Ev Yaptırma Maliyeti
-
Prefabrik uzun ömürlü değil diyeni anlamadım valla :-)
Depremden bu zamana kadar 3 sokak ötemde mahallenin en zengin adamı prefabrik evde yaşıyo.
Adam depremden acayip tırstı diye 15 senedir prefabrik evde.
İnternete yazarsan çok güzel modelde evler görebilirsin.
Betondan tek katlı yaptırırsan da 80 bin lira tutar taş çatlasın.
Ama önce belediyeden araştır kaç metre kare yer vericekler sana.
Sonra kendine sağlam bi usta bulacaksın o sana gerçek fiyatı verir inşaat için.
-
MbK bunu yazdı
Prefabrik uzun ömürlü değil diyeni anlamadım valla :-)
Depremden bu zamana kadar 3 sokak ötemde mahallenin en zengin adamı prefabrik evde yaşıyo.
Adam depremden acayip tırstı diye 15 senedir prefabrik evde.
İnternete yazarsan çok güzel modelde evler görebilirsin.
Betondan tek katlı yaptırırsan da 80 bin lira tutar taş çatlasın.
Ama önce belediyeden araştır kaç metre kare yer vericekler sana.
Sonra kendine sağlam bi usta bulacaksın o sana gerçek fiyatı verir inşaat için.
yanlış hatırlamıyosam 70-80 yıl gidiyordu. bi ömür gidiyor diye aklımda tutmuşum. toruna kalmıyor yani kastettiğim oydu. bizim dededen bir şey kalmadığından acısını yaşıyorum. uzun ömürlü iyidir :D
-
bildiğim kadarıyla arsanın %40 ına ev yapabiliyosun ama bi soruştur
-
Yer: İzmir, zaman:4 yıl önce, arsa:170 m2, verilen ruhsat 90 m2, en sağlam malzemeler ve tanıdık indirimleriyle yapılan bodrum+garaj+2 kat ev+çatı katı inşaatı: 400K
Ulan madem bu kadar paranız vardı diye edilen küfür, paha biçilemez.
inşaat diye özet geçtiğim şeylere dahil olanlar: Kapı, pencere, parke, fayans, merdivenler..
Hariç olanlar: Mutfak tezgahı ve zımbırtıları, banyo zımbırtıları, boya..
izzmarit tarafından 18/May/14 10:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu işlerden anlayanlar benim de sorularım var;
Organize sanayii'ye sınır 25bin metrekare arazim var;
Ortasından yol geçiyor, ben bu araziyi 5'e böldürsem her birinde 25 metre kadastral yola sınır kalsa, yüzde 5 imardan 250şer metrekare oturum alanı çıksa;
1) Araziyi 5'e bölmek ne kadara patlar, ne yapmam gerekiyor?
2) 250'şer metrekare yapı inşa etmem için nereye başvurmam lazım?
3) 250'şer metrekareyi 50'şer metrekarelik 5 adet 1+1 ev şeklinde yapabilir miyim?
4) 250 metrekarenin içinde duvarlar var mı, teras var mı?
5) 5 Daireden oluşan 250 metrekarelik yapı kaça patlar, ben burada her daireyi 300 liraya kiraya verebilirim, karlı olur mu?
Not: Elektrik su kanalizasyon var.
-
glaurung bunu yazdı
Bu işlerden anlayanlar benim de sorularım var;
Organize sanayii'ye sınır 25bin metrekare arazim var;
Ortasından yol geçiyor, ben bu araziyi 5'e böldürsem her birinde 25 metre kadastral yola sınır kalsa, yüzde 5 imardan 250şer metrekare oturum alanı çıksa;
1) Araziyi 5'e bölmek ne kadara patlar, ne yapmam gerekiyor?
2) 250'şer metrekare yapı inşa etmem için nereye başvurmam lazım?
3) 250'şer metrekareyi 50'şer metrekarelik 5 adet 1+1 ev şeklinde yapabilir miyim?
4) 250 metrekarenin içinde duvarlar var mı, teras var mı?
5) 5 Daireden oluşan 250 metrekarelik yapı kaça patlar, ben burada her daireyi 300 liraya kiraya verebilirim, karlı olur mu?
