EPICURUS"Ün Sözü...
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
Aynı muhabbet kız arkadaşımla aramda geçmişti şimdi loglardan buldum cp yapmak istedim.
K.A ..kötülük olmzsa iyilik de olmaz.. nasıl sınavda çalışanla çalışmayan bir olmuyorsa nefsine hakim olanlarla olamayanlar da bir tutulamaz herhalde =) sınavda çalışmadığın zaman hoca gelip yardım etmiyor di mi ?? o zaman bu hoca senin kötülüğünü mü istiyor ? yoksa sen gezerken oturup çalışan arkadaşlarının hakettiğini almasını mı? hepiniz sınavı geçseniz bir şey kaybeder mi?? ama o zaman çalışanlar neden gezmek dururken oturup çalışsın ..? herkes sınavı hiçbişey çalışmadan hiçbişey bilmeden geçerse sınavın hatta okulun ne anlamı kalır ?
Ben ....Hoca neden sınav yapsın ki? Eğer iyiyle kötüyü ayırt etmek için sınav yapıyor diyorsan , Tanrı bütün insanlığı sadece iyiyle kötü seçilimini test etmek için yaratmış olur .Buna göre de İnsanlığın amacı da Tanrının kendine ait iyi ve kötü kavramlarından doğru olanı seçmeye çalışmak olduğu anlamına gelir.Sırf böyle bir sınav için de insan yaratmak, ego tatmininden başka birşey değildir bence :)
-----------------------------kız arkadasına katılıyorum fakat senin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim
diyeceğim tek şey özgür irade sonuna kadar bize verilmiş olan seçim hakkımız
-
tahribat.com software and internet security nin herhangi bir kelime hece veya cümlesiyle ve müridlerin birçoğuyla alakası olmayan ve kavga cıkarıcak bu konunun kapatılması gerektiğini düşünüyorum ama asıl içimden geçen medeni bir biçimde bu olayı tartışmak bu bağlamda tanrının varlığını kanıtlama gereği duymuyor ve "include etmediğin dosyalar/sınıflar hayatını/programını etkilemez tanrının yardımını istiyorsan onu hayatının en başında include etmen gerekir sadece başın sıkıştığında değil" diyerek postumu sonlandırıyor ve yazdıklarıma tamamen katılıyorum...
-
ben hangi kitabın neresinde "kafan almadığı yerde düşünmeyi bırak" yazıyor onu merak ettim.

-
Z-CHAN bunu yazdı:
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
Merak ediyorum çok uğraşıyormusun acaba böyle konular açmak için veya çok düşünüyormusun ?
Açmadan önce aklından zihninden geçenler nedir gerçekten merak ediyorum,
Sırf kendi inançsızlığını böyle sanal ortamlarda başkalarına empoze etmeyi amaçlayacak kadar aciz, biçare, zavallımısın ?
Veya gerçekten bu tür konular açarak belli yaşın üstüne gelmiş insanların düşüncelerini değiştirebileceğinimi sanıyorsun ?
Kimlere neyi ispat etmeyi amaçlıyorsun ?
Ne sen burada inançlı insanları yollarından döndürebilirsin, nede inançsızlar burda iman eder.
Bunların farkında olduğundan eminim, senin amacın farklı, nedir bizimle paylaşsana...
-----------------------------Amacı aşk iksirini teshir edip hatun tavlamak (:
-
Antikky bunu yazdı:
ben hangi kitabın neresinde "kafan almadığı yerde düşünmeyi bırak" yazıyor onu merak ettim.

İbn Abbas (r.a)'ın naklettiğine göre, bazı insanlar Allah'ın zatı hakkında düşünmek istediler.
Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.v) bu hususta şu açıklamada bulundu:"Allah'ın yarattıkları hakkında düşünün.
Allah'ın zatını düşünmeyin.
Allah'ın şahsı hakkında düşünmeye güç yetiremezsiniz"..Kesmezse ekstra araştırmada yapabilirim.
-
Antikky bunu yazdı:
ucan spagetti canavarına inanıyorum.sizlerida hak yolunda bu dine deavet ediyorum.
en doğru yol... -
cordelian bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:

İbn Abbas (r.a)'ın naklettiğine göre, bazı insanlar Allah'ın zatı hakkında düşünmek istediler.
Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.s) bu hususta şu açıklamada bulundu:"Allah'ın yarattıkları hakkında düşünün.
Allah'ın zatını düşünmeyin.
Allah'ın şahsı hakkında düşünmeye güç yetiremezsiniz"..Kesmezse ekstra araştırmada yapabilirim.
-----------------------------Ben düşünüyorum bence fotonlardan oluşmuş :|
-
cordelian bunu yazdı:
peki EPICURUS kendisi gibi bir insan yaratabilirmiydi ? beyin verebilirmiydi ? dünyayı sallayacak güçte olabilirmiydi ? Tanrı soyut birşeyse ki herkese göre degisir bu.Bana göre ŞAH damarından daha yakındır.Ateizimi bulacak üretecek beynide tanrı verdigine göre.Ateizim nedir? kimin verdigi şey ile kime karşı cıkılıyor?.
-----------------------------guze l yazmıssın
-
RaAmLis bunu yazdı:
anubisx bunu yazdı:
Aynı muhabbet kız arkadaşımla aramda geçmişti şimdi loglardan buldum cp yapmak istedim.
K.A ..kötülük olmzsa iyilik de olmaz.. nasıl sınavda çalışanla çalışmayan bir olmuyorsa nefsine hakim olanlarla olamayanlar da bir tutulamaz herhalde =) sınavda çalışmadığın zaman hoca gelip yardım etmiyor di mi ?? o zaman bu hoca senin kötülüğünü mü istiyor ? yoksa sen gezerken oturup çalışan arkadaşlarının hakettiğini almasını mı? hepiniz sınavı geçseniz bir şey kaybeder mi?? ama o zaman çalışanlar neden gezmek dururken oturup çalışsın ..? herkes sınavı hiçbişey çalışmadan hiçbişey bilmeden geçerse sınavın hatta okulun ne anlamı kalır ?
Ben ....Hoca neden sınav yapsın ki? Eğer iyiyle kötüyü ayırt etmek için sınav yapıyor diyorsan , Tanrı bütün insanlığı sadece iyiyle kötü seçilimini test etmek için yaratmış olur .Buna göre de İnsanlığın amacı da Tanrının kendine ait iyi ve kötü kavramlarından doğru olanı seçmeye çalışmak olduğu anlamına gelir.Sırf böyle bir sınav için de insan yaratmak, ego tatmininden başka birşey değildir bence :)
-----------------------------kız arkadasına katılıyorum fakat senin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim
diyeceğim tek şey özgür irade sonuna kadar bize verilmiş olan seçim hakkımız
-----------------------------hocam haklısın bak seçim konusunda. ben inanmıyorum mesela sende inanıyorsun kesinlikle saygılıyım sadece neyin kafana yatıp neyin yatmadığını tartışmak isterim ..
-
insanlar inandıkları şeyleri başkalarına inandırmaya çalışırlar siz inanmıyosunuz. Madem inanmıyorsunuz neden inanmadığınız şeyi başkalarına inandırmaya çalışıyosunuz? inanmıyosanız inanmıyosunuzdur neden inananlarıda inandırmamaya çalışıyosunuz yok sevap mı kazannıyosunuz?