folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Erdoğan: Her Üniversite Bitiren İş Bulacak Diye Bir Kaide Yok..

Erdoğan: Her Üniversite Bitiren İş Bulacak Diye Bir Kaide Yok..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bu dünyanın heryerinde böyledir. Her üniversite bitiren iş bulacak diye kaide olsaydı, milyonlarca üniversite mezunu işsiz ve aç kalmazdı.

Üniversite zaten iş bulmak için okunmaz, bir şeyler öğrenmek kendimizi geliştirmek, kültürlenmek için okunur. Biz ülkemizde herşeyi gelecek ve paraya endekslediğimiz için bizden düşünür yada bilim adamı, yada iyi bir siyasetçi çıkmıyor. Varsa yoksa kısa yoldan nasıl zengin olurum düşüncesi...

Adam çok iyi demiş...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clio
    clio's avatar
    Erkek
    insanı zorla ülkesinden devletin nefret ettiriyorlar bilader , herşey ortada Türkiye başbakanan ın adına cumhurbaşkanı adına karşıt kitaplar yazılıyor , mahkemeye veriyorlar nerde gurur. Türkiye Başbakan ın gururu Türk milletinin gururudur. bu adam gururunu bile koruyamıyor. . şehitlik kabirlerini bile paralı yapcaklar o.ç ları cepleri boşaldı şehidlerimizi kullanıcaklar.bu ülkeden bunlara ne vergi veririm ne yardım ederim . Vergi vericeğime giderim o parayı yetime fukaraya veriririm .Q askerden döneyim gidicem bu ülkeden çoluğumu çocuğuma başka ülkede yapıcam başka ülkede okutucam . Yoksa ilerde çocuklarımızı ermeniler yobazlar okutmaya başlıcak .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:
    -----------------------------

dai sen gel bunu idellerini 3-5 kuruşa satmış insanlarımıza anlat

beni tanıyorsun dai benim şuanki idealim ismimin önünde Fizikçi yazması ve onun içinde ilk adımımı attım sırada yüksek lisans ve doktora var

ve bu hedef kafamamda lise1 de oluşmaya başladı yani fizik çok dikkatimi çekiyordu lise 2 başladığımda ise ben fizikçi olacağım diyordum

ama yularıda yazan arkadaşların çoğu eminim böle düşündü öss ye gireyim bir puan alayım ona göre bölüm seçeceğim şimdi sen bu düşüncede

300 puan üzerinden 500 alsanda benim gözümde BAŞARISIZ sın bu kadar basit

başarı dediğin şey zaten önceden belirlediğin bir Hedefi gerçekleştirmektir

ortada bir hedef yoksa başarıda yoktur bilmem anlatabildimmi

ben işe girsemde girmesemde benim için önemli olan fizik konuları hakkında bilgi sahibi olmak ve onuda en iyi şekilde Üniversite de alacağımıda biliyorum

amacım para kazanmak değil 

para kazanmak istiyorsan git ticaret yap elma armut sat

bilim yapmak siyaset yapmak senin ne haddine

yazacağım çok şey var ama buraya yazarsam konu dağılacak 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clio
    clio's avatar
    Erkek
    @EmiRReiS , Güzel yazmışsın ama yalnış yere yazmışsın ,Bu millet çoluğunu çocuğunu okula yollarken evde aç yatıyor çift vardiya çalışıyor .Niye? Çocugu genel kültür yapsın diyemi. Bu ülkede genel kültür yapmak için okuyan kaçtane insan vardır. hocam ülkede işsizlik olmasa kimse genel kültür yapmak için okumaz adamlar liseyi zor okuyor. Sen bu Ülkede işsizlik sıkıntısını çöz herkese iş ver bakım kaç kişi genel kültür okumak için üniversite okucak ,adamlar liseyi bile okumaz. şu durumdayken bile millet üniversiteye manita yapmaya ortam yapmaya gidiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek

Türkiyede iş bulmak için zaten okul falan okumaya gerek yok. Şuan amerikada cia kucağında oturan o mübarek ibneye ümmet oldunuzmu tamamdır bitti gitti. İş te var aş da var. 

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek

@EmirReis

çok doğru söylemişsin abi agzına sağlık 

Orman Mühendisi //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:

Bu dünyanın heryerinde böyledir. Her üniversite bitiren iş bulacak diye kaide olsaydı, milyonlarca üniversite mezunu işsiz ve aç kalmazdı.

Üniversite zaten iş bulmak için okunmaz, bir şeyler öğrenmek kendimizi geliştirmek, kültürlenmek için okunur. Biz ülkemizde herşeyi gelecek ve paraya endekslediğimiz için bizden düşünür yada bilim adamı, yada iyi bir siyasetçi çıkmıyor. Varsa yoksa kısa yoldan nasıl zengin olurum düşüncesi...

