Erkekçilik,Sevicilik,Hayvanla İlişki,Fücur(Ensest)
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------uploader
olmalıdır veya olmamalıdır diye tartışılan bi konuda senin kesin bi yargıya varıp bunu söylemen yanlış..
ben nasıl olmalıdır diyorsam sende olmamalıdır diyebilirsin, değildir demek yanlış çünkü gördüğün üzere tartışılan bir şey.
-----------------------------ben şuanı kastediyorum ilerdi de olmalıdır veya olmamalıdır şuani temsil etmiyor şuan değildir eğer toplumda bozukluklar
ciddi ciddi töre akraba evlilikleri çoğalmaya devam ederse olmalıdır ama , herşey topluma bağlı
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------Uploader,1. cevabın yanlış,şöyle yanlış ki,rızanın olmasıyla mantık yürütmen yanlış,yani taraflar arasında icap-kabulun olduğu her akit,akit değildir.Mesela Borçlar Hukukunda sözleşme serbestisi vardır,ancak kanuna ve ahlaka aykırı olmamak koşulu ile demiştir.
Soruyu tekrar şöyle sorayım,şu an sokaktaki vatandaşa sorsanız yüzde 90ın üzerinde "ensest ilişkinin suç sayılması gerektiği" konusunda mutabakat görürsünüz.Suç ya da değildir demiyorum,peki bu mutabakat Ceza Kanunda yer almış mıdır sizce?
-----------------------------30 gün oruç 31.günü içkili,uyusturuculu orgy partisi veren,içkiyi benim diyen ecnebiyi tıstıracak kadar içen fuhuşu toplumda genelev kültürü yaratıcak kadar kafasında meşru kılan halkıma sorarsanız tabiki yasaklanmalı ceza verilmeli kırbaçlanmalı kolu bacagı kesilmeli diyecektir.Ancak kendisi halasının kızıyla,kız kardeşi amcasının ogluyla evlenmiş,annesi ve babasıda dayı çocuklarıdır.Yabancıya gitmesin kültürüde marsdan gelmedigine göre demek ki toplum düzeni için gerekli ceza yaptırımları halka sorulmamalıdır.Halk vicdanı ile yasalar arasında dolaylı yoldan bir şeyleri ilişkilendirmek yersiz.
-
@Karatahta
Fücur:Evlenmeleri yasak olan yakın akraba arasındaki cinsel ilişki olarak tanımlamak mümkündür.Ama bu ilişkiyi rıza dahilinde olduğunu varsayarak inceliycez
demissin...evlenmeleri yasak tabirine dayanarak iliskiyi yasayan kisileri anne,baba,cocuk vb cok yakin akraba olarak degerlendirdim ben,yoksa amca yada hala oglu-kizi vs bu tarz iliskilerin kanunen bi yaptirimi olmadigini ve halkin gozunde de (istisnalar da olabiliyor) mesru oldugunu biliyorum.benim dedigim anlamda bi iliski icin ceza kanununda yaptirim varmi yokmu bilmiyorum,sen daha iyi bilirsin onu ama bana gore suctur degilse bile olmalidir.toplumsal yozlasmaya ve ahlak cokuntusune neden olabilcek bi davranistir ki bizim ülkemizde bu tarz iliskileri yasayan ama gizli tutan aileler cok,bi sekilde ortaya cikinca haberdar olabiliyoruz.korkum,caydirici cezalarin uygulanmamasi halinde aileleri tarafindan ister rizayla ister zorla boyle yetistirilen cocuklarin yada genclerin bunu normal sayarak ileride ahlak yapisi bozuk,dejenere bi nesil haline gelmesi.bunun icinde caydiriciligi yuksek cezalarin uygulandigi bi suc olarak taninmasi lazim.
