folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Evet, Türban Simgedir!



Evet, Türban Simgedir!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrdmrd
    mrdmrd's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    mükemmel bir yazı aksini söyleyenlere teessüflerimi fışkırtıyorum....

    time is bad -keep ur bag...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0dZX
    N0dZX's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2006
    Erkek
    zumsuk kardeş olayı saptırmakta üstüne yok zaten belli solcusun we baykal gibi ancak konuyu saptırıp olaya b*k bulaştırıyosun türbana bu kadar düşmanlık olmaz ben gazide okuyorum bizim okulda pembe saçlı ,götü başı açık , kıçında başında dövme olan kızlar var bunlar gayet doğal bi şekilde okula geliyolar kimsede karışmıyo neden? çünkü laikiizya götünü açıp gezmek laiklikya irandaki gibi olsa "velicavus" gibi abazanlar için iyi olmazya o yüzden ama türbanlı bi kız geliyo okula açıyo saçını adam akıllı giriyo dersine ama sırf o bez parçasının yüzünden sizin gibi örümcek kafalılar neler neler söylüyo anlatsamda anlamazsınnız siz çünkü sizin gibilerin zihniyeti değiştirilmez bize gerici dersiniz ama kendiniz bi düşünceyi benimsemişsinizdir bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlayıp durursunuz size gerçekleri anlatmak göstermek imkansızdır o yüzden en iyisi susun bari aynı şeyleri demeyin demişsinki "devlet kurumuna girmesinler" bi anlatsana girince ne olur? bana kanun deme her yerde yorum yapıyosun hadi bu kanunuda yorumla o zaman mantığı ne allahın emri olan bi şeyle devlet kurumuna nie girilmez bi açıkla bunu ters tarafı nedir bekliyom...

    hayatta yenilmiş olan kazıkların toplamına "tecrübe" denir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Olayın özünde 'laikliğin' çok farklı anlaşılması yatıyor. Laiklik nedir ? Laiklik devletin bir anayasa ile yönetilmesidir. Eğer devlet'i ilgilendiren konularda açıp kutsal kitaba bakmıyorsan laiksindir. Olayın açıklaması budur.

    Türban konusunda yukardaki ensesi kalınların bu konuyu kullanarak siyaset yapmasından kaynaklanıyor. Bunun başka bir açıklaması yok.

    Benim görüşüm ise; Her insan özgürdür. Özgür yaşamalıdır, düşünmelidir bunu kısıtlayamazsın, tabi ki belli kurallar (anayasa) çerçevesinde. Sen inanıyorsundur, dinin senin örtünmeni istiyordur, ve senin bunu yapman gerekliliktir. Bunun kimsenin kısıtlamaya/engellemeye hakkı yok. Devlet dairelerinde çalışsın, özel sektörde çalışsın bu durumun böyle olması gerekiyor. Ben inanmıyordumdur, başımı örtmem ama örten insana da 'Sen şeriatçısın, devlet dairesine nasıl başın örtülü girersin' diyemem/dememeliyim etik değildir, dar kafalılıktır, düşünememektir. Biraz evrensel düşünün empati kurun.

    Sonuç olarak; Can DÜNDAR'ın da dediği gibi biraz empati, biraz evrensel düşünme, bazı sınırları aşma..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    kesinlikle a4 e katılıorm...

    NesTo | same shit diffirent asshole
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX1453
    ZyreX1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek
    Türban ve kamusal alan
    Türban sorunu, geldi dayandı “Kamusal Alan” tartışmasına! “Burası Kamusal alan,burası değil”den, başlayarak,“Kamusal Alan”ın top yekun reddine kadar sonu gelmeyecek tartışmalarla , konu başka taraflara çekiliyor ve yozlaştırılıyor.

    TBMM’nin sayın Başkanı Bülent Arınç , daha çiçeği burnunda iken,türbanlı eşini Havaalanına Cumhurbaşkanını geçirmeye , türbanlı eşini de beraberinde götürmüş,-türban konusunu ve “kamusal alan” kavramını denemek istemişti.

