Elektronikte Kredi Kartına Taksit 6 Ay İle Sınırlandırılıyor. Ne Düşünüyorsunuz ?
-
beklenen bişeydi zaten. cari açık için yapılmış olabilir. zırt pırt telefon değiştirenleri kötü etkileyecek ama telefon vb. ürünleri doğrudan almak yerine operatör kampanyalarına yönlendirecek.beyaz eşyaların 12 ayda tutulması açıkça telefon benzeri elektronik eşyaların hedeflendiğini gösteriyor.
şurda iyi bi tespit yapılmış. http://www.zaman.com.tr/saruhan-ozel/sivribiberle-enflasyon-cep-telefonuyla-cari-acik-dusmez_1248851.html
ve şurdaki tespite göre de telefonların 5 milyar dolarlık bir etkisi varmış cari açığa http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24485636.asp
acikistihbarat tarafından 28/Kas/13 02:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Yerinde ve geç kalınmış bir karar,
-
sıfırı tüketen adama 3bin limit veren bankaya sınır koysunlar mk.
ilk öğrencilik senemde çoştum işbankasına yüklendim. sonra birikti filan parayı denkleştirdim verdikleri günü geçtim diye lak diye iptal ettiler kartı ertesi gün gidip yatırdım. 2-3 yıl artık size kart yok dedi. diğer bankalara deneme yaptım vermediler.
gittim axess başvurusu yaptım bi tanıdık referans gibi bişi oldu tanıyorum ona kart verin gibisinden. adamlar geliri olmayan öğrenci adama 750tl limit verdiler. şimdi arasam 1500 2000 yaparlar sanırım düzenli harcama yapıp yatırıyorum kaç aydır.
ama burada suçlu kullanıcı oluyor. kurunun yanında yaşın yanması acı verici. ama kan emen bankaya bişi yok.
-
beyaz eşyaya sınırlama gelmemiş anlaşılan, telefon pc gibi daha lükse kaçan ürünler tarzı hani araba mı ayağımı yerden kessin diyosan, telefonu alo demek için alıyosan, pc de internet olsun yeter diyosan sıkıntı yok ama buzdolabı çamaşır mak gibi ürünlere bunu yapmamalılar her bişeyi geçtim nasıl denetleyeceksin ki ?
-
CEO bunu yazdı
Çok yerinde bir karar bence..
Ortalıkta "Ayranı yok içmeye, 12 taksitle aldığı ayfonuyla gider sıçmaya" modeller çok fazla çünkü..
Ödeyemeyip evine hicra geliyo adamın "ondan sonra kızılderililer kötü, kollayacaksın götü yok öyle.."
aynen. önceki okulumda telefonu derste çıkarmıyodum cebimden mk. öğrencide s4ün ne işi var alan var alamayan var mk :D
-
Hayatını satıp iphone almasın millet, genel olarak iyi bir karar.
-
Hesabını bilen için fark etmeyecek bir durum.
-
sLeymN bunu yazdıibrahimeren bunu yazdı
askari ücret alıp cebinde ayfon taşıyan insanları gördükten soran çok yerinde bir karar insanlar ödeyemeyeceği yük altına girip icralık oluyorlar.
hocam bu konuda haklısın ama birde şöyle düşün,
annem hasta ve çamaşır bulaşık vs'yi makina ile hallediyoruz. Yarın bir gün makinalardan birisi bozulsa bin tl üzeri bir makina. Yenisini alacak olsak 12 taksit ile ayda 100 lira 100 lira çok rahat bir biçimde ödeyebilecem ama en fazla 6 taksit yapılsa 200 lirayı ödeyemeyecem. Ben ne yapacam peki hasta kadına elinde çamaşır mı yıkatacam?
Yalnızca tek yönlü bakmamak lazım, bahsettiğin olayda çok fazla haklı olduğun kadar diğer bir tarafta ise çok da mantıklı değil söylediğin.
Demem o ki, insanların bilinçlendirilmesi kredi kartı kullanımını azaltabilecek ekonomik çalışmaların yapılması yerine insanların taksit sayısını kısıtlamak çokda mantıklı değil. Lakin bir çok kişi tek çekim yapıp asgari ödeme tutarının biraz üzerinde ödeme yaparak taksit taksit yine ödüyor.
beyaz eşyada sınır 12 ay. elektronikte 6 ay.
-
Çocukluktan beri kimseden borç istemeyi sevmem, ama banka bana bir ay borç veriyor bende ertesi ay geri ödüyorum. gayat kullanışlı bi sistem. taksit sınırı şu televizyona çıkıp kredi kartının allah belasını versin diyen vatandaşlar için iyi bir uygulama.
-
kaanstain bunu yazdı
Çok sikten bir karar olmuş,
Asgari ücretle çalışıp 1000 liralık bilgisayarı 24 ay taksitle anca alabilenler tanıyorum.
Bu yasayı çıkaranların ve destekleyenlerin bundan haberi yok sanırım.
Ha cep telefonu için tam tersini düşünüyorum, adam asgari ücretle çalışıyorsa 24 ay taksitle iphone5 alamasın mesela.
6 ay para biriktirsin sonra 6 taksitle alsin 6 ay gec almis 12 ay taksitle almis olur.