir ve mekanik sistemlerin en büyük sorunu güç kaybının çok fazla olmasıdır(sürtünme dış etkiler,vs) dünyada kendi kendine sonsuza dek giden bir mekanik sistem yokken birde ürettigi enerjiden arta kalanın olması biraz düşündürücüdür tabiiki en başta bir enerji üretebiliriz ama bakıldıgında toplamda giren enerji çıkandan fazladır.Bunun haricinde eylemsizlik yer çekiminden daha gercekci ve enerji üretilebilicek bir sistemdir ve bunun üzerine akademik çalışmalar varken onlar bile bunu daha tam anlamıyla çözememiştir.Bunun haricinde ürettigin enerjinin cevrilmesi taşınabilir hale getirilmesi ve kullanıbilir hale getirilmesi zaten yeteri kadar kayıplı bir işlem olucaktır

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    @shockman abi onu bunu tartışıcagınıza şöyle düşün senin yaptıgın şey mekaniktir ve mekanik sistemlerin en büyük sorunu güç kaybının çok fazla olmasıdır(sürtünme dış etkiler,vs) dünyada kendi kendine sonsuza dek giden bir mekanik sistem yokken birde ürettigi enerjiden arta kalanın olması biraz düşündürücüdür tabiiki en başta bir enerji üretebiliriz ama bakıldıgında toplamda giren enerji çıkandan fazladır.Bunun haricinde eylemsizlik yer çekiminden daha gercekci ve enerji üretilebilicek bir sistemdir ve bunun üzerine akademik çalışmalar varken onlar bile bunu daha tam anlamıyla çözememiştir.Bunun haricinde ürettigin enerjinin cevrilmesi taşınabilir hale getirilmesi ve kullanıbilir hale getirilmesi zaten yeteri kadar kayıplı bir işlem olucaktır

Hocam hayır Sürtünme Sorunu yok, Sürtünme kaybı Olayı etkileyemez, çünkü Az bir Enerji ile Yukarı Çıkartılan Ağır Demir Küp Düşerken Yukarı Çıkartıldığından çok çok daha büyük bir Enerji Açığa Çıkartabilmektedir. Burada sorun Bu ardışık Düzeni Sıralı Düşüşü Kör Nokta Oluşturmadan Seri olarak Senkronlamaktır, Makinede Ayar verilirken belkide en çok üzerinde Kafa yorulacak Noktada Senkronlama Olacaktır. Bunun Dışında Üretilen Enerji Barajlardan Elde edilen Enerjiden pekde farksız Olmayacaktır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

shockman bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Hocam hayır Sürtünme Sorunu yok, Sürtünme kaybı Olayı etkileyemez, çünkü Az bir Enerji ile Yukarı Çıkartılan Ağır Demir Küp Düşerken Yukarı Çıkartıldığından çok çok daha büyük bir Enerji Açığa Çıkartabilmektedir. Burada sorun Bu ardışık Düzeni Sıralı Düşüşü Kör Nokta Oluşturmadan Seri olarak Senkronlamaktır, Makinede Ayar verilirken belkide en çok üzerinde Kafa yorulacak Noktada Senkronlama Olacaktır. Bunun Dışında Üretilen Enerji Barajlardan Elde edilen Enerjiden pekde farksız Olmayacaktır.

Abicim dedigin şu acıdan imkansız .Sen cismin enerjisini sistemin toplam enerjisini degiştirmeden artıramazsın yani istedigin kadar senkrisasyon olsun hiç bir sistem sahip oldugu potansiyelden fazlasını üretemez.Sorun şudur sen o potansiyeli üretmek için o seviyede bir enerji vericeksin.Yani sen bir cismi çıkarmak için verdigin enerji düşerken asla daha fazla olamaz.Yer çekimi bir enerji degil manyetik bir çekimdir bu manyetik çekim tüm nesneler arasında vardır sadece yogunluktan dolayı biz etkisini hissediyoruz.Sen ancak bu manyetik alanı kullanarak enerji üretebilirsin oda bu sistemle olmaz.Dünyada hiçbir mekanik sistem total potansiyelinden fazla elektrik enerjisi üremememiştir.Barajlarda elde edilen enerjiyle seninkinin farkı şudur barajda suyun yüksekligi kaynak ve yagmur gibi şeylerden beslenir yani sisteme sürekli bir giriş vardır.Bunun haricinde türbün motorlarını oturup incelerse aslında kayıbın ne çok oldugunuda görürsün

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    abi ben hala anlamadım az bi enerjiyle yukarı çıkarıp daha fazla nasıl enerji edebiliyosun :S

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:
    abi ben hala anlamadım az bi enerjiyle yukarı çıkarıp daha fazla nasıl enerji edebiliyosun :S

Of 3. üncü Sayfada En başından Okumanı Öneririm, Püf Noktası Uzun bir mil var Jeneratöre bağlı Bu milin üzerine Sıralanmış Kontra Kasnaklar var, İleri Gider Geri Gitmez yada geri gider ileri gitmez Dişli Sismeti olan Kasnak türüdür. Bu kasnağa Yerleştirilen Kayış Düşmek üzere Yükselen Metal Küpe Bağlıdır, Bu Metal Küpten Milin uzunluğu Boyunca Sistemi ile birlikte Onlarca tane Kuruludur.

Kuruludurki Zaman Sabitesi Olayını Tutturabilmektir gaye, A Dan başlar Düşmeye Örneğin F ye kadar gider ve son Bulur O Sırada A ve diğerleri Başa Gelmiş Vede Diğerleride Yükselmeye Devam etmektedir, A Tekrar Düşer Ardından B de düşer F ye kadar Olay devam Eder. Anlatabildimmi.

Bu Metal Küpler 5 Ton ile 25 Ton Ağırılığında Olabiliyorlar, Kapasite Sana kalmış Daha Çok Ağırlık Daha Yüksek Güçlü Amperli Akım üretmek demek. Tabiki Daha Çok Dayanıklı Alan ve Daha Çok Dayanıklı Desteklenmiş Sistematik yapı demek. 

Toplam Hit: 11039 Toplam Mesaj: 73