folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Eminevim Ev Araba Alması Ve Devlet Güvencesi

Eminevim Ev Araba Alması Ve Devlet Güvencesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    ruhi bunu yazdı

Selam hocalar, Ev alma düşüncemiz var, kira öder gibi ev alma olayını her yerde duyuyoruz.

Ortalama kiralar 10-15 bandında gidiyor oturduğum muhitte.

Eminevim ve türevi yerlerden çekilişle ve sabit taksitle faizsiz ev araba alma olayı var.

Bunlarda devlet güvencesi ve dolandırılma ya da zararlı çıkma gibi durumlar yaşayan oldu mu ?

Diğer türlü ev almak zaten imkansızlaştı.

tecribeli olan ve bu konuda daha önce ev sahibi olan varsa ve konuya yazarsa çok mutlu eder beni.

Teşekkürler sevgiyle kalın. 

Girme

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samast
    samast's avatar
    Erkek

Ben de üye oldum 500 k için araba almayı düşünüyorum.Şubat ayında ödemeye başladım yıl sonuna kadar 20800 ödeyecem yılbasından sonra 27 küsür oluyor eylül gibi bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam.ilk beş ay haric her ay 24 kişilşk grupta kura çekilşyor şansına çıkarsa çıkmassa 12. Ay kuraya sokmadan sana araç bul diyor.

Parayı satıcının hesabına yatırıyor.

Alt limit olarak mebla tutarında araç kabul ediyor yani 2 m lik arabaya  girip çıkınca 100 k lık araç alamassın.

Borç bitene kadar araç hipotekli.

Borç bitene kadar onların sölediği şirkete kadko/sigorta yaptırıyorsun.

Çıkmak istersen organizasyon bedelini vermiyor.Ödediğin taksitleri isr 3 ay içerisinde veriyor sanırım.

Benim tuhafıma giden facebook gruplarında sıralarını satıyorlar nasıl beceriyorlarsa artık.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paparozzi
    paparozzi's avatar
    Erkek

Hocam araç işine hiç girme derim. Kimseyi ikna edemezsin ama şöyle olabilir, Bi arkadaşın arabasını gösterip dümenden onu alicam dersin, sonra da parayı alırsın ama o araç borç bitene kadar ipotekli oluyor. Kim böyle Bi yardımda bulunur bilmiyorum.

Diyelim ki ev icin girdin. Bunlar parayı vericez diyorlar ha bugün ha yarın yok bir ay sonra diye diye 6 ay oteliyolar. (simdi hala öyle midir bilmiyorum). Çıksan çıkamıyosun devam etsen yıldıriyolar. Bi ton kağıt imzalatiyolar ya hani sana. İşte her satırı kendilerini garantiye almak üzerine kurulu. Biz bundan 3 yıl önce birevimden girdik ordan biliyorum. 

Benim dostane tavsiyem aman diyim girme bu işe. Şikayetvardan biraz araştır anlarsın zaten. Her ay kenara belli bi miktar altın at. Eşle dostla altın günune gir daha iyi. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

eminevim kadar yalan dolan faizden kacan insanlarin kanini emen bi sistem yoktur.

Madem gun mantigi ile yapiyorlar neden faiz 1 civariyken seneler once bunlarin verdigi oran 1.1 gibiydide suan faizler yuksek bunlarin borclanma orani guncel ev faizleriyle ayni. Ne oldu kura ucretleri mi artti. faiz dusuncede oda dusecek bunun adi faiz.

Sistemin en kotu tarafi sen istedigin zaman alamiyorsun onlarin istedigi zaman alabiliyorsun. oyle bir luksun varsa yani iki sene sonra o paraya ev bulabilecegini dusunuyorsan alinabilir :)

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KemikadaM
    KemikadaM's avatar
    Erkek

benim arkadaşların çoğu araba aldı. geneli de peşinatlı sisteme giriyor örneğin bir milyonluk araba alacam diye giriyor 300 bin peşinat veriyor aylık da 21-22 öderim diyor 5. ay arabasını alıyor çekilişsiz yani alacağın gün sözleşme yaparken belli tanıdığım kimse kuralıya girmiyor peşinatlı mantlıklı ödemeni de yüksek tutarsan en erken 5 ay sonra veriyorlar eskiden 3 aydı ama bddk yasakladı ondan dolayı 5 ay sonra veriyor. ev içinse tek sıkıntı şu onu da söyleyim üstteki mantığın aynısı ancak tapuda örnek veriyorum 4 milyonluk eve girdin evi 4 milyon göstermen lazım tapuda oda 160 bin gibi bir tapu harcı çıkartıyor. geri kalanında birşey yok eksper parası şuan 12 bin ayrıca dask ve sigorta yapılıyor. benden tavsiye eğer gireceksen peşinatlı gir en erken zamanda almaya bak. onun mantığı da çekeceğin para %40 a gelince veriyorlar unutma bir de katılım payı değişken ama %7 katılım bedeli verirsin. 

Ç.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

çalışma mantığı şu faiz değil hizmet bedeli alıyorlar :)

ev ipotekli olur tabki

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

KatılımEvim tavsiye ederim onun yerine.

Risk almıyor firma, kendini sağlama alıyor, 50-100 bin dosya masrafı, sonra seni riske sokacak bişey yapmıyor.

Faizler hazır düşecekken girilir valla.

Adamlar bir yakının arabayı devralıyor satın alıyoruz diye, parayı faize koyuyor taksitleri de ödüyor para da kazanıyor.

Ayrıca şu da var, diyelim 32 ay taksit ödeyeceksin, adam sana diyor ki en fazla 10. aya kadar örneğin kurada çıkmasan bile ödeme alıcaksın gibi.

Ödediğin takside göre vs. değişiyor yani.

Ama kesinlikle katılım evim. 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Ben de Fuzul den aldım.

250 bin peşinat 70 bin org ucreti 

800 bin e girdim.

11.000 tl ile başlayıp katlanan sistem yapıldı.

26 ay 

Ocak 18 teslim. Kesin tarihli.

Şu an için mesela benim yaptığım gibi 7 ay sonra kesin tarihli alırsanız, alacağınız arabanın fiyatı 100 bin artsa bile mantıklı. Çünkü bugün çekeceğiniz kredi 2 yıl vadede uçuk rakamlar.

Teslim işlemi de şöyle; noter işlemlerinde fuzul ile satıcı görüşüyor. Satıcı noterde parayı fuzulden alıyor satışı size veriyor.

Sadece noter öncesi 1 gün fuzul deki işlemlere harcanıyor.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

Bizim hanım iki araç aldı sonrasından borçları bitirdiği için sattık şu an 1,5 ml araç için 70 bin organizasyon ücretine girdik herhangi bir sıkıntı yaşamadık detaylara tam hakim olmamakla birlikte hanım çok iyi biliyor 

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ben daha önce (10 yıl önce) eminevimden ev de aldım araba da, hatta arsa da :)

diğer firmaları bilmiyorum.

2 yıl içinde borçları bitiririm genelde. 10 yıllık bir işe girişmeni tavsiye etmem. 2 yıl gibi bir vadede sıkışıp girersen teslim tarihi geç de olsa büyük fiyat farkları yaşamazsın. ha yaşasan da banka faizine göre yine karda kalırsın.

eskiden çok daha günsizdi devlet desteği yoktu bddk denetimi yoktu. keşke denetim olsa derdim. şimdi o da geldi. rahatlıkla girilir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 4989 Toplam Mesaj: 47
ev araba araba eminevim taksit nasılödeyecez