-
bambam66 bunu yazdı:
iğrençtir
-----------------------------ahh ahh bambam ım ben ne kardeşler tanıyorum kardeşıne aşık olan bazen insan göz yumuyor çünki olunmayacak gibi değil tabi
şöyle düşünün ben tekim kardeşim yok oyüzden farklı bakabiliyorum bazılarına göre aslında ahlaki açıdan çok kötü ama iğrençlik değişiyor hocam
derler ya böyle şey sende olsa sana da kayarım tarzından :P
aslında komik bi yanı yok konunun ama ben bakmadığınız yanlarından da açıklık getirmeye çalışıyorum
-
uploader
şu an en %90 ı müslüman olan bir toplumda aile içi ilişki normal karşılanmalıdır görüşünü savuna bilmen
veya savunmaya çalışman beni gerçekten şaşırtıyor medeni cesaretine ve dini inancına saygı duyuyorum..
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------uploader
şu an en %90 ı müslüman olan bir toplumda aile içi ilişki normal karşılanmalıdır görüşünü savuna bilmen
veya savunmaya çalışman beni gerçekten şaşırtıyor medeni cesaretine ve dini inancına saygı duyuyorum..
-----------------------------normal karşıla demiyorum toplumsal normlar vardır kınama gibi kınaya bilirsin
ama o ilişkiyi yapan 2 kişi için bir suç işlediklerini sanmıyorum . . . ? suç nedir bana onu söyleyin
Cinsel ilişki suç olmadına göre ?
-
Evrensel Ahlak Prensiplerine aykırıdır.
Hukuki yaptırım tek başına hareket etmez, o toplumda var olan görgü, ahlak kuralları, din kuralları, töreler vs gibi toplumun değer verdiği kurallarla desteklenir..
Tüm bu örnekler fıtrata, tabiata aykırıdır..
Bazı arkadaşların konuyu müslüman olan bir beldede bunların olması zaten hoş karşılanmaz demişler ki bu konuda zikredilen Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerde birçok kavim helak edilmiştir.
-
@Potansiyel_Virus:Evlenmeleri yasak olan kişiler için Mk.129'a atıf yapılmış
MADDE 129.- Aşağıdaki kimseler arasında evlenme yasaktır:
1. Üstsoy ile altsoy arasında; kardeşler arasında; amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında,
2. Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında,
3. Evlât edinen ile evlâtlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasında.@TEINER:Halk vicdanı ile yasalar arasında dolaylı yoldan birşeyleri ilişkilendirmek yanlış dersen olmaz hocam..Yasalar toplumun vicdanını rahatlatmak içindir.Biri benim babamı öldürüyorsa,ve devlet de bana,öldüren kişiyi sen cezalandıramazsın,ben senin yerine cezalandırırım diyorsa,devlet benim vicdanımı rahatlatmak için vardır..
Biz Ceza Kanunu İtalyadan,Medeni Kanunu İsviçreden,Borçlar Kanununu Almanya'dan almış bir ülke olduğumuz için,yasanın nasıl yapıldığına yabancıyız..İsviçre Medeni Kanunu Hazırlanırken,yasa koyucu kabine üyeleri köy-köy gezip,yerel halkla görüşmüştür.Bu yasalar,seçilenlerin keyfilerine göre yapılmıyor.
-
suc olmalidir nedeni ise gelecege saglıklı saglam akıllı Türk evlatlari yetistirmek istiyorsak, Türkiye Cumhuriyetinin bekasi iyiligi ve uzun ömürlülügü istiyorsak bu gibi iliskiler suç olmalidir ve yaptirimida caydırıcı olmalidir.. yemisim anlasmislarda yiyismisler muhabbetini..!!!
-
cagatay09 bunu yazdı:
suc olmalidir nedeni ise gelecege saglıklı saglam akıllı Türk evlatlari yetistirmek istiyorsak, Türkiye Cumhuriyetinin bekasi iyiligi ve uzun ömürlülügü istiyorsak bu gibi iliskiler suç olmalidir ve yaptirimida caydırıcı olmalidir.. yemisim anlasmislarda yiyismisler muhabbetini..!!!
-----------------------------çocuk yapmıyorsan diorz prezervatif al toplumun sağlığını bozmamış olrsn