Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi
-
silinebilir fazla oldu.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
-----------------------------
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------NoToLeRaNcE bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------üstad necip fazıl dediğin adam kimdir yaa peygambermi bende bunları diyorum zaten necip fazıl Atatürke hakaretten olsun Türklüğe hakaretten defalarca yargılanmış bir şahıs şimdi burada bunun tartışmasına girmeyelim ararştıran bulur. bu ayrı meselede
Ayasofya müze olarak açıktır isteyen gider gezer ama ne hristyan ne mslüman ibadet edemez olay budur.
Bugün müze olmasına karar vererek en doğru kararı vermiştir Atatürk her iki taraf içinde orta yoldur ileride doğacak daha büyük karışıklıkalrın önüne geçmiştir
-----------------------------Ukalalık yapma verdiği konferansı oku yada dinle öyle konuş, beni ilgilendirmio Atatürk'e ettiği hakaretten ötürü açılan davalar vs. konumuz bu değil çünkü. Aç bi başlık bu konuda orda onu tartışalım.
ben ağzımı açmayım, bana mı sordu Atatürk orayı müze yaparken 2 taraf için karar verdi diyosun neye göre kime göre ? Ecdad orası için baş tacı derken neyin davası bu müze yapmak ??
sen kimsin ki ?
ecdat dediğini tası tarağını toplayıp nasıl kaçtığını bilriz konumuz bu değil amakonunun direk bununla bağlantısı var Atatürk'e hakaret eden birisinden Atatürkün yaptığı işlere takdir beklemek zaten saçmalık olur o yüzden yazdım bunu
bencede Ağzını açma Atatürke düşmanlık için akıtacağın salyaları git yobaz forumlarda akıt burada senin gibilere yer yok hacım...
tası tarağı toplayıp kaçtı ha ? Yüzüne tükürsem ya Rabbi şükür dermisin acaba çok merak ettim şuan.Atatürk'te benim atam Fatih'te Sultan Süleymanda o yüzden kin beslemek bana değil senin gibi yobazlara layık bi olay, bide beyin meselesi algılamak düşünmek vs. sana gelmediğide açık bu olayın o yüzden yorma kafanı.
-
Atatürk savaşçı kimliğiyle bir çok yer görmüş bir çok ihanete şahit olmuştur. Siyasetçiliğinde onu belli başlı yaptırımlara iten şeyler bundan kaynaklanır. bazı durumlara etrafındaki dalkavukların sebep olduğunu da söyleyebiliriz ama ne olursa olsun o Türk milletinin bir evladıdır ve bir Osmanlı paşasıdır.
AYASOFYA CAMİ OLMALI.
-
Ya kacti diyenlere hala bi anlam veremiyorum kacti koskoca osmanli padisahi bu topraklarin saraylarin sahibi kacti... vahdettin hanin ingilizlerle masaya oturup osmanli yonetmine son vermeye karsilik neler istedgi aciklanirsa o zaman ihanetle suclayanlar ahmakliklarinin farkina varir. Vahdettin han kendisini korumakla gorevli ordusunu ayasofya etrafna dizmis bir padisahtir. Acaba ingilizlerin hedefi bu topraklara hakim olmakmiydi yoksa osmanli denilen ulkeyi sonlandrmak mi. Iyi analiz etmek gerek yoksa istanbula girmis bi ordu dusunun tek mermi atmadan neyse hepsi amerikanin oyunu hacilar...
-
kilise olarak kalmasını savunan işte onların kiliselerine çöktük diyen arkadaslar endülüs müslümanlarının yaptıklarını camilerin belki 200 belki 300 bilemicem hepsi yıkılıp suan kilise olmustur. umarım ayasofya en kısa zamanda cami olarak acılır.
-
Ayasofya kilisedir. İbadete açılacaksa öyle açılmalı, yada böyle müze olarak kalmalı.
1000 sene kiliselik yapmış yer ve 500 sene de camilik yapmış yerin ibadete açılmasından bahsediyorsak, her türlü kilise ön plana çıkar.
-
Savaşda kazanılan her mal helaldir biz o kilise dedğiniz yeri camiye cevirdiysek cami olarak kalmalıdır..
-
Osmanliyi kendi tarihi olarak gormeyen ne kadar insan varmis ya yazik ecevit bile neler soyledi hepsi yeni yonetim bcimini oturtmak icin yapilmisti diye... Oyle okuzler var ki bu sitede 1 dunya savasi iyi ki olmus Osmanli bizi somuruyordu kalkti siktir oldu gitti bu savas sayesnde diyen
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------Savaşda kazanılan her mal helaldir biz o kilise dedğiniz yeri camiye cevirdiysek cami olarak kalmalıdır..
Bir sonraki savasin da Ingiltere tarafindan kazanildigina bakarsan muzeye donmus o halde anormal bi durum yok. Osmanliya yillarca sovdurulerek yetismis bit toplum daha ne kadarini bekleyebilirsin ki... -
fatih vakfının bozulması halinde beddua etmiştir adı üstünde vakfiye ve vakfiyelerin cogunda vakfın bozulmaması için beddua edilir. Cami için herhangi bişey söylememiştir..sapla samanı karıştırmayın. Adamlar direk fatihin vakfiyesini actı okudu.Ayrıca kılıç hakkı sebebinden cami olarak kalması daha uygun olurdu