En Kararlı Ve Stabil Linux İşletim Sistemi 2016
-
0x656e bunu yazdıBlackApple bunu yazdıinterfector bunu yazdı
Arch linux hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Hazır sorular yağıyor :D Şuan Win 10 kullanıyorum virtual olarak ubuntu var bazen işim düşüyor. Yakında format atıcam pcye ikinci birde hdd takacağım. İkinci hdd sadece linux olacak. Fakat ne kursam bilemedim. Çok aşırı bilgili değilim linuxta ama hiçte bilmiyor değilim. Başlangıç seviyesinin üstü diyebiliriz. Windowstan sıkındım biraz sadece oyun için win geçerim diye düşünüyorum.
arch için aslında linux bilgisinin önemi yok çünkü adamların muhteşem wiki sayfası var.
gel gelelim ben üşengenç adamım uğraşamam araştıramam diyorsan kesinlikle kurma ben kurdum ama üşengençlikten sildim bilgisayarında bulunması gereken her haltı senin yüklemen/yapılandırman gerekiyor
arch tabanlı manjaro var onu kullanabilrisiniz. manjaronun mhwd diye bi aracı var sistemin donanımıyla hiç uğraşmıyorsunuz direk kendisi kurup konfigure ediyor ister free ister non-free oalrak driverları değiştirebiliyorsunuz.
Arch'ı kullanmak wiki sayfasından vs birşekilde bulunur ama kurmak zülum abi . BlackArch kuramadım geçen bütün grub vs gitti . cfdisk hata verdi hani işin özü arch ' da şu ne kadar çok hata o kadar çok deneyim.Hatalar sana deneyim öğretiyor.
bende hata aldım fakat öğrendim ki disk yapılandırmasını yanlış yapıyormuşum uefi olduğu için /boot yerine /boot/efi şeklinde bağlamam gerekiyormuş sırf bununyüzünden saatlerim gitmişti :D
kolay kurulum için http://www.tahribat.com/forum/arch-linuxu-kurmakta-zorlananlar-205100
BlackApple tarafından 28/Şub/16 13:21 tarihinde düzenlenmiştir -
paran varsa red hat.
-
BlackApple bunu yazdı0x656e bunu yazdıBlackApple bunu yazdıinterfector bunu yazdı
Arch linux hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Hazır sorular yağıyor :D Şuan Win 10 kullanıyorum virtual olarak ubuntu var bazen işim düşüyor. Yakında format atıcam pcye ikinci birde hdd takacağım. İkinci hdd sadece linux olacak. Fakat ne kursam bilemedim. Çok aşırı bilgili değilim linuxta ama hiçte bilmiyor değilim. Başlangıç seviyesinin üstü diyebiliriz. Windowstan sıkındım biraz sadece oyun için win geçerim diye düşünüyorum.
arch için aslında linux bilgisinin önemi yok çünkü adamların muhteşem wiki sayfası var.
gel gelelim ben üşengenç adamım uğraşamam araştıramam diyorsan kesinlikle kurma ben kurdum ama üşengençlikten sildim bilgisayarında bulunması gereken her haltı senin yüklemen/yapılandırman gerekiyor
arch tabanlı manjaro var onu kullanabilrisiniz. manjaronun mhwd diye bi aracı var sistemin donanımıyla hiç uğraşmıyorsunuz direk kendisi kurup konfigure ediyor ister free ister non-free oalrak driverları değiştirebiliyorsunuz.
Arch'ı kullanmak wiki sayfasından vs birşekilde bulunur ama kurmak zülum abi . BlackArch kuramadım geçen bütün grub vs gitti . cfdisk hata verdi hani işin özü arch ' da şu ne kadar çok hata o kadar çok deneyim.Hatalar sana deneyim öğretiyor.
bende hata aldım fakat öğrendim ki disk yapılandırmasını yanlış yapıyormuşum uefi olduğu için /boot yerine /boot/efi şeklinde bağlamam gerekiyormuş sırf bununyüzünden saatlerim gitmişti :D
kolay kurulum için http://www.tahribat.com/forum/arch-linuxu-kurmakta-zorlananlar-205100
Çok üşengeç değilimdir en azından bi deneme sürüşü yapayım ozaman ben :D Bişeylerle boğuşmak hoşuma gidiyor sonucunda daha mutlu oluyor insan olley be :D
-
-
abi kolay stabil kararlı debiandan baska ne var allah aşkına ne biçim cevaplar veriyorsunuz adama
ubuntu mint kararlı ve stabilmi ?
redhat arc nedir yeni başlayan kullanabilirmi ?
kardeşim linux u debian ile lubuntu ve xubuntu ile öğrenmeye başla ondan sonra mint debian edition ile devam edersin
ne günlere kaldık. oldu olacak adama opensuse ile kendi işletim sisetemini derletin ?
-
stabil sürümünden çok donanım seçiyormuş linux varmı böyle birşey ?
ben mint kurdum güvenli kipte açıyordu kendini. donanım desteği yokmuş ondan oluyormuş.
birde cfis dosya paylaşımı için kullanırken patlıyordu ubuntu. yine donanım uyuşmazlığından olduğunu söylediler.
nedir bu donanım muhabbeti ?
teşekürler.
-
-
zalimadam bunu yazdı
stabil sürümünden çok donanım seçiyormuş linux varmı böyle birşey ?
ben mint kurdum güvenli kipte açıyordu kendini. donanım desteği yokmuş ondan oluyormuş.
birde cfis dosya paylaşımı için kullanırken patlıyordu ubuntu. yine donanım uyuşmazlığından olduğunu söylediler.
nedir bu donanım muhabbeti ?
teşekürler.
doğru hocam örnek bir ekran kartı driveri depolarda oldugu halde kurarken sistemi çökertebilirsin bir bakarsın ki konsol ile açilmiş sistem windows da yapamadıgını burda yaparsın
genelde çift ekran kartlı sistemlerde problem oluyordu ama güncel sistemlerde bir problem cıkmaması lazım
+ stabil sürüm ve donanım seçme diyelim biz buna 2 side eşit öneme sahip.
-
Ubuntu kur hocu. %99 tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Steam de de sıkıntı yaşamazsın.
5-6 yıldır Ubuntu kullanırım bir yamuğunu görmedim. Donanım olsun falan.
Yok illa mikemmel bir stabilite arıyorsan Debian 'ın stable olanını kuracak eski paketleri kullanacaksın.
Fantezi arıyorsan ilerde Arach/Gentoo falan geçersin.
Masaüstü olarakta Gnome tavsiye ederim. Xfce de güzel tabi. Gnome/Openbox çok hoş oluyor da erindiğimden kuramadım bir türlü.
Edit:
Adam Ubuntu da wifi sorunları yaşıyorum demiş. Ubuntu forumlarına baktın mı hocam? Çözemediler mi?
SkynetX tarafından 28/Şub/16 15:15 tarihinde düzenlenmiştir -
birkaçınızda bill amcanın yanında kalsın ya. ^_^. unix ve türevleri için aramızdan çevre birimlere sürücü yazacak yazılımcılar çıkar. ^^/ inanıyorum.