En Ucuza E-Ticaret Sistemi Satacağım - Nasıl Satarım?
-
Merhaba arkadaşlar,
Şuan pek çok yazılımı yapabilen bir ekibim var. Bir ürünümüz var müşterimizde var oradan yürüyebiliyoruz. Ama ürün gamını genişletmek istiyorum. Bizim internetten b2c satışımız yoktu. Yani e-ticaret sistemi kullanmıyorduk. Kendimize biz bir sistem yazdık.
İkas ideasoft wordpress vs değil direkt kendimize yazdık. Valla çok da güzel oldu beğendim yapılan işi.
Şöyleki,
- Trendyol, hepsiburada gibi komisyonlarla uğraşma derdim yok adam ordan direkt ürünümü satın alabilir. Yani sosyal medyan varsa yada google reklamı veriyorsan sitene yönlendirebilirsen ciddi komisyon karı elde edebilirsin.
- Yok ben siteden satmayacam dersen trendyol, hepsiburada , shopier, shopiy ne kadar yönlendireceğin link varsa oraya da yönlendirebilirsin. Site senin ürünlerini tanıttığın bir kurumsal web siten olur. Ödemeleri insanlar yönlendireceğin pazaryerinden alır.
- Sanal posun varsa entegre edebiliyoruz. Sanal posun yoksa iban'a ödeme de alabilirsin. Yani adam ibana ödeme yapar sen manuel onaylarsın ürünü kargoya verirsin adam sistemden takip edebilir. Yani whatsap üzerinden para geldi abi dekont abi muhabbetine gerek yok.
- Dijital bi ürün satıyorsundur. Mesela bir pdf bir excel bir .exe gibi bunu da satın alma sonrası indirilebilir hale getirebilirsin. Örneğin bir bitcoin eğitimin vs vardır mesela. Milletin mailine telefonuna dosya gönderme derdin yok hem daha kurumsal imaj çizersin.
Tabi bunu biz kendimiz için yazdık. Öyle büyük büyük satıcılara satma derdim yok. Instagramda 8-10 ürün satan, bir yazılımı programı eğitim videosu olan ama web sitesi olmayan, belki mahle arasında yedek parça şu bu satan adamlar benim müşterim olabilir.
Bunu çok ucuza satıp sürümden kazanmak gibi bir hedefim var. Kapı kapı gezecek bir ekibim ve enerjim yok daha efektif bir yol bulmam lazım. Piyasada en ucuz kim yapıyorsa ondan da ucuza satmak istiyorum. Çünkü otomasyona bağladım bugün satın alan birine 24 saatte sistemi full kurarım.
Fikirlerinizi önerilerinizi varsa sorularınızı merak ediyorum...
He bu arada satamazsam da sorun değil benim işime yaıyor. Hazır sistem kullanmama nedenim istediğim gibi uygulamayı geliştirebiliyoruz bu benim için çok bütük avantaj.
-
Trendyol ve Hepsiburada'daki başarılı ve çok satan satıcıların iletişim bilgilerini bulup gerek telefonla gerekte adamın birebir dükkanına gidip yüzyüze görüşüp kafaya alarak sistemi satacaksın. Trendyol'a ödediği komisyonun kendisine kalacağını vs anlatıp adamın kanına girmen lazım. Ticaretin %90'ı zaten çenedir. Müşteri tavlaman lazım.
Trendyol gibi sitelerdeki satıcılara nasıl ulaşabilirim diyorsan adını Google'dan aratabilir veya rastgele bir ürün alıyormuş gibi yapıp son ödeme ekranında mesafeli satış sözleşmesi yazısına tıklayıp satıcının iletişim bilgilerine ulaşabilirsin. Adres, telefon ve adamın adı orada çıkıyor.
Birde dükkanlara gideceksen firma logolu kalem, çakmak, anahtarlık vs vs gibi ıvır zıvır hediyeler güzel iş görür. Bizim insanımız beleşi sever.
