folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi

Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------
    kardelen94 bunu yazdı:

Bence o kiliseyi yıksınlar çok eski gereksiz bişey zaten.

Üff snne be slq x/ tadinda bir post

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    by_Tet bunu yazdı:
    Hocam kaynak ve el yazıtlarının fotolarını alabilir miyim rica etsem? Fatih bunu demişse yazıt ve mühür mutlaka vardır. Yoksa derhal sil konuyu ortalığı karıştırmaktan başka bir iş yapmamış olursun. Kaynağı istiyorum!
    Olay dogru zamaninda donem odevi yaparken blmustum

Hocam yazıt gerekli kaynak gerekli. Ben de ödev yaparken peygamberimizin 9 yaşındaki çocukla evlendiğini hz ömerin koca bir kütüphaneyi yaktırdığını bulmuştum. Tabi hepsi gerçekti farklı boyuttan bakarsak. Çünkü kızlar o dönemde ergenlikten sonraki yaşları sayılıyordu. Hz. Ömer ise büyücü ve falcıların kütüphanesini yaktırmıştı. Tıpkı bunun gibi konu saptırılmış gibi geliyor. Hele koca fatihin ta o zamanda bugünün diliyle yazı yazması imkansız. Yazı bugüne çevrilmiş çevrilirken doğru mu çevrilmiş bunlar önemli.

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı:
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    by_Tet bunu yazdı:
    Hocam kaynak ve el yazıtlarının fotolarını alabilir miyim rica etsem? Fatih bunu demişse yazıt ve mühür mutlaka vardır. Yoksa derhal sil konuyu ortalığı karıştırmaktan başka bir iş yapmamış olursun. Kaynağı istiyorum!

Hocam yazıt gerekli kaynak gerekli. Ben de ödev yaparken peygamberimizin 9 yaşındaki çocukla evlendiğini hz ömerin koca bir kütüphaneyi yaktırdığını bulmuştum. Tabi hepsi gerçekti farklı boyuttan bakarsak. Çünkü kızlar o dönemde ergenlikten sonraki yaşları sayılıyordu. Hz. Ömer ise büyücü ve falcıların kütüphanesini yaktırmıştı. Tıpkı bunun gibi konu saptırılmış gibi geliyor. Hele koca fatihin ta o zamanda bugünün diliyle yazı yazması imkansız. Yazı bugüne çevrilmiş çevrilirken doğru mu çevrilmiş bunlar önemli.

Odevi c/p yapmamistm baya belgeleryle bulmustum arastrmak istyosan gerekli numaralarla yetkili yerlere basvur yeterli

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    by_Tet bunu yazdı:
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    by_Tet bunu yazdı:

Odevi c/p yapmamistm baya belgeleryle bulmustum arastrmak istyosan gerekli numaralarla yetkili yerlere basvur yeterli

Eminim el yazıtı bulup kendin çeviri yapmamışsındır hocam buna eminim işte. edit: Kaldı ki böyle bir konuyu açan kişi kaynağı da göstermek zorundadır. İnanmazsan say bak der gibi gidip bakabilirsin demek çok mantıksız. Sen de biliyorsun ki okadar üstüne düşüp gidip bakmayacağım. Ancak bu konuyu okuyup da kabul etmem isteniyorsa ki konu açıldığına göre isteniyor kaynak gösterilmelidir

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

böyle bir şeyin olduğuna inanamıyorum ama varsada fatihin Bedduası yalan olur :) Atatürk bir ülkenin kurucusu kurtarıcısı olarak her sene milyonların dua ile kabrine gitti muhteşem biri olarak öldü muhteşem biri oalrarkta 1 asırdır neredeyse anılıyor tüm dünya tarafından

Ayasofya ne kilise ne cami Müzedir arkaşlar müze... bunu bilerek yorum yapın evvela

Adamların kilisesini ibadethanesini bozup  cami yaparken bir şey değil düzenlerini bozarken günah değil  bir eşy yok ta cami müze olunca bakara süresi aklınıza geliyor nerden nereyi bağdaştırıyorsunuz pess vallahi pess

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

böyle bir şeyin olduğuna inanamıyorum ama varsada fatihin Bedduası yalan olur :) Atatürk bir ülkenin kurucusu kurtarıcısı olarak her sene milyonların dua ile kabrine gitti muhteşem biri olarak öldü muhteşem biri oalrarkta 1 asırdır neredeyse anılıyor tüm dünya tarafından

Ayasofya ne kilise ne cami Müzedir arkaşlar müze... bunu bilerek yorum yapın evvela

Adamların kilisesini ibadethanesini bozup  cami yaparken bir şey değil düzenlerini bozarken günah değil  bir eşy yok ta cami müze olunca bakara süresi aklınıza geliyor nerden nereyi bağdaştırıyorsunuz pess vallahi pess

Üstat Necip Fazıl'ın Ayasofya konferansını bi dinleyin lütfen yada okuyun bir şekilde.

