Evrim Ve Bir Örnek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bilim'e inanmayi gectim , bilimin soylediklerini okuyup dinlemeden boyle adamlarin ortacag zihniyetli onermelerine inanlara sasiyorum yahu.Evrim'e karsi olabilirsin bugayet dogaldir da , e be guzel kardesim boyle bir yaziyla evrimi curutmeye calisan adami adam diye tiye almazlar.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

Yiğit Bulut iyi bir ekonomisttir. Fakat ortaya attığı düşünce yeni icat edilmiş bişey değil. 

Bir saat gördüğümüz zaman bunu bir saatçinin yaptığını düşünüyorsak,

o zaman etrafımıza baktığımız zaman bunların da bir yaratanı olduğunu düşünmeliyiz.

Kilise papazlarının kullandığı klasik önermedir. Nitekim hatalıdır.

Çünkü bu mantığa göre yaratıcının da bir yaratanı olması gerekir ki, önerenler bunu büyük günah saymaktadır.

Tabi doğru da olabilir :) Belki sonsuz sayıda yaratan ve yaratılan vardır, hatta bu süreç sonsuzun sonuna kadar devam edecek olan bişey bile olabilir. 

Bizim "sonsuz" diye tanımladığımız daha doğrusu "tanımlayamadığımız" şeyin de bir başlangıç ve bitme noktası mutlaka vardır. Bu önerme ise hayatın içindedir. Çünkü

hayat da doğma ve ölme noktası dahilindedir. Bana göre insan hayatı, evrenin örneklemidir. Bunu farketmemizi isteyen bir yaratıcının olduğuna inanıyorum. Bu

farkedilmesi zor ve karmaşık gibi görünse de aslında her insanın fark etme potansiyeli olduğu bir inançtır.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:

Farzedelim Uzaylılar yaptı her şeyi, Onlarla ilgili olanları peki kim yaptı, Onuda Geçtik Yaratıcı Var diyelim, Menteşenin bile Kendiliğinden pencere olmayacağı bir Gerçeklik Aleminde Yaratıcı gibi bir Güç Nasıl Varoldu. Bu Sorular Fena Eder Adamı.

Hiçlik Yokluk içinde Bir Alem ve Belkide Alem Bile Denilemez olan Bir Hiçlikte Bir Yaratıcı Varoluyor ve Etrafımızdaki Biz Dahil Her şeyi Yaratıyor. Çok Enteresan. Kafam Kısa Devre edecek Gibi oluyor Be.

Ve Gerçek Şuki Her şey Mükemmel Ötesi Bir Kopyasızlık, Orjinallik Sonsuzluğunda Yapılmış. 

Necip Fazıl ne güzel söylemiş..

Alemin küfre göre, hem başı, hem sonu "hiç"...
    "İki hiç" arasında varlık olur mu ki hiç?..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Erkek

ee ne oldu yani simdi?

tahtanin üzerine matkap düstü,tahta delindi,üzerinede mentese düstü diye kendinizi marangoz mu saniyorsunuz yani?

vay efendim,evrim.

yerim nan ben böyle evrimi.

yaradana sükredin,tahtayla menteseyle ugrasmayin!

altinada yazmislar,daha pencere takmadik,kapi yapmadik diye.

oldu olacak bi kenara sicin,5 gün icerisinde o diski'nin icerisinde olusan kurtcuklarada evrim deyin!

Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

sen insansın tahtadan kapı olma ihtimalini hesaplıyosun.

sen bi termit olsaydın tahtanın nemlenme ihtimalini hesaplardn.

veya bi karınca olsaydın kuru kalma ihtimalini...

var olan yok olan tüm canlılar için ele al bu tahtayı.sonra değişken değiştir.tahta aynı kalır sense bi başka ihtimali hesaplamaya başlarsın.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kör saatçiden bir örnek:

Richard Dawkins (Kör Saatçi'nin yazarı) aynı zamanda bir bilgisayar programcısıdır da. Yazmış olduğu program kendiliğinden biyomorph adı verilen şekiller oluşturan bir programdır, doğada binlerce gen kullanan canlılara karşın bu programda oluşan şekillerin kullandığı gen sayısını 9 la kısıtlar, her oluşan yeni biyomorfla bir önceki biyomorf arasında sadece +1 veya -1 gen farkı vardır, Dawkins bilgisayarda tesadüfi olarak oluşan şekilleri incelerken ortaya çıkan bir şekli gözden kaçırır ve yeniden aynı şekle ulaşmak ister ama bunu bir türlü başaramaz. " Programı kendim yazdığım halde, nasıl çalıştığını bildiğim halde ben aynı şekle bir daha ulaşamıyorum " diyerek, doğadaki gelişmelerin de böyle olduğunu bir sonraki adımın nasıl olacağının, evrimin ne yöne gideceğinin önceden asla kestirilemeyeceğini söylüyor.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    evrimi çürütmüş oldun böylelikle, takdir eder ve başarılarının devamını dilerim...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    O yazar mal kesin neden böle bir düşünceye kapılmış ve evrimi  yok etmiş...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fuzbing
    fuzbing's avatar
    Erkek

Ben başka bir örnek vereyim, burada bir çok lise öğrencisi var permütasyon ve olasılık görmüşsünüzdür. Şimdi 10 tane top düşünün her birinin üstünde 1'den 10'a kadar sayılar yazıyor ve biz bunların 6 tanesini seçiyoruz. 

1-2-3-4-5-6

şeklinde sıralı bir dizinin oluşma ihtimali sizce kaçtır? Evet bayağı yüksektir. Fakat ben bunu bir kaç deneme ile tutturabileceğimi iddia edersem ne dersiniz? Bakalım,

İlk çekmede şöyle bir şey gelmiş olsun; 7-1-4-2-8-10

İkinci çekme: 3-6-9-2-4-8

Üçüncü çekme: 4-2-5-8-10-1 ->> 2 rakamını tutturduk, evrim seçilimine göre faydalı özellikler korunur o zaman bu 2 her zaman orada duracaktır ve bizim top seçme sayımız 5'e inecektir.

Dördüncü çekme: 5-2-10-1-8-4

...

Misal sekizinci çekme: 10-2-5-3-9-6 ->> 6 rakamını da tutturduk top seçme sayımız 4'e inecektir.

...

Onbeşinci seçme: 1-2-10-8-3-6 ->> 1 rakamını tutturduk top seçme sayımız 3'e inecektir ve seçme sayısı da gitgide azacalaktır daha az top çektiğimiz için.

...

Onyedinci seçme: 1-2-3-5-8-6

...

Ondokuzuncu seçme: 1-2-3-4-9-6

Yirminci seçme: 1-2-3-4-10-6

Yirmibirinci seçme: 1-2-3-4-5-6.

Ben 21 deneme de tutturdum siz 30 deneme de tutturun başkası 50 deneme de tuttursun ama bu bin deneme asla olmayacaktır oysa ki baştaki olasılık milyonda birdi.

Bilmem anlatabildim mi?

to be or not to be.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Davos bunu yazdı:
    O yazar mal kesin neden böle bir düşünceye kapılmış ve evrimi yok etmiş...

Evrimin Gözle Görülebilecek Anlaşılabilecek bişey olduğuna Neden Şüpheyle Bakmamış Deseydin daha Doğru olacaktı. Evrim Milyar Senelerde Kendini Gösterebilen bi olguda olabilir Daha Kısada olabilse Dahi yinede Yaşayanların Anlama Kapasitesini aşan bir olguda olabilir pekala.

O Yüzden Evrim Var Yada Yok Demek için Henüz Erken. Var isede Evrimide Yaratan Yaratmıştır, Yaratan Nasıl Varolmuştur Geriye Kalan Tek Ve Cevapsız Soru ile Baş Başa Kalıyoruz. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 20148 Toplam Mesaj: 106