folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Erdoğan: Her Üniversite Bitiren İş Bulacak Diye Bir Kaide Yok..

Erdoğan: Her Üniversite Bitiren İş Bulacak Diye Bir Kaide Yok..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Hocam ara eleman sıkıntısı yaşanıyor diyorsunuz da 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyan biri olarak hiçte öyle kaile alındığımızı düşünmüyorum. Gelen hoca küçümsüyor giden hoca küçümsüyor. :S Okuma yazma bilmeyen var mı diye soran var ? 2 + 3 = 5 arkadaşları 2 ders boyunca anlatan var ve tepkiyi hiç merak etmeden dikine gidiyor :S

İndirgeme olabilir tabiki mühendislik fakültesine  gitmiş 330'un üstünde puan çekmiş heriflerle aynı kategoride olmamızı beklemek hata ama küçükte görülmememiz lazım ki geçmek için moral depolayalım yapabileceğimize inanalım.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    çok büyük adam yahu...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    AsilKan bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam ara eleman sıkıntısı yaşanıyor diyorsunuz da 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyan biri olarak hiçte öyle kaile alındığımızı düşünmüyorum. Gelen hoca küçümsüyor giden hoca küçümsüyor. :S Okuma yazma bilmeyen var mı diye soran var ? 2 + 3 = 5 arkadaşları 2 ders boyunca anlatan var ve tepkiyi hiç merak etmeden dikine gidiyor :S

İndirgeme olabilir tabiki mühendislik fakültesine  gitmiş 330'un üstünde puan çekmiş heriflerle aynı kategoride olmamızı beklemek hata ama küçükte görülmememiz lazım ki geçmek için moral depolayalım yapabileceğimize inanalım.

hacı önlisans programları tekniker adam yetiştirir ama malesef ülkemizde tekniker adam olarak bile lisans programından mezun olan insanları calıştırıyorlar... lisans programından mezun olan adamın yapacağı iş belli ön lisans programından mezun olan adamın yapacağı iş belli... bizde böyle bir ayrım yok... aclık sınırının 750 yoksulluk sınırının 2400 tl olduğu bir ülkede mezun olanlar da haliyle iş konusunda ayrım yapmamaktadırlar...

bu ülkede o kadar cok oynanan oyun var ki... devlet özel sektöre doğuya git dior ama sadece diyor! adam neden doğuya yardım etsin ki? doğu ile batıdaki fabrikaların yasal giderleri aynı! üstelik hammaddeyi bir de batıdan getirtecek! yani bir de ulaşım masrafı... e haklı olarak adam gider batıya! çin bu konuda metropollerde iş yeri açımını zorlaştırırken kalan şehirlerde ilk 5 yıl vergi almamakta eğer beş yılın sonunda fabrikayı büyütürse 5 yıl daha vergi almamakta... yani yatırım için teşvik var adamlarda ama bir de bize bakın! yatırım yapılmaması için nerdeyse ellerinden geleni yapıyorlar! ondan sonra da özel sektörden yatırım bekle... ha devletin kendi de aynı keza doğuya çivi çakmıyor çok şükür... elinde olan yerleri de ya özelleştiriyor ya da kapatıyor... hadi özelleştirdiklerini geçtim sonuçta yine çalışanı oluyo peki kapattıkları? hem gelişimin önünü tıkadıkları gibi hem de çalışanları işten cıkararak işsiz ordusunu büyütmekte...

evet bu ülkede mezun olan herkes iş bulacak die bir kaide yoktur maalesef... en basitinden öğretmenleri ele alalım! fen-edebiyat fakültesi bilim adamı yetiştirirken öğretmenlik bölümleri adı üstünde öğretmen yetiştirmekte! ancak fen-edebiyat mezunlarına formasyon verip onları da öğretmen yapıyorlar... o zaman neden fen-edebiyat kuruyosun ki direk öğretmenlik branşında eğitim ver! mühendisler bile bu ülkede formasyonla öğretmen olmakta... mezun olduğu bölümle alakası olmayan bölümlerde çalışmaktalar... hatta ve hatta birçok yerde iki kişinin yapacağı işi tek kişiye yüklemektedirler... park bahce vs. haricinde adam gibi yatırımlar yapılmamaktadır! iş kapısı oluşturmadığı gibi özel sektöründe önünü mümkün olduğunca engellemektedir... her mezun olan adam nasıl iş bulsun ki...

kimse kusura bakmasın ama her kusu s*ktik bi leylek kaldı zaten... ülkedeki herkes en az lise mezunu oldu işsizlik oranı 0 oldu açlık ve yoksulluk sınırında kimse kalmadı sağlık sektörü gelişiminin kimse önüne geçemedi ona buna hak vermeye geldi sıra bunları bırakın hocalar kime nasıl hak veririz onlar ile uğraşın... çalışıp napacaksınız...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sas24
    sas24's avatar
    Erkek
    sallandıracan vatana ihanet eden kim olursa olsun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek
    üniversiteden sonra iş bulamamak doğru ama doğru olması bunun normal bişey oldugu anlamına gelmez :D sizde herşeyi Tai-Yeap'ten beklemeyin kardeşim :))

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

eexper bunu yazdı:
    üniversiteden sonra iş bulamamak doğru ama doğru olması bunun normal bişey oldugu anlamına gelmez :D sizde herşeyi Tai-Yeap'tan beklemeyin kardeşim :))

hoja recoştan beklentimiz yok, totoştan medet umanın pamuğu kalın olurmuş, arkada iki kutu pamukla sırat köprüsü geçilmez, icabında alnı dik yaşar açlıktan ölmeyi de biliriz :)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Ne bok yemeye kontenjan açıyorsunuz o zaman aq?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek
    Atatürk o medeniyetler cemiyetine başı dik anlı ak girmekten bahsediyor amk şerefsizleri bunu sömürge olarak girmek gibi algılıyorlar girelimde girdik deriz hesabı...abicim bunlardan cacık olmaz...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    EDİT:Suçlu: Köy enstütüleri kaldıran zihniyettir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    doğru neye kızdınızki bukadar :S

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 8501 Toplam Mesaj: 50