Elektrikte "Otomatik Kazık" Dönemi.Ayda En Az 100 Ytl Ödemeye Hazır Olun.
-
@shockman.
abi küçükken düşünürdüm hala cevabını bulamadım :) yer çekiminden enerji elde edilebilir mi?
-
Shockman, hocam senin 33 yaşında olduğuna inanamıyorum ben.
Arşimet,einstein felan salak zaten senin şu düşündüğünü düşünememişler değil mi? Hadi onları geçtim dünyada kaç tane makine mühendisi var biliyon mu sen? Kuvvet kazancını(kuvvetten kazanç sağlıyosan yoldan kaybedersin. F*x = E ) enerji kazancı zanneden sen, kalkmış daha enerji nedir ne değildir -ki tekrar tekrar söylüyorum- bilmeden, hala ısrarla araya acayip sözcükler sıkıştırarak bilmiş tavırlarında hareket ediyosun. En çok da sürtünmeden enerji kaybı olmaz kısmına güldüm ben.
O sistem çalışmaz hocam bu kadar basit.
Eğitim vallahi billahi şart lan!
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Shockman, hocam senin 33 yaşında olduğuna inanamıyorum ben.
Arşimet,einstein felan salak zaten senin şu düşündüğünü düşünememişler değil mi? Hadi onları geçtim dünyada kaç tane makine mühendisi var biliyon mu sen? Kuvvet kazancını(kuvvetten kazanç sağlıyosan yoldan kaybedersin. F*x = E ) enerji kazancı zanneden sen, kalkmış daha enerji nedir ne değildir -ki tekrar tekrar söylüyorum- bilmeden, hala ısrarla araya acayip sözcükler sıkıştırarak bilmiş tavırlarında hareket ediyosun. En çok da sürtünmeden enerji kaybı olmaz kısmına güldüm ben.
O sistem çalışmaz hocam bu kadar basit.
Eğitim vallahi billahi şart lan!
-----------------------------Kreston hocam Bakın Burada Her kesin yaşı aynıdır, Bura Sanal ortamdır, Saygı Duyana Sayana Eyvalla, Kimseyede Büyüklük Taslama derdim yok, Her kesi Sever Sayarım, Fikirdir bu, Oluru olmazı Çıkarı Çıkmazı olabilir, Çıkmazlara Çözüm getirilir yada Getirilemez, Yada Tıkanılır ve Durur Düşünceler, Ancak Gayet Müteşebbis vede İçten Sorulara Cevap vermeye gayret ettiğimi Görüyor ve bunun Bilincinde olacak birisi olduğuna Eminim.
Görülen Odurki Burada Yönetici Olmana Saygım vardır Aksi halde burada işim ne Tahribat Aşkına Sevgim vardır. Burada Çok Sevdiğim İnsanların Aşkına Saygım vardır, Eğitim Kısmında Söylediğin Cümleler Sonunada " Lan! " Katarak Söylemin Sana yakışmamış. En Azından Kendim bişeyler Düşünüyorum vede Makineler Hakkında da Elektronik hakkında da Oldukça İyi Bir Bilgiye sahip birisiyim. Hocam Söylemleriniz Benim şevkimi Kıracak Cinsten Söylemler, Heleki Sen Böyle Yaparsan Burada Fikrimi Nasıl Açık Gönüllülükle Açabilir Söylemlerimi Savunabilirim. Kaç Mühendis var demişsiniz Düşünemeyen, Hocam Yaşam Şartları diyelim O Mühendislerin Kaçı Mecbur Bunu düşünmeye, Maaşını alıyor Masrafını yapıyor, Biriktirdiğinide Gayrı Menkul yapıyor Kiracı parası yiyiror, Ne derdi var kim şey etmiş adamı bu yollarda Uraşsın. Bu tür başkası bulamadıda Senmi Bulacaksın Tarzı Düşünceler Türkiyede olduğu sürece biz zaten bi halt beceremeyiz.
Ben Sohbetlerimde de Benden Küçük olsun benden Büyük olsun Kimseye Lan diye hitap Kullanmadım Kullanmam. Dolayısıyla Fikrime Saygı Duymuyorda olabilirsin Anlar Geçerim Yol benim, Yapar yada Yapamam O Sorunda benim, Kaldıki Arşimet Deli diyorsunuz Olabilir Bilim insanlarının Tamamına Deli Yakıştırması Yapılır Bu Alışıldık bir durumdur, Ama Lütfen Birbirimizin Düşünce vede Fikirlernine Biraz daha saygılı olalım.
