EPICURUS"Ün Sözü...
-
celik bunu yazdı:
-----------------------------
-Ölümden sonra bir hayat yoktur, çünkü insan ölünce ruh atomları dört bir yana dağılır- Epıcurus
İlk olarak bu sözüyle tanıdıgım ve tiksindiğim bir kişidir..
Tanrı kötülüğü engellemek istiyorsa neden yapmıyor diye gerzekce bi cümlemi olur ya..
Senin önüne secenekler sunmus, yol göstermiş..
Her sey güllük gülüstanlık olsa bu sınavın ne anlamı kalırdı..
Buna birde kalkıp ego tatmini olarak görenlerde var hayret bişi..
Aslında sizide anlıyorum bakıs acınız cook ama cok farklı..
Bu konular z-chan gibi tipler tarafında ortaya atılır , sonra arkaya yaslanıp gülüp izlerler..Cok iyi bilirler ki inancı saglam oturmus insanlar bu tip yazılara gülüp ziklerine bile takmazlar..
Fakat amacları zaten sallantıda olan insanların aklını karıstırmaktır..
-----------------------------sadece bir kac cumleni alıcaktım ama baktım hepsine vericek bi cevabım var. Lutfen hakaret etmeden, içinizden sovmeden, din kurallarına gore allaha toz kondurmayan anlayısınızdan uzaklasıp sadece mantıgınız ile dusunun. Basit anlamda epicurus un sozunu dusun bakalım, ne anlam iface ediyor.Bence acık kapı bırakmadan tum ihtimalleri acıklıyor. Sonra hayat, sınav fln demissin.. Ne sınavı allasen, hani bizim dinimizde tum insanlar gunahsız dogardı, ben adem ve havva nın elmayı calarak isledikleri sucu niye cekiyorum ozaman, herkes farklı ruha sahipti hani. Ha sunuda soyleleyim, simdi 3 maymuna gonderme de yaparsınız, biliyorum, cunku okuyorum hemde herkesi, dinliyorum hem de en imanlısını, goruyorum hem de bu dunyada her yasanan olayı objektiflikle.. Ve son olarak dusunuyorum bunların sentezinde, tutarsız yonler tutarlı yonlerden agır basıyor, ve matematiksel olarak beni din dısına itiyor, bu noktadda ben aklıma vi matematige inanırım....
-
anubisx bunu yazdı:
Aynı muhabbet kız arkadaşımla aramda geçmişti şimdi loglardan buldum cp yapmak istedim.
k.A ..kötülük olmzsa iyilik de olmaz.. nasıl sınavda çalışanla çalışmayan bir olmuyorsa nefsine hakim olanlarla olamayanlar da bir tutulamaz herhalde =) sınavda çalışmadığın zaman hoca gelip yardım etmiyor di mi ?? o zaman bu hoca senin kötülüğünü mü istiyor ? yoksa sen gezerken oturup çalışan arkadaşlarının hakettiğini almasını mı? hepiniz sınavı geçseniz bir şey kaybeder mi?? ama o zaman çalışanlar neden gezmek dururken oturup çalışsın ..? herkes sınavı hiçbişey çalışmadan hiçbişey bilmeden geçerse sınavın hatta okulun ne anlamı kalır ?ben ....Hoca neden sınav yapsın ki? Eğer iyiyle kötüyü ayırt etmek için sınav yapıyor diyorsan , Tanrı bütün insanlığı sadece iyiyle kötü seçilimini test etmek için yaratmış olur .Buna göre de İnsanlığın amacı da Tanrının kendine ait iyi ve kötü kavramlarından doğru olanı seçmeye çalışmak olduğu anlamına gelir.Sırf böyle bir sınav için de insan yaratmak, ego tatmininden başka birşey değildir bence :)
-----------------------------tam denk gelmis diyorum, o konunun bassındaki epicurus un sozunu hatırlatırım.. :)
-
Kötülük olmasaydı iyiliği nasıl algılayacaktın sayın arkadaşım? Bir şeyin zıttı olmazsa o şeyin anlamı da kalmaz.. Mesela vücuda zararlı virüsler ve bakteriler var. Tanrı insana acı çektirmek için mi yaratmış bunları? Hayır bu virüslerin veya bakterilerin zararlı olduğunu vücudun savunma mekanizması algılamasaydı insanlara yararlı olan mikroorganizmaları da vücut öldürürdü...