    Bazı liboş ve sözde Atatürkçü yazarlar, o zaman “Buna alışmamız gerek” demişlerdi ...

    Ben ise “alışamam – bu bir meydan okumadır” demiş ve o zaman yazdığım gazeteden ayrılmak zorunda bırakılmıştım.

    Arınç şimdi de “Kamusal alan yoktur” diye meydan okumaya devam ediyor. Kısacası, türban konusunu bu kısır tartışmalardan kurtarmak – doğru yerine,Anayasanın ,TC’nin değiştirilemez “laiklik “ ilkesinin savunulması boyutuna oturtmak gerek.

    Çünkü şu bağlamda,“Türban” Atatürk’ün kurduğu “laik” devlete meydan okumanın bayrağıdır. Bu kasıtlı bir olaydır.


    ANAYASA VE HUKUKTA ...


    Burada ,bu tartışmalara girmeden ,”Kamusal Alan”ın Anayasal gerekçelerini kısaca hatırlatayım.

    Anayasa Mahkemesinin 1989 ‘da Türban Konusunda aldığı kararda – “laikliğin gereği , devletin, devlete ait iş yerlerinde,devlet hizmeti verilen yerlerde - bu cümleden olarak- Üniversitelerde,yani Kamusal alanlarda , herhangi bir dinin simgelerinin kullanılamayacağı” karara bağlamıştı.

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de- Anayasanın değiştirilemez 2. maddesindeki Laiklik ilkesine dayanarak,resmi davetlerine,Barbakan veya Bakan eşleri de olsalar,türbanlı hanımları davet etmiyor. Çok da doğru ve ilkeli davranıyor.

    Bu konuda en ufak taviz ve müsamaha,Anayasanın ihlali demek olur ve devletin temellerine dokunur.Tartışılması bile abes, Cumhurbaşkanının forsunun çekildiği her mekan ve alan, hiç şüphesiz “Kamusal Alandır”! i.


    Bu böyle iken RADIKAL gazetesinde İsmet Berkan, Cumhurbaşkanı Sezer’in türbanlı hanımları resmi davetlere davet etmemesinin “kişisel tercihi” olduğunu iddia ederek -bu tercihin de nezaketsizlik olduğunu yazıyor ve böylelikle asıl nezaketsizliği kendisi yapıyor.

    Tabii, asıl büyük nezaketsizlik- Atatürk’e karşı asıl nezaketsizlik türbanı laik devlete karşı bayrak yapanlarda!


    Diğer bir liboş – takkelisi – Taha Akyol da, ukalalığı veçhile, yabancı yazarlardan alıntılar yaparak,türban karşıtlığının, “Kemalizm’in” , vatandaşları aynı kalıba sokmak ve aynılaştırmak gayretinin “ kamusal ifadesi” olduğunu söylüyor.

    Başbakan Erdoğan da, herhalde , Akyol’un bu ifadelerinden esinlenerek, “Kamusal Alanın” ” kendisine göre tarifini yaptı; Ona göre “Kamusal Alan” Anayasa Mahkemesinin laiklik ilkesine dayanan tarifi değil - “farklı bireylerin farklı toplumsal kesimlerin farklı fikirlerin ,medeni mı ve demokratik biçimde, bir arada bulunmalarına ve yarışmalarına imkan veren bir alandır v- ve herhalde özellikle Üniversiteler de, böylesine bir alandır” ...

    Yani isteyen takkeli de,cüppeli de poturlu da gelir . Bu da RTE’in icabı hale göre ,Demokrasi ve AIHM gibi işine geldiği gibi kullanacağı bir “tramvaydır”


    Bir de,yalakalığı boyu kadar uzamış bir başkası var; Mehmet Barlas.


    Sıkı durun; “eğer eşlerlinin başı açık olan siyasi ve bürokratik kadrolar- inanılmaz ölçüde başarısız olmasalardı şu anda AKP tek başına iktidarda olmazdı” – yanı AKP başarısını türbana borçlu! Ve “Erdoğanlar- türbana rağmen Bush’larla Karamanlislerle beraber oluyorlar da türban karşıtı Sezerlerle beraber olmuyorlar” diyesi.