İçimdeki Hallederiz Kadir'i durduramıyorum. :D
mkyb tarafından 24/Oca/25 16:14 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Trendyol ve Hepsiburada'daki başarılı ve çok satan satıcıların iletişim bilgilerini bulup gerek telefonla gerekte adamın birebir dükkanına gidip yüzyüze görüşüp kafaya alarak sistemi satacaksın. Trendyol'a ödediği komisyonun kendisine kalacağını vs anlatıp adamın kanına girmen lazım. Ticaretin %90'ı zaten çenedir. Müşteri tavlaman lazım.
Trendyol gibi sitelerdeki satıcılara nasıl ulaşabilirim diyorsan adını Google'dan aratabilir veya rastgele bir ürün alıyormuş gibi yapıp son ödeme ekranında mesafeli satış sözleşmesi yazısına tıklayıp satıcının iletişim bilgilerine ulaşabilirsin. Adres, telefon ve adamın adı orada çıkıyor.
Birde dükkanlara gideceksen firma logolu kalem, çakmak, anahtarlık vs vs gibi ıvır zıvır hediyeler güzel iş görür. Bizim insanımız beleşi sever.
İçimdeki Hallederiz Kadir'i durduramıyorum. :D
Senin da***na kurban çok güzel fikir verdin...
Satın alma kısmında firmalar çıkıyordu burdan yürünebilir.
"Trendyol ve Hepsiburada'daki başarılı ve çok satan satıcıların iletişim bilgilerini bulup gerek telefonla gerekte adamın birebir dükkanına gidip yüzyüze görüşüp kafaya alarak sistemi satacaksın."
-
Dükkana gideceksen eğer adam alırsa yan komşu esnaflardan alan olursa size sembolik %5-10 indirim yapabilirimde diyebilirsin. En iyi ve ücretsiz reklam müşterinin yaptığıdır.
En iyi para şuan oto yedek parça işinde var. O sektörün üzerine oynamalısın. Model ve parça çok olduğundan parçanında kalitesi değişiyor.
Bu arada sistem satmak yerine anahtar teslim satman daha mantıklı ve karlı. Hostu falanda ucuza ayarlarsın tüm şifreler sende durur sorun olursa hosta bağlanıp sen halledersin. İlk 2 yıl sorun çıkarsa ücretsiz garantiden yardım, 2 sene sonrasında ücretli yardım.
mkyb tarafından 24/Oca/25 16:37 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Dropshipping yapanlar xml ile toplu ürün girişi özelliğini seviyorlar. Yoksa eklemelisin
-
Bunun ile ilgil bir konuda açmıştım ( https://www.tahribat.com/forum/google-maps-isletme-bilgileri-ve-sahibinden-uye-bi-259217 ) bu tarz uygulamar ile bölgede ki işletmelerin direk adres ve telefon numaralarına ulaşarak süreci hızlandırabilirsin...Çok vakıf olduğum konular değil ancak o şehre özel e ticaret sitesi açılablir mi ?? X firma elinde ki ürünü X fiyata girecek fiyat kıyaslaması yapacak site üzerinden direk toptancıdan alıcıya ulaşacak.Burada ki asıl mesele aynı adam 2.defa internet üzerinden değil direk toptancıdan alır.Bu konuyu yeşillendirilebilirse bir şeyler çıkabilir..
-
patron_38 bunu yazdı
envaotomıtiv.com u açarız 24 saatte ordan satışa başlarsın. Yani 1 günde ibandan ödeme alacak şekilde sistemi kurabiliriz.
Sanal posun varsa o süre 1 haftayı bulur. Hiç yoksa 7-10 günde hallederiz ama siten hazırda durur. Düşünürsen cebimi vereyim.
-
9 kişi dm atmış ordan yazdım numaramı demo için. Farklı fikir önerilere açığız çünkü sisteme çok kolay müdahale edebiliyoruz. Hazır alt yapı olsa o işler kolay olmuyor.
-
improper bunu yazdıDropshipping yapanlar xml ile toplu ürün girişi özelliğini seviyorlar. Yoksa eklemelisin
Dropcular kendi siteleri olsun istiyor mu... onlar hazır şeyler kullanıyordur bence. Ama bu işlerden anlayan kişilerle görüşebiliriz. Xml le ürün ekletmek zor olmaz 2 güne canlıya alırız zaten.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Bunu çok ucuza satıp sürümden kazanmak gibi bir hedefim var.
Ucuz ürünün müşterisi problemli oluyor genelde.