EPICURUS"Ün Sözü...
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
insanlar inandıkları şeyleri başkalarına inandırmaya çalışırlar siz inanmıyosunuz. Madem inanmıyorsunuz neden inanmadığınız şeyi başkalarına inandırmaya çalışıyosunuz? inanmıyosanız inanmıyosunuzdur neden inananlarıda inandırmamaya çalışıyosunuz yok sevap mı kazannıyosunuz?
-----------------------------hocam ben inanmam ve kimseye birşey kanıtlamaya çalışmam ama şöyle bir mantalite olabilir : arkadaşım sen bi yolda gidiosun ama yolun yanlış yok bak böyle böyle şeyler gösteriorum ben sana boşver kendi yolunu ...
sanırım böle olabilr cosmic
-
anubisx bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
insanlar inandıkları şeyleri başkalarına inandırmaya çalışırlar siz inanmıyosunuz. Madem inanmıyorsunuz neden inanmadığınız şeyi başkalarına inandırmaya çalışıyosunuz? inanmıyosanız inanmıyosunuzdur neden inananlarıda inandırmamaya çalışıyosunuz yok sevap mı kazannıyosunuz?
-----------------------------hocam ben inanmam ve kimseye birşey kanıtlamaya çalışmam ama şöyle bir mantalite olabilir : arkadaşım sen bi yolda gidiosun ama yolun yanlış yok bak böyle böyle şeyler gösteriorum ben sana boşver kendi yolunu ...
sanırım böle olabilr cosmic
bende diyorum işte hadi Allah ' a inananlar için yani bizim için başkalarını inandırmak sevap. Ama inanmayanlar için başkalarını inandırmamaya çalışmak noluyo?
ayrıca yolu yanlış olsa nolucak ne kaybedicek? Hadi Tanrı diye bişey yok.Olmayan Bişeye inanmak günahmı? günahsa bu neyin günahı? İnandığı halde bişey kaybetmemiş olucak. Ama ya varsa? o zmn sizin ki günah. -
hocam haklısın ama inanmayanın gözünden düşün bir anlık. birileri var olmayan bişi için çabalayıp duruyo sende diyorsun ki arkadaşlar yapmayın olmayan bi amaca yönelik çalışıosunuz bakın terbiyeli ahlaklı olmak için dine gerek yok inandığınız tanrı denen kavrama gerek yok..
bence bundan ibaret hocam. ha kişisel görüşümü sorarsan. inanan da inanmayanda benim için birdir olay karakterde biter bence..
-
Z-CHAN bunu yazdı:

-----------------------------Epicurus'a cevaben...
Tanrı kötülüğü engellemek istemiyor.yapmıyor.Yapabiliyor ama istemiyor.Herşeye gücü yetiyor ve kötülüğü engellemiyor.O art niyetli, O'nun içinde dünyanın en güzel duyguları da var, en kötüleri de. art niyette buna dahil, yağmurda ıslanan bi köpeği besleyip sıcak bi örtü vermekte.Tanrı 1dir.Herşey ondan çıkmıştır.Kötülüğü yaratan tanrı 'zamazingo tanrısı' degildir.İyiliği yarattığı için şükrettiğimiz tanrıdır. Kötülügü verir insanın içine, aynı zamanda iyiligide. seçme şansı senin. senin yaptıgın şeyi ise bugun engellemez. çünkü bugun ben bir kötülük yapmaya kalktıgımda tanrı tarafından engellenirsem, buna dünyanın önde gelen en akıllı ateistleride(alınma zchan) inanır. bi olayı kalmaz :)
-
bu konunu gördükten sonra iykide istatistik ile ilgili bi bok yazmamışım sana diyorum
-
anubisx bunu yazdı:
hocam haklısın ama inanmayanın gözünden düşün bir anlık. birileri var olmayan bişi için çabalayıp duruyo sende diyorsun ki arkadaşlar yapmayın olmayan bi amaca yönelik çalışıosunuz bakın terbiyeli ahlaklı olmak için dine gerek yok inandığınız tanrı denen kavrama gerek yok..
bence bundan ibaret hocam. ha kişisel görüşümü sorarsan. inanan da inanmayanda benim için birdir olay karakterde biter bence..
olmayan bişi için çabalayıp durmaktan kasıt?