Hocam Yukardakilere Çok Doluyum, Her geçen Gün Türkiyede Yaşam Bir Önceki Güne Nazaran Daha Zorlaşıyor, Çare Üretmekten Kasıtlada olsa Olabilir Belkide olmayacak bir hayalin peşinden beyin yoruyor olabilirim, Bu Mümkündür, Ancak Tam anlamıyla Denemeden yeterince Beyin harcamadan bunu nasıl kanıtlayabilirimki Takıldı Kafama işte, Yok dediklerinizde haklısınız ilgiçtir belkide bu durum ama, Haklı olduğunuzu biliyorum, Ancak füzyonun büyük hali gibi düşünüyorum, Mkro bilimselliği değilde ince dengelerden yola çıkarak Denenmemiş olanı denemeye çabalıyorum, İnanın bana düşündüğüm Yöntem Henüz Denenmedi Buna Eminim.
Son Olarak Saygıdeğer Hocam bi hatırlatmada Bulunmam gerekirki Unutmayınızki Bilim Deneyler le Müsbet Bir İlimdir. Ben İnanıyorum Evren Tuhaf bir yer, Sıfırdan Varlık Oluşuyor, Yoktan neler bitiyor neler, Neden Olmasın, Bu olmazsa Başkasında Bulunur, Ama Düşünmekten Düşüncelerini Savunmaktan Asla Yılmamalıdır.
DipNot.. : Arkadaşlar Ömrümüz yettikçe Ölmezsek buradayım, Szlere Doyurucu neticeler Getirecem İnşaallah. Hayat Mücadelesinden Fırsat buldukça Bişeyler Üretmeye gayret ediyorum, Olursa İyi olurki Olabilecek bişeydir bu Kuvvet ve Yol Kaybı hususunda Çözüm ürettiğim Kısım Mekanik Düzende Saklı çünkü.
Buradaki Söylemlerimin Doyurucu Olmadığı Hususunda Hem fikirim hepinizle, Sadece Sabır Göstermenizi Rica ediyorum. Yönetici Arkadaşlarada Başta Rene Olmak Üzere Kreston hocam ve ismini Sayamadığım Her kesede Bizlere Zaten Göstermiş oldukları Sabır ve Emekleri içi Ayrıcada Teşekkür ediyorum, Sadece Önyargılı olmamalarını diliyor, Teşekkür ediyorum.
-
zam zam zam.. ne bu anasını satim.. aylık gelen 1500 lira fatura vardı artık 2000 ödeyecez.. anti aqp!
-
Ben 33 yaşından bahsederken "bu yaşa kadar gelmiş biri bilgi birikimiyle daha en basit kavramı bile bilmeden böyle bi alet(!) yaptıktan sonra nasıl kendinden bu kadar emin olabiliyor?" demek istedim.
Gelelim şevkinin kırılması meselesine, arkadaşım yaptığın şey çalışmaz bu bi gerçek. Ben bunu bile bile sana oo süper yapmışsın valla diyecek halim yok.Ne yaparsan yap hayatta zorluklarla karşılacaksın bundan kaçış yok. Zira 33 yaşına gelene kadar da bunu anlamışsındır.
Ve gelelim makine mühendisleri ve vs. meselesine, bildiğin gibi shockman makine mühendisliği denen şey yalnızca Türkiyede olan bir kavram değil. Senin tanıdığın makine mühendisleri işini yapıp parasını aldıktan sonra gerisini düşünmeden yaşayan tipler olabilir. Bu tipler de çoğunluktadır doğru. Ama öyle insanlar çıkıyo ki karşımıza(dünyanın her yerinden) Bazılarının akademik bi kariyeri yok belki ama inanılmaz icatlar yapıyolar. Bi de onların akademik kariyerli versiyonu olanları var işte. Benim kastetiğim makine mühendisleri, bilim adamları onlar. Senin bahsettiklerin değil. Elbette ki onlar değil.
Ha burda yönetici olmama da saygın felan olmasın. Hatta sana karşı çıkmamı "yöneticiliğime" güvenerek yaptığımı hiç düşünme.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Ben 33 yaşından bahsederken "bu yaşa kadar gelmiş biri bilgi birikimiyle daha en basit kavramı bile bilmeden böyle bi alet(!) yaptıktan sonra nasıl kendinden bu kadar emin olabiliyor?" demek istedim.
Gelelim şevkinin kırılması meselesine, arkadaşım yaptığın şey çalışmaz bu bi gerçek. Ben bunu bile bile sana oo süper yapmışsın valla diyecek halim yok.Ne yaparsan yap hayatta zorluklarla karşılacaksın bundan kaçış yok. Zira 33 yaşına gelene kadar da bunu anlamışsındır.
Ve gelelim makine mühendisleri ve vs. meselesine, bildiğin gibi shockman makine mühendisliği denen şey yalnızca Türkiyede olan bir kavram değil. Senin tanıdığın makine mühendisleri işini yapıp parasını aldıktan sonra gerisini düşünmeden yaşayan tipler olabilir. Bu tipler de çoğunluktadır doğru. Ama öyle insanlar çıkıyo ki karşımıza(dünyanın her yerinden) Bazılarının akademik bi kariyeri yok belki ama inanılmaz icatlar yapıyolar. Bi de onların akademik kariyerli versiyonu olanları var işte. Benim kastetiğim makine mühendisleri, bilim adamları onlar. Senin bahsettiklerin değil. Elbette ki onlar değil.
