Erdoğan: Her Üniversite Bitiren İş Bulacak Diye Bir Kaide Yok..
-
Bu dünyanın heryerinde böyledir. Her üniversite bitiren iş bulacak diye kaide olsaydı, milyonlarca üniversite mezunu işsiz ve aç kalmazdı.
Üniversite zaten iş bulmak için okunmaz, bir şeyler öğrenmek kendimizi geliştirmek, kültürlenmek için okunur. Biz ülkemizde herşeyi gelecek ve paraya endekslediğimiz için bizden düşünür yada bilim adamı, yada iyi bir siyasetçi çıkmıyor. Varsa yoksa kısa yoldan nasıl zengin olurum düşüncesi...
Adam çok iyi demiş...
-
insanı zorla ülkesinden devletin nefret ettiriyorlar bilader , herşey ortada Türkiye başbakanan ın adına cumhurbaşkanı adına karşıt kitaplar yazılıyor , mahkemeye veriyorlar nerde gurur. Türkiye Başbakan ın gururu Türk milletinin gururudur. bu adam gururunu bile koruyamıyor. . şehitlik kabirlerini bile paralı yapcaklar o.ç ları cepleri boşaldı şehidlerimizi kullanıcaklar.bu ülkeden bunlara ne vergi veririm ne yardım ederim . Vergi vericeğime giderim o parayı yetime fukaraya veriririm .Q askerden döneyim gidicem bu ülkeden çoluğumu çocuğuma başka ülkede yapıcam başka ülkede okutucam . Yoksa ilerde çocuklarımızı ermeniler yobazlar okutmaya başlıcak .
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------dai sen gel bunu idellerini 3-5 kuruşa satmış insanlarımıza anlat
beni tanıyorsun dai benim şuanki idealim ismimin önünde Fizikçi yazması ve onun içinde ilk adımımı attım sırada yüksek lisans ve doktora var
ve bu hedef kafamamda lise1 de oluşmaya başladı yani fizik çok dikkatimi çekiyordu lise 2 başladığımda ise ben fizikçi olacağım diyordum
ama yularıda yazan arkadaşların çoğu eminim böle düşündü öss ye gireyim bir puan alayım ona göre bölüm seçeceğim şimdi sen bu düşüncede
300 puan üzerinden 500 alsanda benim gözümde BAŞARISIZ sın bu kadar basit
başarı dediğin şey zaten önceden belirlediğin bir Hedefi gerçekleştirmektir
ortada bir hedef yoksa başarıda yoktur bilmem anlatabildimmi
ben işe girsemde girmesemde benim için önemli olan fizik konuları hakkında bilgi sahibi olmak ve onuda en iyi şekilde Üniversite de alacağımıda biliyorum
amacım para kazanmak değil
para kazanmak istiyorsan git ticaret yap elma armut sat
bilim yapmak siyaset yapmak senin ne haddine
yazacağım çok şey var ama buraya yazarsam konu dağılacak
-
@EmiRReiS , Güzel yazmışsın ama yalnış yere yazmışsın ,Bu millet çoluğunu çocuğunu okula yollarken evde aç yatıyor çift vardiya çalışıyor .Niye? Çocugu genel kültür yapsın diyemi. Bu ülkede genel kültür yapmak için okuyan kaçtane insan vardır. hocam ülkede işsizlik olmasa kimse genel kültür yapmak için okumaz adamlar liseyi zor okuyor. Sen bu Ülkede işsizlik sıkıntısını çöz herkese iş ver bakım kaç kişi genel kültür okumak için üniversite okucak ,adamlar liseyi bile okumaz. şu durumdayken bile millet üniversiteye manita yapmaya ortam yapmaya gidiyor.
-
Türkiyede iş bulmak için zaten okul falan okumaya gerek yok. Şuan amerikada cia kucağında oturan o mübarek ibneye ümmet oldunuzmu tamamdır bitti gitti. İş te var aş da var.
-
@EmirReis
çok doğru söylemişsin abi agzına sağlık
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Bu dünyanın heryerinde böyledir. Her üniversite bitiren iş bulacak diye kaide olsaydı, milyonlarca üniversite mezunu işsiz ve aç kalmazdı.
Üniversite zaten iş bulmak için okunmaz, bir şeyler öğrenmek kendimizi geliştirmek, kültürlenmek için okunur. Biz ülkemizde herşeyi gelecek ve paraya endekslediğimiz için bizden düşünür yada bilim adamı, yada iyi bir siyasetçi çıkmıyor. Varsa yoksa kısa yoldan nasıl zengin olurum düşüncesi...
