Ev Alacaklar Konut Faiz Oranları Düşüyor / 0,98
-
Son dakika... Ziraat Bankası'ndan sonra üç banka daha konut kredisinde faiz indirdi
-
Açıkçası,
ilk önce @holyCat,
sonra @KomutAn ,
en son @TolgaSen,
durumu en iyi özetleyenler.
-
yahu buradan https://www.ziraatbank.com.tr/tr/hesaplama-araclari/kredi-hesaplama/konut-kredisi
taksit tutarlar 3.5binin üzerinde çıkıyor öyle bir ortalam hesap yaptığımda.
bunları bankada ödeme yapılandırması yapıyorlar mı daha uygun biçimde yoksa bu adres geçerliye yakın mı çıkarıyor fiyatları ?
(bağlayıcı değil diyormuş)
-
bu gıdısle vergılerı de ındırecekler :)
ötv dekı oranlar ınerse sasırmayın sıfır araclarda.
erken secım neden oluyor ?
kredıye gırılıp ev alınmaz . fakat duzgun bır eve cıkayım dıyorsan da ızmır de bıle bın lıradan asagı yuk hatta bın 2yuz bın 500 dıyebılırız.
eger kı ısınız devlette memurluk gıbı resmı bır ıs
ya da yurtdısı bazlı ıs yapmıyorsanız
gotunuze patlayablır aldıgınız kredı , buyuk sırketler de bıle maaslar 2 3 aydır gerıden yatmaya başladı..
tr de ınsaat 10 yıldır lokomotıf sektordu ama artık yurumuyor kı faızler bıle ınıyor.
ev fıyatlarında fahiş şekilde artmalar oldu
anlayana .
-
%0.69 dan aldım geçen yıl ben. O bile çok iken ev gibi yüksek bedel isteyen bir yatırıma göre bu faizler aşırı yüksek bence. Kaldı ki ülkenin hali ortada iken keisnlikle önermiyorum. Benim uykularım kaçıyor ya bişi olursa diye...
-
% 0.50 Olsa Belki Ama Bu Faizden Kimse Ev Alamaz.. Zengini Daha Zengin Etmekten Başka İşleri Yok..
Haberde Hesap Yapmış 250bin Kredi Çeken Adam 3900 Ödemeyecekmişte 3100 Ödeyecekmiş Şaka Gibi.. Ayda 3000lira Kredi Ödeyebilen Adam Varmı Memlekette Soran Yok..
Zira Sen Borcu Olmayan Adamı Borçlandırmaya Niyetleniyorsun..
-
bu sıfır daire olayı ibnelik olmuş. şu sıralar ablam için bi planımız vardı konut kredisi için iyi denk geldi diyordum bende :/
illa sıfır bina mı olacak bankanın mı kararına bağlı ?
-
sanki baba hayırı para veriyormuş gibi lanse ediyorlar ya mest oluyorum
-
kdv indirimi + faiz indirimi + düşen konut fiyatları.
insanları rekor borçlandırarak 2018 yılında rekor sıfır daire satışı olabilir.
sebebi ise cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar boş daire olmamıştı.
normalde lokasyonu iyi bir daireniz varsa piyasanın biraz üstüne satabilirsiniz.
şuan insanlarda para kalmadıgı için iyi fiyattan da alamıyorlar.
4. 5. kredisini çekip ev alacaklara şimdiden hayırlısı olsun.
not : kira ödeyeceğinize 15 yıl da vadeli olsa bir ev alın her türlü kârdasınız.
-
bi tanesi de 0,97 yapmaz mı arkadaş :)