Ha burda yönetici olmama da saygın felan olmasın. Hatta sana karşı çıkmamı "yöneticiliğime" güvenerek yaptığımı hiç düşünme.
-----------------------------Pek Tabiki Değerli Hocam yannış anlaşılma olmasın Asla Öyle bir şey düşünmedim, Haksız yere Burada Kimsenin Durduk yere Ban yemediğini Görüyor biliyorum, Hayır Sadece Tartışmada Bulunan Kişinin Yönetici olması itibari ile Vede Bana itafen Kullanılan Sözcüğün yanlış olduğunu Uygun üslup ile belirtmek açısından Belirtmek durumunda kaldığım tabirdi, Neticede Güzel Konuşmak Sanattır. Lütfen hocam o tür ibareler Gerçekten Hoş değil.
Hocam Tabiki Dünya nezdinden bir çok konuya kafa yorarlar buna Denizin binlerce dibindeki Canlıları incelemekten Tutunda neler neler Bi haber değilim, Ancak Düşündüğüm Makinede Olay Kör nokta dediğim Noktada Sır kıdemi alıyor, İşte orada Tıkanmaz isem Bu Makine Devrini alır ve devam eder. ki Kaldıraçlarda Yükle Yol üzerinde harcanan Güç birbirine eşittir, bu Doğrudur, ama Ben Elde edilen Potansiyel Ağırlığın Düşüşünden Oluşan Hareketten Akıcı bir Enerji elde etmeyi Planlıyorum.
Yeterince Senkron (Ardışık çalışma) Ayarı verebilirsem Hareket Kesintiye uramaz ise Çalışabileceğine halada inanıyorum.
Şöyle izah ediyim Sanırım istediğin gibi olacak bu sefer.
Kaldıraçlarda Penselerde her neyse uygulanan enerji yada Güç her ne kadar Yolla aynı olsada ispatlanabilir mantıkla Kuvetten tasarruf Sağladığı bir Gerçektir, Bunu Kimse inkar edemez.
Benim düşündüğüm sistemde işte Tasarruf edilen Kuvvete Tekamül ediyor, Pif Noktası orada. Az Kuvvetle Tonluk Metaller Yukarı Kalkıp Hızla iniyor, Ve bu inişler Sıralı olarak Sağlanabilir ise Bakın üstüne basarak Diyorum Ardışık Sırada Sağlanabilir ise Bu Sistemden Enerji üretilebilir.
Bu Deney yapıldımı yapılmadımı her hangi bir bilgi yok. Ama Benim kafama takıldı, Kafama takılması bir Suç değildir, Ben kafama takılandan kurtulmalıyım bunun İlacı Deneydir.
-
Hocam kuvvetten kazanç olduğu doğrudur. Ancak daha önceki mesajımda da yazdığım gibi kuvvetten kazanç yoldan kayıp demektir.
F*x = W yani iş, yani enerjideki değişim.
Herneyse bu böyle olmayacak o aleti yapınca anlayacaksın dediğimi.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Hocam kuvvetten kazanç olduğu doğrudur. Ancak daha önceki mesajımda da yazdığım gibi kuvvetten kazanç yoldan kayıp demektir.
F*x = W yani iş, yani enerjideki değişim.
Herneyse bu böyle olmayacak o aleti yapınca anlayacaksın dediğimi.
-----------------------------Korkmuyorum Hocam, Para temin etmek için çabalıyorum, Bu Deneye Seve Sevev Milyarlar Harcarım ben, Sonucu ne olursa olsun. Çünkü Ben İnanıyorumki O Tonluk Metaller Düşerken Çektikleri Halatta Muazzam Bir Güçle Yüksek Gerilim Üretebilecek Çapta Jeneratörü Hızla Döndürecekler. Tüm Olay Ardışık Sırayı Elektronik Dengeleyiciler le Ayarlayabilmekte. Bunuda Yapabilecek Teknoloji Dünyada Var.
Net fade edeyim Deneyin En Zor Kısmıdır Ardışık Sırada Zamanlamaya Uygun Düşüşü Sağlamak, Tüm olayın Bittiği an o andır Yada Devam edeceği an.
-
sigortanın yanına bobin bağla derdi hocamız. fatura az gelsin:) nasıl bağlanıyor bir bilsem :S
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------
sigortanın yanına bobin bağla derdi hocamız. fatura az gelsin:) nasıl bağlanıyor bir bilsem :S
-----------------------------abi elektrik saatinin altına mıknatıs koyunca terse mi ne dönüyo saat, para yazmıyo :)
asıl kuvvet kazancı budur :P