En Hızlı Tarayıcı: Opera‘Yı Deneyin!
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
pHobEtor bunu yazdı:
-----------------------------firefox a ole bi alistim ki baska bir tarayici kullandigim zaman windows dan linuxa gecmis gibin oluyorum :D
operada idm ile indir yok linki karalayip indir deme kolayligi varken ..
aradaki hiz farki bi kac milisaniye :D
bir suru eklenti var firefoxda
guvenlik fazla paranoya
ff da da guzel temalar var kisacasi 4ever firefox :F
- IDM Operayi destekliyor.
- Hiz farki saniyeler, msler degil :)
- Eklentiler tarayiciyi yavaslatir. Operada widgetsler var. Operadaki ozellikleri eklentiyle firefox'a getiriyorsunuz :)
- Guvenlik cogu kisi onemlidir. sen onemsemiyorsan bu bi bahane olamaz :)
- Opera'da basit bir wallpaper resmini bile hizli baslangic teman yapabilirsin. Sınır yok yani :)
İDM 6.versiyonu operayı destekliyor -
herkes alıştığı sevdiği browserı kullanıyor ben hem eklentilerim nedeniyle hem de istediğim gibi kişiselleştirebildiğim için firefox kullanıyorum.
hıza bakarsan chrome 7 kullanırım aşmış bir durumda ama mesela bookmarklarımı oraya, uygulama tuşlarını bi yere, menuyu bi yere ileri geri tuşlarını bi yere alma ihtiyacı duyuyorum.mesela ben firefoxumu böyle kullanıyorum :
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------firefox eklentileriyle tamamen hayat amacı.
iş gereği mesela bi yerde güzel renk gördük kodunu alcaz print screen - photoshop felan felan uğraşcaksın firefox colorzilla ile anında rengin kodunu alabiliyosun.
Measure it ile bi yerin uzunluğunu ölçebiliyosun
font finder ile hangi fontun kullanıldığınız kaç px olduğunu görebiliyosun
firebug ile kaynak kodlarını karıştırabiliyosun her tarayıcıda var ama değiştirme imkanı yok gibi
gmail notifier eklentisiyle maillerimi okuyabiliyorum @tahribat.com 'lu mailim gmail üzerinden olduğu için onu bile kaydettim.
page saver eklentisiyle uzun bi sayfanın ekran görüntüsünü almak istiyosak tek tek her anda print screenle uğraşcağımıza bu eklentiyle tüm sayfanın ekran görüntüsünü alabiliyoruz.
imagebot özelliği ile bilgisayarımdan bi resmi firefox ile açıyorum sağ tuş upload image dediğim an imgur.com sitesine upload ediyo ve linki alabiliyosun
download helper ile izlediğin video veya dinlediğin mp3 'ü veya beğendiğin bi swf 'yi anında pc ne indirebiliyosun. idm 'nin firefox eklentisini kullanıyorum daha çok
search status ile sitenin pagerank değeri vb.. şeyleri görüntülebiliyosun
firesizer ile 1024x768 vb.. ekranlarda sitenin nasıl gözükeceğini görebiliyosun
smart bookmarks ile üste dizdiğim en çok girdiğim sitelerin eşşek kadar kapladığı yeri sadece faviconları kalacak şekilde küçültüyo üstüne gelince büyüyolar
external IP ile ip adresimi görebiliyorum anında kopyalama yapabiliyorum ve değiştiğinde haber vermesini sağlıyorum ( iş yerinde iyiydi evde sarmıyo )
mozilla firefox ♥
VMware da tüm tarayıcıları kurdum operanın sevdiğim özelliği scroolla aşşağıya doğru inerken böyle slide şeklinde yumuşak iniyo güzel oluyo.
Saydığın çoğu özelliği Opera tek başına yapabiliyor :) Opera Unite'den maillerini okuyabilirsin. Dragonfly ile renk kodunu, font boyutunu bırak, sitenin tüm kaynak kodunu elde edebilirsin. (JS, CSS, HTML)
Download helper veya imagebot tarzı şeyleride widgetlerle yapabilirsin :) -
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------x3uqm4 bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
yaw artık geçelim şu hız muhabbetini bu tartışmaları yaparken çoğu insanda 256-512 mb ram var idi o zamanlardı işte hızı önemi falan fistan şimdi firefox 3 saniye falan gecikiyor ram'e hiç alınmadan ilk açılışında chrome'a göre ama umrumda mı değil :D denedik chrome zırt pırt taskbar dondu.. operayı denedik tamam eyw hızlıdır falan fistan eh be kardeşim firefoxta o kadar güzellik katmışın eklentilerle resmen browser kimliğin olmuş temiz temiz nette sörf eder olmuşsun ee bi javascript hızı yüksek diye operaya chrome'a mı geçelim http://www.opera.com/docs/plugins/
Tamamini okuyup yorumunu yazmalisin. Sadece hiz yok orada. Operayi secmeniz icin sebepler var. Ayrica operanin eklenti sistemi yok. Gosterdigin yan uygulamalar. Widget sistemi var operada. sebepleri yazimda yaziyor.
-----------------------------hocam bunlar kullandığım bazı eklentiler
http://img838.imageshack.us/img838/7581/11322398.png
girdim siteye operayı kurup örneğin twitterı eklentisi vardı kurdum onu bu kadar mı kullanışsız olur bir eklenti ayrıca google translate yükledim hepsi ayrı sayfada açılıyor firefoxtaki gtranslator uygulaması kadar hoş bir kullanımı yok.. ha tabiki operanın tasarımı olsun hızı olsun firefoxtan çok çok iyi şu anda ama kullanıcıya sağladığı artılarda malesef firefoxu geçemiyor :)
Twitter widget'i yerine My Opera'yı kullanabilirdin. Ayrıca twitter için sadece bir widget yok. bir sürü var :)
Ayrı sayfada derken neyi kastettin anlamadım. Yeni bir sayfa açılmıyor bende :) -
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------herkes alıştığı sevdiği browserı kullanıyor ben hem eklentilerim nedeniyle hem de istediğim gibi kişiselleştirebildiğim için firefox kullanıyorum.
hıza bakarsan chrome 7 kullanırım aşmış bir durumda ama mesela bookmarklarımı oraya, uygulama tuşlarını bi yere, menuyu bi yere ileri geri tuşlarını bi yere alma ihtiyacı duyuyorum.mesela ben firefoxumu böyle kullanıyorum :
Ön yargılı yaklaşıyorsun ;) Aradıkların Opera'da da var :) -
-
firefox rulz :)
her ne kadar pc de ram i Fazla harcasada yinede güzel :)
-
dl linki versenize yükledim error verdi .s
edit : hallettim.
-
youtube giremiyorum FF de sorunsuz du ?=
-
Bende Opera'ya geçtim.Görsel olarak hoşuma gitti. Navige 'yi Opera'da uygulayamamız kötü oldu.