Not: Elektrik su kanalizasyon var.
Gel seninle hidroponik sera yapalım siktir et evi.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıkafkafkaf bunu yazdıaliyk bunu yazdı
hocam son oturum hali ile beraber 150-250 bin arası giderin olur tabi bu senin evi nasıl istediğine bağlı
kullanılacak malzeme,işçilik hesapta olmayan ek giderler,seramik filan derken...
yani gecekondu gibi dersen bile rahat 50-75 bin gider
Usta ne yaptın, şehrin göbeğinde 120m2 evi 120-130bine satan adam nasıl kar ediyor?
Nereymis o sehir ? Sehrin gobeginde o fiyata ev mi kaldi hocam.
her yeri istanbul gibi sanmayın hocam.
samsun ve mersin'de bizzat sahit oldum bu fiyatlara.
denize yakın, manzaralı, ulasımı gayet rahat olan, 3+1, cift banyo & tuvalet, kiler, havuzlu, 130 m2 ve daha fazlası olan site evleri var 120 - 170 bin arasında.
-
Kaba inşaat kütahya için söylüyorum ;
plan, proje (değişken olduğu için en düşük 11.000 TL)
belediye harcı (2.750-4000 TL arası)
hafriyat (5.000-20.000 TL arası fiyatlar değişken 2 kat bina için 15.000 tl civarı patlar gibi)
demir (tonu 1.400-1500 TL)
ustalara (demirci, kalıpçı, tuğlacı) ödenecek ücret (15.000-30.000 TL arası tek ekip sorumlusuna ödersin o paylaştırır)
mimar ve yapı denetim (zorunlu) bodrum dahil 4 kat için 18.000 TL ödedik
deprem sigortası (zorunlu) kat başına 2.000-3.500 TL arası değişiyor.
beton (blok başına 6.000-9.000 TL arası)
tuğla (adedi 0,30 - 0,75 kr arası değişiyor)
çimento (hatırlayamadım pahalı değil 2 kat bina için 6.000 TL geçmez tahminim)
kalıp tahtası (2 kat bina için 3.000-8.000 TL arası)
çivi ve diğer malzemeler (hortum, el arabası, çekiç, eldiven v.s. vs. ihtiyaç olduğunda) 1.000-2.000 TL arası.
kurbanlık :) (arkadaşlar eleştirecek ama yinede yazıyorum ilk beton atıldığında küçük baş hayvan kestirilebilir etini de işçilere bölüştürürsün) 800-1500 TL arası) biz kestirdik..
İÇ DEKORASYON için;
alçı (fiyatlar değişken olduğu için değişiyor pahalı değil 2 kat bina için 10.000 geçmez tahminim)
dış yalıtım (dış yalıtım pahalıdır 4 kat bina için 22.000 TL civarı tuttu)
pencereler (2 cepheli, 4 kat bina için 14.000 TL civarı tuttu markası winsa)
elektrik, su, doğalgaz boruları (4 kat bina için 28.000 TL civarı tuttu sanırım)
iç kapılar (amerikan kapıları tanesi 250-350 TL arası değişiyor)
laminant (metrekaresi 18-28 TL arası değişiyor
kalebodur, fayans, seramik (tanesi 10x10 cm olanlar 10-25 TL arası değişiyor
muftak dolapları (fiyatlar değişken kaliteli ve lüks olanları en düşük 15.000 TL.den başlıyor)
mutfak tezgahı (çok pahalı bir şey değil 500-1500 TL arası sanırım)
merdivenler + merdivene demirler (5.000-8.000 TL arası)
aklıma gelenler bunlar :) peşin ödemelerde indirim yaparlar, pazarlık yapmalısın. biz bütün ödemeleri peşin ödedik henüz ev bitmedi iç tadilat devam ediyor.
Ayrıca, ev bittikten sonra belediyeden oturma izni alıyorsun, tapu v.s. bazı harçlar olacak sanırım onlarda kat başına 4.000-7.500 TL arası diyorlar tam emin değilim..
