Eski Tahribat Diyenlere Hitaben
-
if i lay here
if i just lay here
would you lie with me and just forget the world?diyeyim sen anla...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hoca şöyle bir durumda var siyasi tartışmalara yazı yazıldıkça programlama alanında hiç birşey yazılmıyor gibi algılana bilri.Öyle de olabilir
fakat benim %100 olduğum bir konu var ki 3 sene öncesinden aynı konuyu açsam daha hit alacak, cevap gelecek, insanlar soru soracak.
Şimdi ise insanlar tartışmak, stress atmak, annesine -babasına, öğretmenine, imama, yolda yanlış yaptığını gördüğü bir insana, başbakana söyleyemediği şeyi burda yazıyor.
Tamam tahribatta bunu yapmak hem onların hemde bizim farklı düşünmemizi sağlıyor.okyanlar için iyi.Tartışanlar için ? Kaç adam diğerini ikna edebildi ? sıfır.Sadece okuyan adamlar tartışaların bakış açısını görüyor fakat tartışmaya katıldığı anda iş değişiyor.
-----
Sorun şu tahribat sitesinin amacı nedir ? programlama, hack, bilişim, güvenlik gibi konular mı ? yoksa millete tartışmayı öğretmen, stres atmasını sağlamak mı ? Ben demiyorum ki tartışma olmasın.Olsun.
Tartışma olsunda geyik kısmı gibi olsun.Anasayfada en hit 3 tartışma konusu görünsün, yada hiç görünmesin.Sen yine gir tartışmanı oku forum kısmından.Geyikler fazlaydı bi ara bu yararlı dğeil miydi ? doğal değil miydi doğaldı ama boku çıktı.Engellediler.Hitler %70 düştü..Yarıdan fazla düştü.
Tartışmalarada aynısı yapılsa yada dediğim gibi en üstten 3 kou gösterilse bi düzen sağlanır.
Tabi tahribatın amacı tartışma sitesi olmak değilse
-----------------------------Tartışma olayları güzel falanda onlarda artık boka sarmaya başladı bence.
Din konusu açılır, inanan-inanmayan kesinlikle kutuplaşır. Bir tarafın ötekini bir konuda ikna etmesi imkansızdır. İki tarafta bağnazca düşüncesini savunur.
Siyasi konu açılır. Akp'ye oy veren-vermeyen kutuplaşır. İki tarafta karşısındakinin düşüncesini önemsemez bile. Karşı taraf hatalıdır.
Kürt meselesiyle ilgili konular açılır. Terör örgütüne gelen birkaç küfürün ötesine geçmez tartışma. Mantıklı çözüm önerileri arada kaynar sadece.
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------if i lay here
if i just lay here
would you lie with me and just forget the world?diyeyim sen anla...
-----------------------------senle aşk yaşamam ali :D
-
mockingboy bunu yazdı:
-----------------------------
valla zümsük neden olmasın yeni şeyler öğrenmek paylaşmak gerek ama bu olay devlet devlet devlet yapsın gibi oldu biz müridler bu konuda duyarlı olsun artık paylaşım kaliteli olur ozaman
-----------------------------hoca beyaz tahribat yapmadım mı ? sonuç : boka sardılar, geyiğe sardılar
programlama grupları oluşturalım demedim mi ? sonuç : herkes süper dedi ama kimse kılını kıpırdatmadı
programlama öğrenelim demedim mi ? sonuç : yine güzel dediler kıllarını kıpırdatmadılar
----
Uzayup gider.Bir çok kez yenilikçi hareket peşine girdim adamlar tınlamadı.Adamlar hiç bulaşmadı.Adamlar peşinden gitmedi.Neden ?
Çünkü onlar kabul etmesede bilinç altında tartışmayı seviyorlar.Yani bir çoğu için tartışma öncelikli geliyor.
----
Peki bunu biz mi engelelriz ? hayır tahribat yetkilileri engeller.
Geyik konusunda şikayet vardır.Geyik anasayfadan kaldırıldı.Bi takip edin 2-3 gün bakalım nolacak.Geyik bölümüne günde 3-4 mesaj atılıyor.Ee noldu ? biz mi bitirdik yetkililer mi bitirdi :)
----
Bende çok tartıştım zamanında gördüm ki hiç birşeye yaramıyor.O zaman ? tartışmak gereksiz.Artık tartışmıyorum php, linux konularında birşeyler yapıyorum.Hea şimdi birileri birşey yazmasada bir gün birinin işine yarar.O zaman problem yok.Bundan gocunmuyorum.