Namaz diyebilirsin. - namaz kılmayan inançsızmı oluyo?
Oruç diyebilirsin - tutmayan inançsızmı oluyo?
Dua diyebilirsin - etmeyen inançsızmı oluyo?
Diyebilirsin işte yasaklar getiriyo.
Kumar - kendinde demişin ahlaklı olmak için dine gerek yok sizde ahlaktan bahsediyosanız bunu sizde yapmazsınız
Zina - aynen buda öyle -
Sana bi ton küfür ediyorum içimden Hissediyormusun iliklerinde .
Yazamıyorum buraya ban geliyor admin siliyor olmuyor.
Adam olacaksan dur olmayacaksan miktir git ey konuyu açan ipne.
SEn kim bu vatanın milletin inançlarının aksine konu açmak kim.
---------------------------
Şiir kısmı biter..Yorum başlar
---------------------------
Sen önce inandıklarını yazki adam olduğunu bilelim.
Bu ülkede demokrasi var diye öle önüne geleni yazacakmısın...
Sizin gibi şahsiyetsiz ve dinini satmayı hoş gören insanların bizim gibi insanların içinde bi anlamı yok ..
İster hristiyan ol ister musevi ama önce adam ol gel insansın diyelim.
Bu konuyu açınca ..... ..... ..... ..... ..... Fill in the blanks :)
Bana bana gelecekse eyvallah ama bu ..... ...... da ban gelsin ....
Ya valla yediremiyorum bu konuları nasıl açarsınız siz nesiniz ulan müslüman ülke topraklarında
ne bu propagandalar... babanızın evindemi öğreniyorsunuz lan bunları siz ....
Buraya sayfalar yazarım ama bu kadar cümlede adam olana yeter ...
-
EPICURUS kimdir nedir bilmem. Ancak konu başlığını ve açanı görünce direk aklıma "ateizmle ilgilidir" düşüncesi geldi.. konuyla ilgili bi fikir belirtmiyecem hiç gereği yok.. içimden görücem hepinizi öbür tarafta amk demek geçiyosada..
-
fatX bunu yazdı:
EPICURUS kimdir nedir bilmem. Ancak konu başlığını ve açanı görünce direk aklıma "ateizmle ilgilidir" düşüncesi geldi.. konuyla ilgili bi fikir belirtmiyecem hiç gereği yok.. içimden görücem hepinizi öbür tarafta amk demek geçiyosada..
-----------------------------Valla en iyisi öbür tarafda görülecek her şey ....
-
-Ölümden sonra bir hayat yoktur, çünkü insan ölünce ruh atomları dört bir yana dağılır- Epıcurus
İlk olarak bu sözüyle tanıdıgım ve tiksindiğim bir kişidir..
Tanrı kötülüğü engellemek istiyorsa neden yapmıyor diye gerzekce bi cümlemi olur ya..
Senin önüne secenekler sunmus, yol göstermiş..
Her sey güllük gülüstanlık olsa bu sınavın ne anlamı kalırdı..
Buna birde kalkıp ego tatmini olarak görenlerde var hayret bişi..
Aslında sizide anlıyorum bakıs acınız cook ama cok farklı..
Bu konular z-chan gibi tipler tarafında ortaya atılır , sonra arkaya yaslanıp gülüp izlerler..Cok iyi bilirler ki inancı saglam oturmus insanlar bu tip yazılara gülüp ziklerine bile takmazlar..
Fakat amacları zaten sallantıda olan insanların aklını karıstırmaktır..