Evrim Aptallar İçin
-
Ya günümüzde bir fok balığının ineğe dönüştüğünü kim görmüş ki yoksa uzun yıllar önce olmuş şimdi kökü mü kesilmiş, olsaydı şimdi de olurdu evrim gözlerini kulaklarını kalplerini kullanamayanlar için var
-
mqstar bunu yazdı:
-----------------------------
Ya günümüzde bir fok balığının ineğe dönüştüğünü kim görmüş ki yoksa uzun yıllar önce olmuş şimdi kökü mü kesilmiş, olsaydı şimdi de olurdu evrim gözlerini kulaklarını kalplerini kullanamayanlar için var
-----------------------------bu mesajın üstüne daha ne diyelim, ne anlatalım bu insanlara ?
-
mqstar bunu yazdı:
-----------------------------Yuh be hocam, bu şekilde konuşursan kafasında şüphe olan müslümanı da soğutursun..
Karşındaki teorinin ne olduğunu az buçuk bil ki verecek cevabın olsun... :|
-
mqstar evrime inamasamda senin mesajı görünce inanasım geldi.abi bilmiyosanız mevzuyu yorum yapmak zorunda değilsiniz.bi yürü git ya
-
karakutu bunu yazdı:
hepsini es geçtim insanlarda olupta hayvanların hiç biridinr olmayan bu mantık ve duygu nasıl gelişmiş ?
sadece buna cevap versinler.
not: Hayvanlar içgüdüsel olarak ve düz mantık la haraket etmektedir mesela bir köpeği sert bir sopa ile döversen o sopa şeklindeki herşeyden korkak.
-----------------------------benimde en çok düşündüğüm şeylerden birisi.. Evrime inanmayışımın sebeplerinden biri :W
-
mqstar bunu yazdı:
-----------------------------O kadar gerizekalısın ki...
-
Ben evrimi bilmiyorum ama sizden iyi bilmem lazım ünideyken gayet ayrıntılı bir şekilde biyoloji dersinde işledik
-
sirpence bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
hepsini es geçtim insanlarda olupta hayvanların hiç biridinr olmayan bu mantık ve duygu nasıl gelişmiş ?
not: Hayvanlar içgüdüsel olarak ve düz mantık la haraket etmektedir mesela bir köpeği sert bir sopa ile döversen o sopa şeklindeki herşeyden korkak.
-----------------------------benimde en çok düşündüğüm şeylerden birisi.. Evrime inanmayışımın sebeplerinden biri :W
-----------------------------hayvanların mantık ve duyguları olmadığını nereden biliyorsun ki ? belki beyinleri insan beynine göre daha az gelişmiş, beyin/beden oranı çok düşük ama bu hayvanların ya da bitkilerin düşünmediği hissetmediği anlamına gelmez çoğumuz atların köpeklerin nasıl üzüldüğünü sevindiğini görmüşüzdür mesela, yavrusunu kaybeden bir hayvanın derbeder halini hatta alet yapan karga bile gördüm ayrıca yunusların balinaların basitte olsa bir iletişim dilleri olduğunu vb vb
senin ifade ve düşünüş şeklin ile bir kedinin ki bir olamaz ama bu kedinin sıfır düşünce sahibi olduğu anlamına da gelmez.
tamam insan onlara göre çok üstün bir varlık , ama insan içinde de hayvan kadar zeki olamayıp muhakeme yeteneği kediden köpekten düşük olduğu halde biyolojik mirasından dolayı insan sayılanlar yok mu ?
eğer evrimi eleştirdiğin nokta buysa birkez daha düşün, milyon sene önce mağaralarda, ağaçlarda ateş bile olmadan bekleşen atalarımızın davranışları, düşünceleri ile kıyasla . O noktadan neslimizi buraya getiren şey yanlışta olsa doğruda olsa özgür düşüncedir, taş ve sopadan balta yapabilmektir yaratıcılıktır, evrimi bir takım dogmalara sığınıp reddederek sen işte bu özgür iradeyi , insanı hakir gördüğün hayvandan ayıran düşünce gücünü baltalıyorsun. Düşünmeyelim , denemeyelim inanalım diyorsun ki bunu hayvanlar bile yapmaz , onlar en azından kendi imkanları ile muhakeme ediyorlar olayları.
evrim teorisi yada başka bir bilime, insan zekasına deney ve gözleme dayanan bir teori doğrudur yanlıştır eksiktir fazladır - tartışılır değerlendirilir. ama en absürd en temelsiz hali ile bile dogmatik masallardan iyidir. çünkü onlar ne tartışılır ne kanıtlanır ne sorgulanır... sadece inanılır, şimdi evrim teorisine inanmıyorum diyenler belki haklıdır ama inandığınız şey neymiş bir bakalım : " çamurdan adam yapmışta kaburgasındanda karısını ve elma yedikleri için cennetten kovulmuşlar .... " gibi bir "peri masalı" ise buna hasktr demekte bir sakınca da görmüyorum - tartşmaya bile değmez
-
xzxz bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------hayvanların mantık ve duyguları olmadığını nereden biliyorsun ki ? belki beyinleri insan beynine göre daha az gelişmiş, beyin/beden oranı çok düşük ama bu hayvanların ya da bitkilerin düşünmediği hissetmediği anlamına gelmez çoğumuz atların köpeklerin nasıl üzüldüğünü sevindiğini görmüşüzdür mesela, yavrusunu kaybeden bir hayvanın derbeder halini hatta alet yapan karga bile gördüm ayrıca yunusların balinaların basitte olsa bir iletişim dilleri olduğunu vb vb
senin ifade ve düşünüş şeklin ile bir kedinin ki bir olamaz ama bu kedinin sıfır düşünce sahibi olduğu anlamına da gelmez.
tamam insan onlara göre çok üstün bir varlık , ama insan içinde de hayvan kadar zeki olamayıp muhakeme yeteneği kediden köpekten düşük olduğu halde biyolojik mirasından dolayı insan sayılanlar yok mu ?
eğer evrimi eleştirdiğin nokta buysa birkez daha düşün, milyon sene önce mağaralarda, ağaçlarda ateş bile olmadan bekleşen atalarımızın davranışları, düşünceleri ile kıyasla . O noktadan neslimizi buraya getiren şey yanlışta olsa doğruda olsa özgür düşüncedir, taş ve sopadan balta yapabilmektir yaratıcılıktır, evrimi bir takım dogmalara sığınıp reddederek sen işte bu özgür iradeyi , insanı hakir gördüğün hayvandan ayıran düşünce gücünü baltalıyorsun. Düşünmeyelim , denemeyelim inanalım diyorsun ki bunu hayvanlar bile yapmaz , onlar en azından kendi imkanları ile muhakeme ediyorlar olayları.
-----------------------------o zaman şöyle söyliyeyim hayvanlarla senin arandaki düşünme uçurumu nasıl oluşmuş ? Neden Sadece İnsanlarda olmuş bu düşünsel gelişme?
-
bilemiycem nasıl olmuş , filin hortumu arının kanatları nasıl olmuşsa o da muhtemelen öyle olmuş ... yani şöyle denir "evrimce de" olamayanları elimine olmuş
yani milyontanesi varmış sadece belli bir özelliği taşımayı başarıp ortama adapte olanlar yaşamını sürdürmüş türünü devam ettirmiş , onlar milyon tane oluncada onların içinden bir özelliği taşıyanlar ... geri kalan yem olmuş bu böyle devam etmiş