Benim rahatsız olduğum şey tahribat değişti mi değişti.Benim için kötü yolda.Çünkü ben buraya programlama, güvenlik , bilişim konusundaki yazıları için geldim, onlardan çok şey öğrendim istedğimde benden sonrakilerin çok şey öğrenmesi.Ben bunun için uğraşırım.
Fakat yeniler tartışmayı öğreniyor.Sınıftaki arkadaşıyla, annesiyle, dostuyla tartışamayan adaam gelip burada tartışıyor
-
Adsl yaygınlaşmadan önceki zamandan bashediyoruz hocam herkesin internet sahibi olmadığı zamanlar 13 yaşındaki veletlerin tahribatta aptal aptal gruplaşmasından önceki zamanlar...
-
Her dönem aptal,biglisiz ve geyik vardı ancak hiçbirzaman şu kefillik sisteminden sonraki dönem kadar yoğun olmadı.Eski tahribat nedir ? Hack,bilişim vs konuşulan tahribat mı ? Tabi ki yanlızca o değil.Bu söylem bu istek yahut özlem,tartışma oldumu adam gibi olduğu,bilgisiz olanın fazla sesinin çıkmadığı,bilgili olanın ise konunun içine edilmeden tartıştığı yerdir.Çok değil 1-2 sene öncesinde iki kişi 3 gün boyunca bir konuda tartışırdık ki bu gün yok kutuplaşma olur susalım yok kavga çıkar pısalım denilen din iman konularıydı.Üç beş mal başı ezilmediği için bugün kefillikleri ile kendi aptal muhabbetlerini buraya taşıdılar,her konuya atladılar,içine ettiler.Diğerlerinde gördü biz adam yerine konulmuyoz bari geyiğe saralım zaten ses çıkaran yok,ardından bütün konularda geyik,lakayitlik,başı boşluk hakim.Kimse çıkıp doğru düzgün fikir alışverişinde bunmak istemiyor.O şevk kırıldı,artık geyik yapıcan artık mala sarıcan,senden büyüğü senden şahane tahribat müridi yok.
-
antikky nin gençlik yılları :D
şimdi biri böle konu aççak adamın bi tarafından kan alırlar :D
-
2002-2003 senelerinde tahribat arada sirada sorunlar yasadi, bu sorunlar hem kendi icinde hem disaridan oldu.site hacklendi baska ataklar oldu baya karisikliklar var.
bence bircok kisinin eski tahribat dedigi ilk acildigi zamanlar ben nedense o tarihi 2000 diye hatirliyorum ancak 2001 de olabilir. ozamanlar burda cok daha az uye vardi fakat uyelerin hepsi baya bilgiliydi. Konusulan konular farkliydi, arkadas site cehennem vardi falan filan.
neyse uzun lafin kisasi, tahribat simdide cok guzel, ancak kotu zamanlari oldu. her bolumunde farkli ortamlari var. uyeleri farkli sohbetlerin odaklandigi konular farkli ancak sistem ayni sayilir.
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------2002-2003 senelerinde tahribat arada sirada sorunlar yasadi, bu sorunlar hem kendi icinde hem disaridan oldu.site hacklendi baska ataklar oldu baya karisikliklar var.
bence bircok kisinin eski tahribat dedigi ilk acildigi zamanlar ben nedense o tarihi 2000 diye hatirliyorum ancak 2001 de olabilir. ozamanlar burda cok daha az uye vardi fakat uyelerin hepsi baya bilgiliydi. Konusulan konular farkliydi, arkadas site cehennem vardi falan filan.
neyse uzun lafin kisasi, tahribat simdide cok guzel, ancak kotu zamanlari oldu. her bolumunde farkli ortamlari var. uyeleri farkli sohbetlerin odaklandigi konular farkli ancak sistem ayni sayilir.
-----------------------------sınav yapıyorlarmış bilgi sınavı bir ara geçmiş konularda okumuştum :D
-
korhan bunu yazdı:
-----------------------------
Adsl yaygınlaşmadan önceki zamandan bashediyoruz hocam herkesin internet sahibi olmadığı zamanlar 13 yaşındaki veletlerin tahribatta aptal aptal gruplaşmasından önceki zamanlar...
-----------------------------hocam ben bunu diyemiyorum ya çünkü hepsi çürük elma değil