Erkekçilik,Sevicilik,Hayvanla İlişki,Fücur(Ensest)
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------mockingboy bunu yazdı:
-----------------------------
yaş fücurda yer almıyormu
-----------------------------ne demek istedin,anlamadım?
-----------------------------yakın akraba oldukları için mi evlilik yasak yaştan dolayımı?
-
karatahta , kültür ve bilinçlenme anlamında güzel işler yapıyosun hocam .devam aynen..
-
@mockingboy: Yaşla alakası yok,zaten çocuğa karşı oluyorsa bu,çocuğun rızası önemli değil,bahsettiğin konuyla ilgili madde;
Çocukların cinsel istismarı
MADDE 103. - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması hâlinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması hâlinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.
(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------bambam66 bunu yazdı:
iğrençtir
-----------------------------ahh ahh bambam ım ben ne kardeşler tanıyorum kardeşıne aşık olan bazen insan göz yumuyor çünki olunmayacak gibi değil tabi
şöyle düşünün ben tekim kardeşim yok oyüzden farklı bakabiliyorum bazılarına göre aslında ahlaki açıdan çok kötü ama iğrençlik değişiyor hocam
derler ya böyle şey sende olsa sana da kayarım tarzından :P
aslında komik bi yanı yok konunun ama ben bakmadığınız yanlarından da açıklık getirmeye çalışıyorum
Tek çocuk olduğun için sana öyle geliyordur, yoksa bundan daha iğrenci mi var :S:S:S. -
Benim görüşüm TCK'da buna karşın bir ceza olmasa ( OLUP OLMADIĞINA DAİR BİR BİLGİM YOK ANCAK EMİNİM Kİ VARDIR) bile genel ahlak ve huzur bozucu ( iğrenç ötesi) durum teşkil ettiği için ceza alır... ALMASA BİLE ALDIRTILIR !
Ve kendi şahsi kanaatim= İDAM
-
çocuk istismarı dışında geri kalan bireyin kendi iradesine bağlı ne isterse yapar.zaten tck'ya kanun oalrak geçse bile uygulanabiliriği 0 a yakın bi durum her geçe polis yatak odoları kntrol edip kimin eli kimin fermuarında die bakamıca göre kağıt üzerinde kalacak bi durum.
-
kardeşim, akraba evliliği dinde yasak bir sebebi mutlaka vardır. Nisa suresi 23 ve 24. ayetlerde çok detaylı anlatılıyor bu, o kadar detaylıki..
adem dönemindeki o kardeş ilişkisi gibi sanılan konu şöyle, Rabbin hikmeti ile ikiz veya birbirine yakın zamanda doğan iki kardeşin farklı, kendisinden bir sonraki doğan kardeşin farkı kardeşler olarak ayrım yapıldığı söylenir.. ayrıca o dönem cahiliye dönemi sanırım, çünkü Rabbin hikmetiyle, evren şu anki insanlara özel mimarisinin kurulmasının henüz başında o dönemde.
Yani bu konu yanlış ve haram kardeşim. Çok benzer DNA'ların bir araya geldiğinde çıkan sakat doğumlarıda bilimimiz çok şükür kanıtladı ve bu ayetlerin tefsirini bir nevi yapmış oldu dolaylı olarak..
Ama yine de insan olarak karar sizin, kardeşim, sonucunu yapanlardan veya vesile olanlardan başka kimse çekmez.
-
darkness_izmir bunu yazdı:
çocuk istismarı dışında geri kalan bireyin kendi iradesine bağlı ne isterse yapar.zaten tck'ya kanun oalrak geçse bile uygulanabiliriği 0 a yakın bi durum her geçe polis yatak odoları kntrol edip kimin eli kimin fermuarında die bakamıca göre kağıt üzerinde kalacak bi durum.
-----------------------------+++
-
Eğer töreler ya da şeriat ile yönetiliyor isek cevabı basit işte ayıp günah allah muhammed musa felan.
Eğer hukuk devleti isek, kendi kararlarını verme olgunluğuna erişmiş iki insanın arasındaki hiçbirşeye devletin müdahale hakkı yoktur, size ne kadar iğrenç gelirse gelsin, bana da ayakları lavaboda yıkamak iğrenç geliyo mesela, göreceli şeyler bunlar.
Bizi ilgilendirmeyen şeyler hakkında yalnızca şahsi görüşümüzü belirtme hakkımız vardır, toplumsal bir yaptırım uygulama ya da bu uygulamayı destekleme hakkımız yoktur.
-
akli bilgisi yerindeyse kendilerinden sorumlu olacak şekilde insanlarsa istediklerini yapabilmeliler bence...
iğrenç veya değil...