Facebook Airline Manager Oynayanlar?
-
yeni başladım konuyu okumamın üzerine bilen birileri birşeyler yazsın bize :P
-
bende daha yeni gördüm yeni başladım :D
-
BAKÜDEN BEİJİNG E GİDİYOR YANLIŞ ANLAMADIYSAM 7 BUCUK SAAT SURUYO DOĞRMU ANLAMIŞIM
-
Airline Manager...
http://apps.facebook.com/airline_manager/ adresinden girilmektedir. Oyun havayolu yönetimini hedef almaktadır.
Overview
Fuel
Fleet
Flight
Maintenance
Staff
Stock
Board
MailBox
menülerinden ve bu menülerin altmenülerinden oluşmaktadır...
Önce kısa menülerden başlayım :)
Fuel : Benzin aldığınız bölümdür, menüü üst sağ tarafında Fuel Kısmında yazmaktadır toplam benzin miktarınız. Her ucağın kilometre başına kullandığı bir benzin miktarı bulunmaktadır. Benzin fiyatları günlük 400 ila 3000 arasında devamlı değişmektedir. genelliklge gec 12 den sonraki 1-2 saat boyunca 400 e düşmektedir, bu süreyi takip edip 1000 lbs sini 400$ dan almak lazım.. yoksa cok kazık yersiniz, acil durumlarda muhakkak ucak kaldırmak için almak gerekir fakat, sadece ihtiyacınız kadar alın, gece 12 1 civarı 400 e düştüğünde abanın alabildiğiiz kadar...
Fleet : Ucaklarınızı görebildğiniz, yeni ucak alıp satabildiğiniz bölümdür. Oyun başlangıcta size bir adet boeing vermektedir, show ile ucağın isimlerini görebilirsiniz, buy ile aynı ucaktan alabilisiniz, Sol taraftaki buy aircraft ile mevct yüzlerce ucaktan bi tanesini seçebiliersiniz...
İpucu : En başta büyük ucaklar almayı düşünmeyin, mevcut ucakların içindeki en karlı ucak ERJ190-200AR dir. size verdiği ucağı satıp hemen bundan 3 tane alın... pahalı ucaklara bakmayın fiyat/performansa bakın.. 3-5 50 kişilik ucaklara bakmayın, bular havalalanı ücreti, benzin ücreti vs derken hemen hemen kazancı ile gideri başa baş kalan ucaklardır...
Daha sonra daha fazla kazanmaya başladığınızda IL-86 alabilirsiniz 350 kişi kapasiteli 12 milyon $ fiyatında süper bir alettir, her 3-4 saatlik ucuşunda kafadan 500.000$ bırakmaktadır...
Flight: Şu anda ucak ucaklarınızı ve rotaları görmektesiniz, oyunca ucaklar indikten sonra hemen aşağıdaki start routes a tıklayarak yeniden kaldırmanız gerekir...
İpucu : Bir rotadan örneğin Ankara - Kano arası rotada en fazla 3 ucağınz olabilir daha fazlasını değiştirebilirsiniz..
İpucunun İpucu : Örneğin Ankara - Kano seçtiniz 3 tane aynıo rotadan var dedi, Adana yapın İzmir Yapın Kayseri Yapın aynı demandda gidecektir, demandı birazdan acıklayacam...
New Route : yeni rota menüsü, hata veren ucaklardan, yada iptal edilmiş rotalardan dolayı ucmnayan rota bekleyen ucakları görebildiğiniz bölümdür, eğer tepede Fleet sayısı ile Router sayısı birbirine eş değilse, o zaman ucmayan ucağınız var demektir, hemen new rotadan yeni rota seçin...
Rota seçiminde suggest yapın... %99 civarında demandı olan alan bizim içim en karlısıdır... www.airlinemanager.co.cc adresden 2 mekan arasında bulunan mesafeye göre en uygun ucuşu seçebilirsiniz...
yukarda yazdığım gibi genellikle aynı zamanlartda ayn yerleri tavsiye etmekte örneğin erj için paso ankara kano seçmektedir, böle durumlarda ankarayı adana yapın istanbul yapın demand değişmeemektedir...