Şehirin göbeğinden ev almak bana mantıklı gelmiyor neden dersen; kapıcı parası, yönetici parası, asansör parası, sıcak su parası, ısınma parası, çevre düzenleme parası, v.s. v.s. saçma sapan her ay ücret ödeyeceksin Ayrıca, apartmanda arada arıza komşular çıkacak hasta yatıyor, çocuk uyuyor gürültü yapmayın, müziğin sesini kısın, merdivenleri kirletmeyin şunu buraya koymayın etmeyin diyenler çıkacak bu yüzden en mantıklısı kendi yaptırdığın evindir..
essan tarafından 18/May/14 14:09 tarihinde düzenlenmiştir -
essan bunu yazdı
Kaba inşaat kütahya için söylüyorum ;
plan, proje (değişken olduğu için en düşük 11.000 TL)
belediye harcı (2.750-4000 TL arası)
hafriyat (5.000-20.000 TL arası fiyatlar değişken 2 kat bina için 15.000 tl civarı patlar gibi)
demir (tonu 1.400-1500 TL)
ustalara (demirci, kalıpçı, tuğlacı) ödenecek ücret (15.000-30.000 TL arası tek ekip sorumlusuna ödersin o paylaştırır)
mimar ve yapı denetim (zorunlu) bodrum dahil 4 kat için 18.000 TL ödedik
deprem sigortası (zorunlu) kat başına 2.000-3.500 TL arası değişiyor.
beton (blok başına 6.000-9.000 TL arası)
tuğla (adedi 0,30 - 0,75 kr arası değişiyor)
çimento (hatırlayamadım pahalı değil 2 kat bina için 6.000 TL geçmez tahminim)
kalıp tahtası (2 kat bina için 3.000-8.000 TL arası)
çivi ve diğer malzemeler (hortum, el arabası, çekiç, eldiven v.s. vs. ihtiyaç olduğunda) 1.000-2.000 TL arası.
kurbanlık :) (arkadaşlar eleştirecek ama yinede yazıyorum ilk beton atıldığında küçük baş hayvan kestirilebilir etini de işçilere bölüştürürsün) 800-1500 TL arası) biz kestirdik..
İÇ DEKORASYON için;
alçı (fiyatlar değişken olduğu için değişiyor pahalı değil 2 kat bina için 10.000 geçmez tahminim)
dış yalıtım (dış yalıtım pahalıdır 4 kat bina için 22.000 TL civarı tuttu)
pencereler (2 cepheli, 4 kat bina için 14.000 TL civarı tuttu markası winsa)
elektrik, su, doğalgaz boruları (4 kat bina için 28.000 TL civarı tuttu sanırım)
iç kapılar (amerikan kapıları tanesi 250-350 TL arası değişiyor)
laminant (metrekaresi 18-28 TL arası değişiyor
kalebodur, fayans, seramik (tanesi 10x10 cm olanlar 10-25 TL arası değişiyor
muftak dolapları (fiyatlar değişken kaliteli ve lüks olanları en düşük 15.000 TL.den başlıyor)
mutfak tezgahı (çok pahalı bir şey değil 500-1500 TL arası sanırım)
merdivenler + merdivene demirler (5.000-8.000 TL arası)
aklıma gelenler bunlar :) peşin ödemelerde indirim yaparlar, pazarlık yapmalısın. biz bütün ödemeleri peşin ödedik henüz ev bitmedi iç tadilat devam ediyor.
Ayrıca, ev bittikten sonra belediyeden oturma izni alıyorsun, tapu v.s. bazı harçlar olacak sanırım onlarda kat başına 4.000-7.500 TL arası diyorlar tam emin değilim..
Şehirin göbeğinden ev almak bana mantıklı gelmiyor neden dersen; kapıcı parası, yönetici parası, asansör parası, sıcak su parası, ısınma parası, çevre düzenleme parası, v.s. v.s. saçma sapan her ay ücret ödeyeceksin Ayrıca, apartmanda arada arıza komşular çıkacak hasta yatıyor, çocuk uyuyor gürültü yapmayın, müziğin sesini kısın, merdivenleri kirletmeyin şunu buraya koymayın etmeyin diyenler çıkacak bu yüzden en mantıklısı kendi yaptırdığın evindir..
Iyiki arsa sahibi olup ev diktirmeyi düşünmüyorum. -
essan,
jOhannesburg diyorum.. o.O