    Aynı Barlas , dil bilmeyen Erdoğan’ın “vücut diliyle yabancılarla ilişkilerinde daha başarılı olduğunu da yazmıştı! Pes!


    Kasımpaşa’da Siirt’te,“Okusford” yoksa ve Sayın Başbakan , aile imkanları,hayat şartları yüzünden İngilizce veya başka bir dil öğrenememişse- onu, bu yüzden eleştirmek ayıptır,haksızlıktır. Biz Ailemizin imkanları sayesinde ,dil öğrenmişsek,ona ve dil bilmeyen diğerlerine üstünlük taslamamız züppelik olur. Kaldı ki,Türk Devlet başkanının veya Başbakanın,muhakkak,başka dil bilmesi de gerekmez.

    Ancak Erdoğan bir de yabancı dil bilse idi ,çevirideki nüansları kaçırmaz ve yabancılarla konuşmalarında, daha başarılı olurdu. “Vücut diline ” güvenmesi ise, cesaretten de öte,kabadayılık. Bunu övenlerinki de düpedüz yalakalık!


    Lenin ve Stalin “Liberaller bizim işimize yarayan budalalardır” demişlerdi . Bugün de liberal-lıboşlarımız,laiklik karşıtlarının ve AB’nin işlerine yarıyor onlara hizmet ediyorlar.


    NEDEN TÜRBAN?


    Besbelli; Türbanı bayrak ve simge olarak kullananların asıl maksatları TC’ni “ılımlı İslam Devletine, kendi kadrolarıyla dönüştürmek.


    Geleneksel başörtüsü Cumhuriyetten,kıyafet devriminden sonra problem olmamıştı.Atatürk de,“bu sorunu kadınlarımız zamanla,kendileri çözerler” ” demişti ve öyle de oluyordu.1945’de , İstanbul Hukuk’unda okurken sınıfımızda iki üç başörtülü kızımız vardı. Kimse onlara karışmadı. Biri – sonra başörtüsünü kendiliğinden çıkardı.


    Ama Erbakan ve şürekası maksatlı olarak o zaman kadar eşi olmayan tarzda bağlanan “türbanı” biç meydan okuma simgesi olarak çıkardılar.


    Velhasıl bugün mesele ve tehlike , “Kamusal alan” tartışmalarına indirgenemeyecek kadar aşikar ve o oranda da,tehlikelidir.


    Asıl sorun şudur; Laik TC ‘ne bağlı olanlar, “Türbanın” meydan okumasına , çağdaşlığa galebe çalmasına ve sonunda Atatürk’üm kutsal alanı olan Çankaya’ya, Cumhurbaşkanlığının Forsunun dalgalandığı her alana ve mekana- Anayasada tarif edilen “Kamusal Alanlara” bütün Üniversitelere “Türbanın” ve zihniyetinin egemen olmasına razı olacaklar mı?

    “2007’de,eğer Cumhurbaşkanlığına,maazallah,eşi türbanlı ve türban zihniyetini temsil eden kişiler, “demokrasi tramvayı”ile çıkarlarsa ve oraya Türbanlılar ve karafatmalar üşüşürse,buna “demokrasi ve liberallik uğruna razı olacaklar mı? Ben ,Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetini emanet ettiği gençleri ,”her ahval ve şeraitte” görevlerinin gereğine yapacakları umudumu muhafaza ediyorum


    TRANSFER ve CHP


    CHP den istifa ederek AKP ye transfer olanlar konusu siyasetimizin nasıl yozlaştığını gösteriyor ve de CHP de Baykal’a ve milliyetçiliğe karşı kazan kaldırmanın asıl boyutlarından birini!

    Churchill’in bir sözü var; “Bazıları ideal ve fikirleri uğruna partilerini değiştirirler..Bazıları da Partilerini değiştirince Fikirlerini de değiştirirler”

    BAZILARINA CEVABEN..

