Eski Tahribat Diyenlere Hitaben
-
sirketlesme derken, kontrolun dagitilmasi, buyuk bir firmayla kucuk bir isletmeyi karsilastirmak gibi,
Bazi sirketler vardir basindan bir kisi eksilse firma is yapamaz anlamina gelir. diger yandan bazi firmalar var basindaki adam hic beklenmedik bir sekilde isten ayrilsa bile isler hafif bir sarsintidan sonra yoluna girer.
Tahribat ta boyle, site bir duzene girmis, buyuk bir degisiklik olmasi beklenmiyor, herkes tahribatin ne oldugunu az cok kafasinda cizmis. uyeler sitede herseyin nasil yurudugunu acikca gorebiliyor. buda bir sirket duzeni oluyor. farki kar amacli olmamasi.
-
ben 2001de burdaydım
2009dayız yine burdayım
şunu diyorum
evet 2001de başkaydı ama evet 2009da da başka
hangisi iyi? öyle bişey yok ikisi de iyi
gerek internet kültürünün değişmesiyle gerek kişilerin bi kısmının değişmesiyle içerikte de kısmi değişim oldu doğal olarak.
buna kafa yorulmasını anlamıyorum hele "nerde eski tbt" denilmesini hiç anlamıyorum. beğenmeyen durmaz ki zaten.
bunun yanında hangimiz aynı kaldı ki? yani tbt tıpatıp aynı olsa yine farklı görürüz.
ayrı bi konu olarak nette genel olarak kültür farklılaşıyor ve kalite düşüyor çünkü her sene daha küçük yaşta kişiler nete giriyor. eskiden daha pahalı ve daha zor bir işti internet. tabi bunun artıları da var, şimdi çok daha fazla öğrenmek için çabalayan kişi var. bu her sene daha fazla profesyonel aramıza katılıyor demektir.
tbt kendi kültürünü genel internet yozlaşmasından koruyabilen benim bildiğim tek forumdur. bunun içindir ki üyesi azdır ama 100.000 üyeli forumlarda bile günlük post tbtninkine yaklaşamaz çoğu zaman. inanmıyorsanız azıcık arayın bakın.
daha ne diyim bilmiyorum.
-
zümsük'e katılıyorum. mesela 2005-2006 da tbt açılış sayfamızdı.. ama üyeleri çok kaliteliydi, her meslekten en iyi adamlar vardı, geyiklerin kalitesi vs. herbok süperdi. bilişim, güvenlik konuları en kral adamlar tarafından yorumlanır, cevaplanırdı. bilmeyenler soru sorduğunda 1-2dk da sorusu en doğru ağızlardan cevaplanır,site modları sayesinde hiçbirşeyin aşırısına kimse kaçamazdı. yeniler uyum gösteremezse anında tekmeyi yerdi zaten..
siteye üye alınmaması, alınsa bile sınavla alınması sitenin ülke çapında kalitesini gösterirdi. sizlerinde dediği gibi 100.000 hatta 800.000 üyesi olsa bile kaliteli 10.000 üye ile kıyaslanamaz..
peki ne oldu? yönetimde sorunlar yaşandı birkaç admin siteden ayrıldı, derken gerisi çorap söküğü gibi geldi.. tabi zamanla adminler okulu bitirdi iş, aşk hayatına aktı zamanı kalmadı .. ama bence bu bir mazeret değildir günde 1 saat bile uğrasalar, eski müridlerde siteyi bırakmasaydı kalite artarak devam edecekti..
bence olay kadronun dağılmasından kaynaklanıyor. yeni gelenler ayrı bi mesele zaten çoluk çocuklar.. yazılan, konuşulan düşünceleri bunları gösteriyor. ben ilk defa bu yıl cebit'de bile bunu yaşadım ve belki diğer arkadaşlarında farkettiği gibi çok açık fark ettik.. müridler arasında yaş iyice düştü.
ha yaşı küçük ama kendini bilen müridler varmı var.. bazılarının yaşı 25 bile olsa seviye düşük onlarda var.. fakat sonuç olarak hem içerik, hem tekil hit, hemde mürid kalitesi düştü bu bir gerçektir. bence yapılan en büyük hata da birçok sevilen müridin siteye küstürülmesidir.
şimdi diyeceksiniz hep sorun.. çözüm üret? karanlığa küfredeceğimize bir ışık yakalım dimi? bence sağlam bir mod kadrosu ile sitenin içindeki siteye geyik ve tartışmaları ile zarar veren bebelerin ayıklanması, halen sitede takılan, yazmasa bile takip eden müridlerin elini biraz bildiği konulara tekrar atıp paylaşması, öğretmesi gerekir.
benim şahsi düşüncelerim bunlar..