folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Elektronikte Kredi Kartına Taksit 6 Ay İle Sınırlandırılıyor. Ne Düşünüyorsunuz ?

Elektronikte Kredi Kartına Taksit 6 Ay İle Sınırlandırılıyor. Ne Düşünüyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

ameke ... hepisinin ameke..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

TOPLAMDA 50.000 TL NİN ÜZERİNDE LİMİTİM VARDI.

FULL DOLDURDUM. DÜĞÜN DERNEK ZIMBIRTILARI İŞDE MALUMUNUZ.

AYDA 6000-7000 TAKSİT GELİYORDU. İFLAHIM KESİLDİ.

DAHA ÖNCE SÜRESİ DOLAN K.KARTIMIN YENİSİNİ ALMADIM VE SADECE TAKSİTLERİNİ ÖDÜYORUM.

BU GÜN İTİBARİ İLE CARD FİNANSIN BORCUNU (GELECEK DÖNEM TAKSİTLERDE VARDI) HERŞEYİ ÖDEYİM KAPATMA TALİMATI VERDİM.

SONUÇ, TAKSİTMİ ALLAH BELASINI VERSİN.---İNSANIN GELECEĞİNİ ÇALIYOR. 1 YILDIR ÇEKTİĞİMİ BEN BİLİRİM.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

öde öde bitmiyor vatandaş neler çekmiş bu taksitlerden

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

vay arkadaş evkur zengin oldu desenize 58bin yıl taksit yapar şimdi ne de olsa "KREDİ KARTSIZ EBENİZİN AMI KADAR TAKSİT YAPIYORUZ" diye bi ton reklam yapıyorlardı millet şimdi oraya saldırır

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Çok sikten bir karar olmuş,

Asgari ücretle çalışıp 1000 liralık bilgisayarı 24 ay taksitle anca alabilenler tanıyorum.

Bu yasayı çıkaranların ve destekleyenlerin bundan haberi yok sanırım.

Ha cep telefonu için tam tersini düşünüyorum, adam asgari ücretle çalışıyorsa 24 ay taksitle iphone5 alamasın mesela.

Bu bahsettiğinin konunun objektifliği yok hocam. Sana göre herkese göre değişir kimin neyi alabileceği.

Kişinin kendi karar verme özgürlüğü olmalı, yalnız şu kriter olabilir bence:

Adamın Sgk gelirine ve ekstra gelirlerine göre bir X limiti olacak, o limiti aşamayacak.

Aynı zamanda tüm bankalardan da ayrı ayrı limiti olmayacak, ister bir bankadan x limiti olacak isterse 50 bankadan toplamda x limiti olacak. 

Neyse kanunu koyan koyuyor zaten biz kendimizi avutuyoz galiba :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

askari ücret alıp cebinde ayfon taşıyan insanları gördükten soran çok yerinde bir karar insanlar ödeyemeyeceği yük altına girip icralık oluyorlar.

nereodi tarafından 27/Kas/13 23:07 tarihinde düzenlenmiştir

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

olan öğrenciye olcak, adamın 500geliri var 200 kenara atıyor e 200le ne yapılır taksitle elektronik eşya alınır neyse belki sosyalleşmek için kullanılır. Onun dışında her türlü yasağa karşıyım, adam köylü cebindeki paranın hesabını bilmiyor, faturası bana çıkıyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    ibrahimeren bunu yazdı

askari ücret alıp cebinde ayfon taşıyan insanları gördükten soran çok yerinde bir karar insanlar ödeyemeyeceği yük altına girip icralık oluyorlar.

hocam bu konuda haklısın ama birde şöyle düşün,

annem hasta ve çamaşır bulaşık vs'yi makina ile hallediyoruz. Yarın bir gün makinalardan birisi bozulsa bin tl üzeri bir makina. Yenisini alacak olsak 12 taksit ile ayda 100 lira 100 lira çok rahat bir biçimde ödeyebilecem ama en fazla 6 taksit yapılsa 200 lirayı ödeyemeyecem. Ben ne yapacam peki hasta kadına elinde çamaşır mı yıkatacam? 

Yalnızca tek yönlü bakmamak lazım, bahsettiğin olayda  çok fazla haklı olduğun kadar diğer bir tarafta ise çok da mantıklı değil söylediğin. 

Demem o ki, insanların bilinçlendirilmesi kredi kartı kullanımını azaltabilecek ekonomik çalışmaların yapılması yerine insanların taksit sayısını kısıtlamak çokda mantıklı değil. Lakin bir çok kişi tek çekim yapıp asgari ödeme tutarının biraz üzerinde ödeme yaparak taksit taksit yine ödüyor.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Ulan tam Laptop alacaktım öğrenciyim  1500 / 6 = 250 tl nasıl ödiycem ben bunu!!! 

Dişimden tırnağımdan arttırıp 125 125 öderim diyodum ne güzel gene yalan oldu bizim hayaller 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    KaRaKuLe bunu yazdı

vay arkadaş evkur zengin oldu desenize 58bin yıl taksit yapar şimdi ne de olsa "KREDİ KARTSIZ EBENİZİN AMI KADAR TAKSİT YAPIYORUZ" diye bi ton reklam yapıyorlardı millet şimdi oraya saldırır

Abi adamlar zaten zengin. Ona benzer bir yerde (isim farklı ama icraat aynı yani.) arkadaş 12 ay taksitle telefon aldı kredi kartı olmadığı için. Ha neymiş efendim ben kredi kartı kullanmam diyor. Neyse o dönemde 1300 lira olan telefonu  bu dediğim yerden 12 ay taksitle elden ödemeyle 1900 liraya yakın bir para ödedi. Şimdi tabii ki kredi kartlarının önünü tıkamak buralara olan talepleri arttıracak ve bu adam 12 ay için bir telefona 600 lira koyuyorken artık 750-800 lira koyacak.

Ha tabii almasınlar diyebilirsiniz. Bir gün şahit oldum. Kızın bir tanesi (19-20 yaşlarında) annesiyle beraber geldiler. S3 alacaklar. Daha birkaç hafta oldu heralde. Ortalama bir s3 fiyatı 1100-1200 lira falan. 24 ay vadeyle 2000 lira fiyat çektiler. Kadın hiç ne kadar tuttuğunu sormadı. Aylık ne kadar dedi sadece. İşte kaç lira yapıyor 80 lira mı 90 lira mı neyse. Ucuza geldi heralde ki tamam alalım dediler. İmkanım olsa bir dakika düşünmem böyle bir yer açarım.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 5684 Toplam Mesaj: 52