    Beyaz adam bize sayısını hatırlayamadığım kadar çok söz verdi. Bunlardan sadece birini tuttu. Sonunda topraklarımızı elimizden alacağını söylemişti. Sadece bu sözünü yerine getirdi...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    zümsük bi konubu kadar provake edilir , aferin sana,
    bazıları türbanlıları istemeyecek , onlara da siyasal simge diyecek , yasaklayın , o zaman hiç kimse siyasi bi partiyi tutmasın , hiç bi yerde tuttuğu partiyidesöylemesin , Heryerde sanki herkes türbanlı diye bi kişyi kayırıyor , aynı kişi türbanını çıkarsa kimse onu tanıyıp kayıramayacak , eyvah eyvah , tüh sen türbanı çıkardın be sana şimdi nasıl kıyak yapıcam diyecek , salak bu millet ya , böyle aptalca şeylerle kandırın ,
    Bu millet eğer bir gün Atatütk düşmanı olursa sizin gibiler yüzünden olacak ,Atatürkçülüğü din düşmanlığı gibi gösterirseniz , Laikliği din düşmanlığı olarak dayatırsanız o zaman millet Laiklik düşmanı olacak ,



  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Ve bu yazı üzerine +3000 kere katıldığım yorum:
    Sn.Altemur Kılıç Türban konusunda yazdıklarınızı okudum, yalnız bir çoğuna katılamayacağım,insanın kendisini geliştirmesi, eğitmesi, ilerlemesi, bir konuda uzmanlık kazanması, dini vecibelerini yerine getirmek için kullandığı kumaş parçalarıyla sınırlandırılmamalı yada bir takım kolaylıklar getirilmeli yani tamamen soyutlanmamalıdır. Tamam bazıları bunu kötüye kullanıyor olabilir ancak hepsini aynı kazana atıp yok etmemek gerek, örneğin; adı üstünde özel üniversitelere bir istisna yapılabilir.Şüphesiz ki çağımızda artık bunların sorun olmaması gerek. Avrupa ülkelerinin çoğunda böyle bir sorun yok denecek kadar az, nitekim kendi ülkemizde alamadığımız eğitimi yabancı ülkelerde alıp oralara yararlı insan olmak zorunda bırakılmak çok ama çok komik. Bahsettiğimiz İNSAN'ların eğitim kurumlarında,resmi dairelerde sınav zamanlarında bir köşeye atılıp kırık ve lekeli ayna karşısında o kumaş parçasını çıkarmasını beklemek ÇOK ÜZÜCÜ yürek parçalayıcı, demokratik ve laik bir ülkeye yakışmayacak bir tutum insan dışı bir davranış çok ayıp ama çok. Bu sorunun en kısa zamanda bir orta yol bulunarak çözüme gidilmesini umarım ve dilerim. Saygılarımla ....
    mehmet göl
    alıntıdır.
    bknz: http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2004/Temmuz/15/Haber_17630.aspx

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    @ student: son derece haklısın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0dZX
    N0dZX's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2006
    Erkek
    "Bahsettiğimiz İNSAN"ların eğitim kurumlarında,resmi dairelerde sınav zamanlarında bir köşeye atılıp kırık ve lekeli ayna karşısında o kumaş parçasını çıkarmasını beklemek ÇOK ÜZÜCÜ yürek parçalayıcı, demokratik ve laik bir ülkeye yakışmayacak bir tutum insan dışı bir davranış çok ayıp ama çok. Bu sorunun en kısa zamanda bir orta yol bulunarak çözüme gidilmesini umarım ve dilerim. Saygılarımla .... "

    qral kardeşin yazısı...

    kardeş keşke herkes senin gibi düşünse herkes senin gibi anlayabilse olayıda bu durum düzelse...

    hayatta yenilmiş olan kazıkların toplamına "tecrübe" denir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek
    nodzx +10 çok güzel yazmışsın hocam ağzına sağlık

    uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
Toplam Hit: 22203 Toplam Mesaj: 96