Evrende Yok Etmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    @AMpul hocam su konuda katiliyorum: Bilgi dedigimiz seyi noronlar arasindaki sinyal, benim sana bir sey soylerken ortaya cikan ses dalgalari vs. olarak tanimlayabiliriz.

    Bunlar fiziksel olgular oldugu icin de hicbir zaman yok olmaz ancak sekil degistirir, ki bu sekil degistirmesi zaten bilgiyi bilgi olmaktan cikarir.

    Mesela ben senin kulagina bir sey fisildarsam ve bunu ikimizde baska hicbir sekilde kimseye iletmezsek, biz oldukten sonra o bilgi ulasilamayacak hale gelecek ve yok olmus olacak. Buraya dek senle hemfikirim.

    Ancak burada farkli bir sey devreye giriyor. Bilgi dedigin sey yok oldugunda zaten hic varolmamis gibi olmaz mi? Bir seyin yok oldugunu bilmemiz icin yok olduguna dair veya daha once var olmus olduguna dair bir bilgimiz olmasi gerekmez mi? Ama ortadan kaybolan sey bilgi olunca elimizde boyle bir izlenim elde etme sansi olmuyor.

    Ornegin ben bir kagida bir yazi yazdim ve gomdum ve bunu kimse bilmiyor. Ben oldukten sonra birisi bunu buldu. O kisi bu bilgiyi bulana dek o bilgi hic varolmamis ama bulduktan sonra da hic yok olmamis olmayacak mi?


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
Toplam Hit: 5067 Toplam Mesaj: 52
evren yok etmek