Adam çok iyi demiş...
-----------------------------ama dünyada her ile bir üniversite yapmıyo devlet myo larınıda sayarsan ilçeleri binlerce üni ve myo var zaten çoktu yalakalık yapacam diye tüm illere fakülte açtı
-
tayyip gibi bir şerefsızden siyasetcı oluyorda milyar maaş alıyorsa
ozaman her unı mezunu iş sahıbı olacak arkadas!
not: herhangı bı hukukı sorunda sorumlu benım. yazdıqım yorumun tahribat.com ile ilgisi yoktur.
-
Amk her ile universite dediler giden sokakta madem bi halt yiyemicektiniz yurt yok yemekhane yok ne halt etmeye onca çocuğa yazık ettiniz özel yurtlar da prim yaptı sayenizde(artık nasıl bi özel yurtsa devlet gidemiyo onlar gidiyo oraya).. millette üniversite diye lise binalarında eğitim görüyo.. bide herşey türkiye için demiyolar mı herşey sorun bu ülkede artık.. amk okul öyle kalabalık ki gitmek istemiyorum.. psikolojimi bozdular amk..
edit: tamam her okuyan iş bulmasın da senelik 10.000-20.000 lira gidiyo iş veremeyeceklerse neden bu paraları harcıyoruz.. istihdam sağlayamayacaksa neden saçma sapan bölümler var? devlet eğitim verirken iş olanağıda sağlamak zorunda.. insan devlet için değil, devlet insan için vardır.. ama amaç farklı olunca insassnın zoruna gidiyo.. 4-5 sene okula bağlıyolar insanları.. bu sırada işsiz nufusu da haliyle düşmüş oluyo okula giden adam zaten çalışamıyo.. ayrıca erkekler için söylüyorum bir çocuk okula gitmese askere gidecek sonuçta kalabalık bir nufus işsiz nufusuna dahil olacak.. kızlar için düşünürsek o işsizlerle evlenecekler mecburen al sana isyan için sebep :| bide başbakana uyup 3 çocuk yaparlarsa.. bknz: trafik lambalarındaki çocuklar, mendil satan çocuklar.. anada babada olmayınca mecburen çocuklarda çalışacak.. yani kaliteli iş yapana iş vermezsen torpili hat safhada tutarsan.. ne anladım ben bu yaşamaktan :|
sadece bu hükümet için değil tüm gelenler aynı kafadaymış zaten biçoğu halen mecliste.. ona bakarsan tayyip amca her okulu bitiren iş bulamasın tamam da her önüne gelende meclise girmesin be amca bak bi dünya okuyan var bari bi kaçı iş bulsun milletvekili olsunlar bırakında.. oy veriyosun illerden partiler kafasına göre milletvekili çıkartıyo oy veren adam partiye veriyo ilinden çıkan adamı tanımıyo bile herşey biraz garip değil mi?
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
Ne başbakanın konuşması ne de protestocunun yaptığı eylem umrumda değil fakat dikkatimi çeken; söz konusu yorumların sadece başlıkla ilgili olması... Birçok haber portalına, eklenen vidyoya, konunun içeriğine ve diğer sitelerdeki haber içeriklerine baktım, bahsi geçen başlıkla ilgili tek satır yazı ve yorum bulamadım... Ya birileri bizi galeyana getirmeye çalışıyor ya da düşünmeden ve araştırmadan yorumlama çabası içindeyiz... (Abuk subuk ideolojilerinizi öne sürerek kişilik analizinde bulunmayın, konuya ne siyasi ne de farklı bir açıdan yaklaşmadım.)
-----------------------------bakın swool arkadaşımız uyarmış ama nedense hala birileri sadece başlığı okuyup , yazının içeriğini okumadan Bşbakana laf sokmaya çalışıyor ,
Demek ki birileri için Başbakanın ne söylediğin önemi yok , yeter ki biri gaz versinde biz de Başbakana ağzımıza geleni söyleyelim , küfredelim çabası var.
Buyrun devam edin , sizin gibi çabuk galeyana gelenler oldukça bu memlekette daha çok darbeler yapılır , komplolar kurulur ,
Bakın siz ebir örnek daha vereyim de internetten gelen haberlerle , maillerle kimler nasıl gaza getiriliyor , birileri ne dümenler çeviriyor öğrenin ;
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=329392