Diyor ki ;

Ayasofya’yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk’ün semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır.

Ayasofya’yı kapalı tutmak, Allah(c.c.)’a sövmeye, Kur’ana tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını satmaya denk bir suçtur.

Elimizi yormaya gerek yok. Sadece kalbimizi dinleyelim ..

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

üstad necip fazıl dediğin adam kimdir yaa peygambermi  bende bunları diyorum  zaten necip fazıl Atatürke hakaretten olsun Türklüğe hakaretten defalarca yargılanmış bir şahıs şimdi burada bunun tartışmasına girmeyelim ararştıran bulur. bu ayrı meselede

Ayasofya müze olarak açıktır isteyen gider gezer ama ne hristyan ne mslüman ibadet edemez olay budur.

Bugün müze olmasına karar vererek en doğru kararı vermiştir Atatürk her iki taraf içinde orta yoldur ileride doğacak daha büyük karışıklıkalrın önüne geçmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

üstad necip fazıl dediğin adam kimdir yaa peygambermi  bende bunları diyorum  zaten necip fazıl Atatürke hakaretten olsun Türklüğe hakaretten defalarca yargılanmış bir şahıs şimdi burada bunun tartışmasına girmeyelim ararştıran bulur. bu ayrı meselede

Ayasofya müze olarak açıktır isteyen gider gezer ama ne hristyan ne mslüman ibadet edemez olay budur.

Bugün müze olmasına karar vererek en doğru kararı vermiştir Atatürk her iki taraf içinde orta yoldur ileride doğacak daha büyük karışıklıkalrın önüne geçmiştir

Ukalalık yapma verdiği konferansı oku yada dinle öyle konuş, beni ilgilendirmio Atatürk'e ettiği hakaretten ötürü açılan davalar vs. konumuz bu değil çünkü. Aç bi başlık bu konuda orda onu tartışalım.  

ben ağzımı açmayım, bana mı sordu Atatürk orayı müze yaparken 2 taraf için karar verdi diyosun neye göre kime göre ? Ecdad orası için baş tacı derken neyin davası bu müze yapmak ??

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Üstada bak masonların ve yahudilerin çırağı necip türklerin düşmanlarının dostu.diyalogcu muaviye müslümanı vs edebi yönü hariç dünya ya zarar nitelik.Bizi ayasofya ile uyutanlar yahudilere parsel parsel memleketi satarlarken neden necip fazıl dan bi dörtlük okumuyorlar.yoksa öyle bi dörtlüğüdemi yok.konya ili kadar bir karasu alanı egede yunanlılara terk edilmiş antalya nın 100 km açığına kadar rumlar kıbrıs ın etrafına hakim karasularına el koymuşlar.piri reis denen balıkçı gemisini gören varsa bildirsin.memleketin 10 da 2 si fiziki olarak yabancılara satılmış.onlara seslenecek bir necip fazıl dörtlüğü aradım hiç yok hep methiyeler var vatan namusuna küfürler var din bezirganlığı var.merak ediyorum fatih de dahil atatürk ve türk milletinin ebediyetine katkısı olanlar bu zerzavat kesimine iyi şeyler mi isteyecek?

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

NoToLeRaNcE bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

Ukalalık yapma verdiği konferansı oku yada dinle öyle konuş, beni ilgilendirmio Atatürk'e ettiği hakaretten ötürü açılan davalar vs. konumuz bu değil çünkü. Aç bi başlık bu konuda orda onu tartışalım.  

ben ağzımı açmayım, bana mı sordu Atatürk orayı müze yaparken 2 taraf için karar verdi diyosun neye göre kime göre ? Ecdad orası için baş tacı derken neyin davası bu müze yapmak ??

sen kimsin ki ?

ecdat dediğini tası tarağını toplayıp nasıl kaçtığını bilriz konumuz bu değil amakonunun direk bununla bağlantısı var Atatürk'e hakaret eden birisinden Atatürkün yaptığı işlere takdir beklemek zaten saçmalık olur o yüzden yazdım bunu
    bencede Ağzını açma Atatürke düşmanlık için akıtacağın salyaları git yobaz forumlarda akıt burada senin gibilere yer yok hacım...

Toplam Hit: 9077 Toplam Mesaj: 82