Erkekçilik,Sevicilik,Hayvanla İlişki,Fücur(Ensest)
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Uploader,1. cevabın yanlış,şöyle yanlış ki,rızanın olmasıyla mantık yürütmen yanlış,yani taraflar arasında icap-kabulun olduğu her akit,akit değildir.Mesela Borçlar Hukukunda sözleşme serbestisi vardır,ancak kanuna ve ahlaka aykırı olmamak koşulu ile demiştir.
Soruyu tekrar şöyle sorayım,şu an sokaktaki vatandaşa sorsanız yüzde 90ın üzerinde "ensest ilişkinin suç sayılması gerektiği" konusunda mutabakat görürsünüz.Suç ya da değildir demiyorum,peki bu mutabakat Ceza Kanunda yer almış mıdır sizce?
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------UploaDeR
Bu konuyu birde empati yaparak düşünecek olursak,
kız kardeşin ile babanın veya erkek kardeşin ile annenin ilişkiye girdiğini düşünürsen onların suçlu olup olmadığını tartışmadan cezalandırmaya kalkarsın
o zaman suç olarak değerlendirirsin
bu arada sakın yanlış anlaşılmasın seni kesinlikle kastedmiyorum genel bir örnek bu açıdan da düşünmek gerekli diye..
-----------------------------bende diyorumki ahlaki açıdan elealırsan bide vicdanen o zaman suç var tabi ama
bir zamanlar bazı toplumlar da da herkez kardeşi ile evlendiriliyormuş tarihte var bu
+ olarak hukuksal açıdan nasil suç olmasını beklersin onu anlamadım ortada ne suçu var?
-
karatahta bunu yazdı:
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------Uploader,1. cevabın yanlış,şöyle yanlış ki,rızanın olmasıyla mantık yürütmen yanlış,yani taraflar arasında icap-kabulun olduğu her akit,akit değildir.Mesela Borçlar Hukukunda sözleşme serbestisi vardır,ancak kanuna ve ahlaka aykırı olmamak koşulu ile demiştir.
Soruyu tekrar şöyle sorayım,şu an sokaktaki vatandaşa sorsanız yüzde 90ın üzerinde "ensest ilişkinin suç sayılması gerektiği" konusunda mutabakat görürsünüz.Suç ya da değildir demiyorum,peki bu mutabakat Ceza Kanunda yer almış mıdır sizce?
-----------------------------dier arkadaşa verdiğim cvp gibi bazı toplumlarda zamanında kardeş evliliği zorunluydu
diğer biyandan fuhuş ta bazı ülkelerde Keraneler yasal parasini ver biletini al ( üstünde devlet mühürü )
gir işini yap çık
-
Eşcinselliğin günah olcağına inanmıyorum.Madem insanları tanrı yarattı;Haliyle onların yapabilceği fiilleride o yarattı demektir.Günahı kendi eliyle yarattıkdan ve bu insanları eşcinsel olarak var ettikden sonra bunları günahkar ilan etmenin adalet neresindedir?Çünkü eşcinsellik biyolojik ve psikolojik bir olaydır.Geneteik olarak kökden gelir.
Hayvanlarla ilişki kurma ise daha traji komik bir vaka.Anadoluda her köyde ''Eşşek'' diye lakap takılan yarı deliler mutlaka vardır.Hem bu ilişki türü çok yaygın olmasaydı Nallı Fadime tabiri icat edilirmiydi?
Ensest ilişki ise en komik olanı kanımca.Çünkü Türkiye'de bir çok erkek kız kardeşini beceriyor.Birçok kızda abisiyle evleniyor.Hemen hiddetlenmeyin bakalım.Şu soruya cevap verin lütfen; Türk töresine göre amca,hala,teyze,dayı çocukları ne görülüyor KARDEŞ... Öyleyse olay bitmiştir.
Saygılarımla
-
uploader
bunu kerhane tarzında düşünemezsinki orda akraba burda akrabanla yapıyorsun
geçmiştende örnek vermişsin ama sende biliyorsunki sürekli anayasa düzenlenip güncelleniyor neden?
herşey değişiyor sürekli toplum yapısı olaylara bakış o gün suç değilmiş ama bu gün olmasını gerektiren nedenler var..
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------uploader
geçmiştende örnek vermişsin ama sende biliyorsunki sürekli anayasa düzenlenip güncelleniyor neden?
herşey değişiyor sürekli toplum yapısı olaylara bakış o gün suç değilmiş ama bu gün olmasını gerektiren nedenler var..
-----------------------------şeriat ile yönetilmediğimiz sürece fuhuş ve akrabaların cinsel ilişkisi eğer zorlama yoksa suç sayılamaz bu gunun toplumu için söylüyorum
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------şeriat ile yönetilmediğimiz sürece fuhuş ve akrabaların cinsel ilişkisi eğer zorlama yoksa suç sayılamaz bu gunun toplumu için söylüyorum
-----------------------------ben şeriatı karıştırmadım ayrıca sadece şeriata göre değil hristiyanlığa görede suçtur dini geçtik
materyalistiz diyelim bu etiğe sığmadığı için suçtur demiyorm bence suç olmalıdır diyorum ayrıca kanunlar ahlak yapısına göre düzenleniyor..
ayrıca şunuda söylemeliyimki ensest ilişki ve babasız doğan çocuklar bazı ateist filozofların korku ütopyaları içindede vardır
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------ben şeriatı karıştırmadım ayrıca sadece şeriata göre değil hristiyanlığa görede suçtur dini geçtik
materyalistiz diyelim bu etiğe sığmadığı için suçtur demiyorm bence suç olmalıdır diyorum ayrıca kanunlar ahlak yapısına göre düzenleniyor..
-----------------------------olmalıdır diyebilirsin tamam ama değildir tekrarlıyorum zorlama yoksa suç değildir =)
-
uploader
olmalıdır veya olmamalıdır diye tartışılan bi konuda senin kesin bi yargıya varıp bunu söylemen yanlış..
ben nasıl olmalıdır diyorsam sende olmamalıdır diyebilirsin, değildir demek yanlış çünkü gördüğün üzere tartışılan bir şey.
-
iğrençtir