YesMilord hocam Adem ve Havva'nın cezasını niye ben çekiyorum demişsin. Bunu doğru kabul edelim. Peki bizim bildiğimiz gibi değilse yani herkesin bi rolü varsa bu oyunda.. Şeytan insanları kötüye saptırma rolünü üstlenmiş, Adem ve Havva da fani Dünyanın başlamasını tetikleyen rolü üstlenmişse. Madem felsefe yapıyoruz :)
düzenleme : Ayrıca Ateist arkadaşlar illaki Kuranı okumuştur yani Kuranı veya diğer kutsal kitapları okumadan ben ateistim diyen bir kişi ateist felan değildir. Kuranda bu konuyla çelişen bir örnek verin bir tamamanı dikkatlice okuyunca bütün soruların cevabı bulunacaktır diye inanıyorum
-
Antikky bunu yazdı:
ucan spagetti canavarına inanıyorum.sizlerida hak yolunda bu dine deavet ediyorum.
-----------------------------Hocam canavar falan mantıklı ol,
gel seni de diş perisinin cemaatine dahil edelim.
-
Sözün içeriği laf oyununa dayanıyor.Ateizmi bir kenara koyarsak gerçek olan şu.
Bizim milletin çoğunda din vardır ama iman yoktur.
Bütün umudum kendimde. TERENTIUS
-
Bir ateist olarak düşüncem; Bu sözlerin bu kadar büyütülmesi saçmalık. Çünkü mantıksız laflar bunlar. Dünya bir sınav yeri sonuçta, ne diye müdahale etsin ki tanrı seni sınamak istiyorsa...
Bizim ateistler de bazen kendi düşüncelerine destek için mantıksız şeylere sarılıyorlar işte ne yaparsınız :D
-
anubisx bunu yazdı:
Aynı muhabbet kız arkadaşımla aramda geçmişti şimdi loglardan buldum cp yapmak istedim.
k.A ..kötülük olmzsa iyilik de olmaz.. nasıl sınavda çalışanla çalışmayan bir olmuyorsa nefsine hakim olanlarla olamayanlar da bir tutulamaz herhalde =) sınavda çalışmadığın zaman hoca gelip yardım etmiyor di mi ?? o zaman bu hoca senin kötülüğünü mü istiyor ? yoksa sen gezerken oturup çalışan arkadaşlarının hakettiğini almasını mı? hepiniz sınavı geçseniz bir şey kaybeder mi?? ama o zaman çalışanlar neden gezmek dururken oturup çalışsın ..? herkes sınavı hiçbişey çalışmadan hiçbişey bilmeden geçerse sınavın hatta okulun ne anlamı kalır ?ben ....Hoca neden sınav yapsın ki? Eğer iyiyle kötüyü ayırt etmek için sınav yapıyor diyorsan , Tanrı bütün insanlığı sadece iyiyle kötü seçilimini test etmek için yaratmış olur .Buna göre de İnsanlığın amacı da Tanrının kendine ait iyi ve kötü kavramlarından doğru olanı seçmeye çalışmak olduğu anlamına gelir.Sırf böyle bir sınav için de insan yaratmak, ego tatmininden başka birşey değildir bence :)
aynen cuk oturmuş ama ateist arkadaşlarımız . inananlar kayıtsız şartsız kabul ederler dini.sorgulayanların imanı yoktur tanrı katında dinde böyle yazar.burdan dinin dogmatik bir yapı oldugu çıkar.tartışmaya bile girmeye değmez. -
saçmalık :P Zira Allah kavramı çok farklı bişey böyle saçmalıklarla çürütülemez...
-
tigin59 bunu yazdı:
anubisx bunu yazdı:
aynen cuk oturmuş ama ateist arkadaşlarımız . inananlar kayıtsız şartsız kabul ederler dini.sorgulayanların imanı yoktur tanrı katında dinde böyle yazar.burdan dinin dogmatik bir yapı oldugu çıkar.tartışmaya bile girmeye değmez.
-----------------------------".burdan dinin dogmatik bir yapı oldugu çıkar.tartışmaya bile girmeye değmez."
Dini yanlış anlayan birkaç kişinin yorumundan veya yanlış anlama demesek de dine farklı görüş veren bi azınlığın görüşüne göre dini değerlendirmek ne derece doğrudur? -
http://www.youtube.com/watch?v=fdgTX-pW8fY sana bu cevabı Aynştayn veriyor.Ve bu sana kap-ak oluyor.