Advertising : Kampanya cok önemlidir, örneğin %99 demanlı 120 kişilk bir ucak reklamsız 90 kişi ile ucarken %90 demandlı bir ucak bilboard reklamı ile 119 kişi ile ucabilmektedir... Bu arada gazete fln siktir edin, yapılacak tek şey bilboard reklamı gerisi bir işe yaramıyor... Fiyatları cok değişkendir bilboard reklamının günlüğü 5.000 ila 40000 arasaında değişebilmektedir, ucuz bulduğunuzda 7 günü basın pahalı bulduğunuzda 1 günlük alın ama mutlaka alın en phalısı ile 1 gün boynca devamlı ucurduğunuz taktide kar ettirmektedir...
Catering : minimum ve maximum değeri vardır, örneğin sky+ tanesdi 22$ dan alınmakta 26$ a müşteriye satılmatakdır ama en az 25000 tane almanız gerekir ve 14 saat içinde yiyecekler bozulur... eğer 14 saatte 25000 müşteriye yiyecek satarsanız, o zaman 4*25000 100.000 kar edebilirsiniz, ama en azından 100 ucağınız olmadan satamazsınız, o zaman öncelikle 16 saatte 1000 yiyecek alabildiğiniz yiyecek çeşitlerini seçin ve takip edin, zira yiyeceğin tanesinden 1$ kar edecekke, 500 yiyeceği elde bırakıp 500*10 dan 5000$ zarar etmeyin...
Maintenance : ucaklar zamanla ozulmakta, devamlı burayı kontrol edin bi süre sonra bozulan olursa hemen tıklayıp tamir edin.
İpucu : ucakarl 400 saat ucuştan sonra bakıma girmesi gerekiyor bakımı 5 saat sürüyor... A/C Check yazar yanında zaten, bu ucak iice külüstür olmuş deektir hemen satı yenisni alın...
Staff : 4 çeşit calışan var, teknisyen pilot temizlikci hostesler. bunlar cok pezevenk, eğer sağ taraflarında yeşil değilde kırmızı yada yeşil yazı varsa, tehlikeli, kızmı varsa ucaklar ucmuyor demektir hemen paralarını raise ile arttıp seslerini kesin...
Board: oyuncuların bulunduğu fotum...
Mailbox : calışanlar isyan ettiğinde yada ucaklarınızla ilgili sıkıntı cıktığında buraya mail geliyor okuyorsunuz...
İpucu... Erc 190-200 Er lerle her ucuşta yeni bir ucak alana kadar paso kaldırın...
bi süre onra il86 lara geçin, bunlarlada iyi para kazanmaya başladığınızda boeing ve airbusa geçersiniz..
,
unutmayın 10.000.000$ firmanız varke 100.000.000$ lık ucak almayın ayranınız yokken içmeye tahtravalliyle gitmeyin sıcmaya...
bi sorunuz varsa cevaplayayım yazın... -
açtığın konu üzerine oyun başladım. Uçaklarım ve rotalarım;
İstanbul-Erzincan ATR 42-300 uçağıyla
Rome-İstanbul ATR 42-500 uçağıyla
Jessore-Skyros B737-800 uçağı ile şirket değerim 1 milyon dolarken yavaş yavaş değer kaybettiriyor. Tüm uçaklarım havada ve hepsine r4eklam yaptım. Sence ne yapmam lazım ki değeri düşmesin rene abi bi yardım et:D
-
helal hoca üşenmeyip anlatmışın.
birde teksas holdem poker hakkında bilgi isterük:)
-
Kumanaga Airlines olarak bu sektörede girdik :)
-
Aktarmalı uçuş yapamazmıyız usta? İstanbul-Tahran-Singapur-Avustralya istiyorum belkide...
-
boingleri sat erj 190 al paranın hepsine, birde hepsine 1 er günlük advertisig cak bilboard için sonra başla...
-
up