folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Elektronikte Kredi Kartına Taksit 6 Ay İle Sınırlandırılıyor. Ne Düşünüyorsunuz ?

Elektronikte Kredi Kartına Taksit 6 Ay İle Sınırlandırılıyor. Ne Düşünüyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

amk gidip 3 bin liraya bilgisayar alsam ayda 500-500mü ödeyecem.? zikeyim böyle işi gider kartımı iptal ederim. Belliki evkur'un işleri düşük arttırmaya çalışıyolar :D

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    Sserkan bunu yazdı

Ulan tam Laptop alacaktım öğrenciyim  1500 / 6 = 250 tl nasıl ödiycem ben bunu!!! 

Dişimden tırnağımdan arttırıp 125 125 öderim diyodum ne güzel gene yalan oldu bizim hayaller 

Kanun onaylanmamış hocam daha. Muhtemelen onaylanmadan gidip alabilirsin. Hatta onbinlerce kişi bu düşüncede olup onlar da girerler sıraya. Bu esnada ufak çaplı bir enflasyon olur teknolojik aletlerde. Kredi kartlarına max 6 taksit oranı gelince de düşen talepten ötürü fiyatlarda tekrardan bir dalgalanma bir düşüş yaşanır ve ürünler alınabilecek kıvama gelir :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

Ulan tam Laptop alacaktım öğrenciyim  1500 / 6 = 250 tl nasıl ödiycem ben bunu!!! 

Dişimden tırnağımdan arttırıp 125 125 öderim diyodum ne güzel gene yalan oldu bizim hayaller 

Kanun onaylanmamış hocam daha. Muhtemelen onaylanmadan gidip alabilirsin. Hatta onbinlerce kişi bu düşüncede olup onlar da girerler sıraya. Bu esnada ufak çaplı bir enflasyon olur teknolojik aletlerde. Kredi kartlarına max 6 taksit oranı gelince de düşen talepten ötürü fiyatlarda tekrardan bir dalgalanma bir düşüş yaşanır ve ürünler alınabilecek kıvama gelir :D

düşündümde belki kanun çıkacak diye alışveriş yaptırıp satış patlaması yapacak firmalar. sonrada vazgeçtik bu kanun olmasın diyecekler. olurmu olur amk kapitalist bir dünyada yaşıyoruz 

Cigu bigule :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    DrKeworks bunu yazdı
    Ayazz bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

düşündümde belki kanun çıkacak diye alışveriş yaptırıp satış patlaması yapacak firmalar. sonrada vazgeçtik bu kanun olmasın diyecekler. olurmu olur amk kapitalist bir dünyada yaşıyoruz 

Aynen benim de aklıma ilk gelen oydu. O yüzden dedim zaten fiyatlarda bir dalgalanma olur kesin diye.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

2 kredi kartı çıkartıp +3 erteleme +6 erteleme cart curtundan parça parça alcaksınız, bankalara yarayacak

glaurung tarafından 28/Kas/13 00:13 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    ibrahimeren bunu yazdı

askari ücret alıp cebinde ayfon taşıyan insanları gördükten soran çok yerinde bir karar insanlar ödeyemeyeceği yük altına girip icralık oluyorlar.

hocam bu konuda haklısın ama birde şöyle düşün,

annem hasta ve çamaşır bulaşık vs'yi makina ile hallediyoruz. Yarın bir gün makinalardan birisi bozulsa bin tl üzeri bir makina. Yenisini alacak olsak 12 taksit ile ayda 100 lira 100 lira çok rahat bir biçimde ödeyebilecem ama en fazla 6 taksit yapılsa 200 lirayı ödeyemeyecem. Ben ne yapacam peki hasta kadına elinde çamaşır mı yıkatacam? 

Yalnızca tek yönlü bakmamak lazım, bahsettiğin olayda  çok fazla haklı olduğun kadar diğer bir tarafta ise çok da mantıklı değil söylediğin. 

Demem o ki, insanların bilinçlendirilmesi kredi kartı kullanımını azaltabilecek ekonomik çalışmaların yapılması yerine insanların taksit sayısını kısıtlamak çokda mantıklı değil. Lakin bir çok kişi tek çekim yapıp asgari ödeme tutarının biraz üzerinde ödeme yaparak taksit taksit yine ödüyor.

sLeymN hocam doğru söylüyor, taksit sınırlaması getirirlerse buda en çok dar-orta gelirli kesimi ve öğrencileri üzecektir.. hükümet alternatifleri de değerlendirmeli.. örneğin; kredi kartı taksitlerini bir kaç defa ödemeden geciktirenlerin kredi kartlarına bloke konabilir. Aynı şekilde bu durumdan bankalarda etkilenecek.. karakule hocamızın da bahsettiği gibi bu işten en çok evkur gibi şirketler karlı çıkacaktır.. 

essan tarafından 28/Kas/13 00:26 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

saçma ötesi bi taslak.

amk asgari ücret ne kadar, telefon, bilgisayar, teknolojik aletler ne kadar mk

insanları teknolojiden, bilgiden uzaklaştırır bu hareketler.

herkesin 3-4 binlik kartı yok. herkes 3-4 binde maaş almıyo.

ee insan nasıl takip edecek yenilikleri. hee sen az para alıyosun al sana yarramın teknolojisi siktir git celeronla oyna deniyorsada ananızın amına kadar yolunuz var orospu cocukları diye yanıt veririm.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

keş alacaksın paranı yatıracaksın 3 gün ac kalırsın ama o telefon senindir 4 gün toksun rutin hayata dönmüşründür 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Yerinde ve geç kalınmış bir karar,

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

daha çok bankadan kredi kartı demek ve daha fazla batağa girmek demek. 6 taksit birinden 6 taksit diğer kartından yapar yine yapar 

fazla takside böldüremeyince nakit avans taksitli para çekecek onun faizi çok yüksek ekstra batak 

sahtekarlık ve farklı ürün gösterme olayları artacak 

Bunun önüne geçmek asgari ücrete zam yapmayla aşılır 

insanları kredi kartlarına mahkum et kartsız insanlar hayatı idame ettiremeyecek konuma gelsin

sonrada kartı yasakla 

Hee birde vatandaş tefecinin kucağına oturacak bol bol onlar açmış bekliyorlar zaten

kesin faiz lobisi

. . .. . ... .
Toplam Hit: 5691 Toplam Mesaj: 52