Adam çok iyi demiş...

ama dünyada her ile bir üniversite yapmıyo devlet myo larınıda sayarsan ilçeleri binlerce üni ve myo var zaten çoktu yalakalık yapacam diye tüm illere fakülte açtı

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

tayyip gibi bir şerefsızden siyasetcı oluyorda milyar maaş alıyorsa

ozaman her unı mezunu iş sahıbı olacak arkadas!

not: herhangı bı hukukı sorunda sorumlu benım. yazdıqım yorumun tahribat.com ile ilgisi yoktur.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Amk her ile universite dediler giden sokakta madem bi halt yiyemicektiniz yurt yok yemekhane yok ne halt etmeye onca çocuğa yazık ettiniz özel yurtlar da prim yaptı sayenizde(artık nasıl bi özel yurtsa devlet gidemiyo onlar gidiyo oraya).. millette üniversite diye lise binalarında eğitim görüyo.. bide herşey türkiye için demiyolar mı herşey sorun bu ülkede artık.. amk okul öyle kalabalık ki gitmek istemiyorum.. psikolojimi bozdular amk..

edit: tamam her okuyan iş bulmasın da senelik 10.000-20.000 lira gidiyo iş veremeyeceklerse neden bu paraları harcıyoruz.. istihdam sağlayamayacaksa neden saçma sapan bölümler var? devlet eğitim verirken iş olanağıda sağlamak zorunda.. insan devlet için değil, devlet insan için vardır.. ama amaç farklı olunca insassnın zoruna gidiyo.. 4-5 sene okula bağlıyolar insanları.. bu sırada işsiz nufusu da haliyle düşmüş oluyo okula giden adam zaten çalışamıyo.. ayrıca erkekler için söylüyorum bir çocuk okula gitmese askere gidecek sonuçta kalabalık bir nufus işsiz nufusuna dahil olacak.. kızlar için düşünürsek o işsizlerle evlenecekler mecburen al sana isyan için sebep :| bide başbakana uyup 3 çocuk yaparlarsa.. bknz: trafik lambalarındaki çocuklar, mendil satan çocuklar.. anada babada olmayınca mecburen çocuklarda çalışacak.. yani kaliteli iş yapana iş vermezsen torpili hat safhada tutarsan.. ne anladım ben bu yaşamaktan :|

sadece bu hükümet için değil tüm gelenler aynı kafadaymış zaten biçoğu halen mecliste.. ona bakarsan tayyip amca her okulu bitiren iş bulamasın tamam da her önüne gelende meclise girmesin be amca bak bi dünya okuyan var bari bi kaçı iş bulsun milletvekili olsunlar bırakında.. oy veriyosun illerden partiler kafasına göre milletvekili çıkartıyo oy veren adam partiye veriyo ilinden çıkan adamı tanımıyo bile herşey biraz garip değil mi? 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Swool bunu yazdı:
    Ne başbakanın konuşması ne de protestocunun yaptığı eylem umrumda değil fakat dikkatimi çeken; söz konusu yorumların sadece başlıkla ilgili olması... Birçok haber portalına, eklenen vidyoya, konunun içeriğine ve diğer sitelerdeki haber içeriklerine baktım, bahsi geçen başlıkla ilgili tek satır yazı ve yorum bulamadım... Ya birileri bizi galeyana getirmeye çalışıyor ya da düşünmeden ve araştırmadan yorumlama çabası içindeyiz... (Abuk subuk ideolojilerinizi öne sürerek kişilik analizinde bulunmayın, konuya ne siyasi ne de farklı bir açıdan yaklaşmadım.)

bakın swool arkadaşımız  uyarmış ama nedense hala birileri  sadece başlığı okuyup , yazının içeriğini okumadan Bşbakana laf sokmaya çalışıyor ,

Demek ki birileri için  Başbakanın ne söylediğin önemi yok , yeter ki biri gaz versinde biz de Başbakana ağzımıza geleni söyleyelim  , küfredelim  çabası var.

Buyrun devam edin , sizin gibi çabuk galeyana gelenler oldukça bu memlekette daha çok darbeler yapılır , komplolar kurulur ,

Bakın siz ebir örnek daha vereyim de internetten gelen haberlerle , maillerle kimler nasıl gaza getiriliyor , birileri ne dümenler çeviriyor öğrenin ;

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=329392

Yalandan kim ölmüş

Hadi ULUENGİN

23.06.2005

VİRGÜLÜNE dahi dokunmadan dün gelen elektronik iletiyi aynen yayınlıyorum:

‘YORUMSUZ!!!

Brüksel Zirvesi Sonuç Bildirisi’nden.

‘Türkiye’ başlıklı bölümden; ‘Presidency Conclusions’, Madde 23:

‘Müzakerelerin yalnız Türkiye’yle değil diğer devletlerle de yapılabileceğini ve müzakereler sırasında Türkiye birkaç devlete bölünürse veya Güneydoğu bölgesinde bir Kürt devleti kurulursa, yeni bir karar olmaksızın onlarla da müzakere yapılacağına.’

ÖNEMLİ NOT: Lütfen yurtseverlik gereği bu durumdan herkesi haberdar edin.

Türkiye’miz üzerinde oynanan oyunları herkes öğrensin!’

* * *

BREH
    , breh ve de eyvah, demek ‘düvel-i muazzama’ bizim işi çoktaan bağlamış.

Üyeliğine çırpındığımız AB hem ‘bölüneceğimizi’ öngörmüş, hem de müzakereleri topraklarımız üzerinde kurulacak başka devletlerle de sürdüreceğini ‘Zirve Kararı’yla açıklamış.

Ey ehl-i vatan, elektronik postayı gönderen ‘kahraman’a (!) kulak verin ve ‘Türkiye’miz üzerinde oynanan oyunları öğrenin’!

* * *

TEESSÜF
    ederim, sözüme inanmayıp ‘atma Recep, din kardeşiyiz’ mi dediniz?

Yalanım varsa namerdim, şu an ‘ulusalcı internet ortamı’nda (!) vızır vızır dolaşan ve sırf bana değil muhtemelen onbinlerce kişiye gönderilmiş olan bu ‘bilgilendirme’, ismin doğru mu, atmasyon mu olduğunu bilemeyeceğim ama, ‘Merta Kökenler’ imzasını taşıyor.

Zaten internet adresleri gizlenemediği için ilk çıkış yeri mertam@hotmail.com olarak gözüküyor ki, bana da o ‘ulusalcı sohbet odaları’ndan bir gönderi. Şimdi inandınız mı?

Pekii, söz konusu zirvede yayınlanan ve muhterem zatın ‘Presidency Conclusions’ diye tumturaklı bir İngilizce’yle zikrettiği ‘Başkanlık Kararları’nda 23. madde ne diyor?

* * *

EFENDİM
    , tamamen kel aláka bir konudan bahsediyor ve aynen tercüme ediyorum, ‘Avrupa Konsiliyumu, BM’nin, Genel Sekreter raporunda belirtilmiş olan çok boyutlu tehditlere daha somut ve faal şekilde cevap verilebilmesini sağlamak amacıyla reforme edilmesinde, dengeli ve güçlü bir sonuca varılmasına büyük önem verir’ diyor.

Hayırdır inşallah ve de garip ki garip ki, Türkiye’nin ‘T’si dahi geçmiyor!

Eh insanlık hali, belki ‘üzerimizde oynanan oyunları öğrenmemiz’ için haykıran kişi madde numaralarında yanılmıştır. O halde, acaba Türkiye başka yerde zikrediliyor mu?

Asla! Sadece, o da isim verilmeden, 3 Ekim’de başlayacak müzakereler çağrıştırılarak, ‘genişleme konusunda daha önce alınmış kararlar tümüyle uygulanacaktır’ deniliyor.

Allah Allah, o halde ‘Merta Kökenler’in ‘çok büyük ifşaatı’ (!) nereden çıktı?

Bilmediğimiz ve duymadığımız başka bir Avrupa daha mı var ki, ‘internet ortamı’nda onu teşhir eden ‘ulusalcılar’ (!) ‘şanlı vatan bayrakları’nı böyle göğe kaldırıyorlar?

* * *

HAYIR
    yok ve bunun bilgiç adı ‘dezenformasyon’; dobra Türkçesi ise ‘yalan’dır!

Nasılsa aslı astarı meçhûl kalacak ya, o ‘ulusalcılar’ (!) ‘internet ortamı’ denilen herzede böyle kuyruklu yalanları sabah akşam ve gece gündüz hiç durmaksızın uyduruyorlar.

‘Çamur at izi, büyük at azı kalır’ hinliğine başvurarak, ‘tartışma odası’ diye vaftiz ettikleri siteler vasıtasıyla bunlardan onbinlercesini an be an, her yana ‘üfürüyorlar’.

Eh, nice cahil ve saftirik komplekslinin elektronik posta kutusunu açtığında yukarıdaki ‘balon İngilizce’ye ve taklit AB diline bir güzel ‘çarpılarak’, derhal, ‘ey ehl-i vatan, AB bizi bölüyor’ provokasyonuna gelmesinin işten bile olmadığını da kabullenmek gerekiyor.

Ve, her yalanın kökeni korkudur, çünkü yalancılar en önce kendilerinden korkarlar!

Toplam Hit: 8493 Toplam Mesaj: 50