Fazla Yolcu Alanı Şikayet Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

ben de buna tutuluyorum ya binmeyin kardesim o zaman dolmusa adam kolunuzdan tutup mu bindiriyor sanki

su yorumu nicki görmeden okusaydım; okumamıs, cahil, bilgisiz bir insan yazmıstır derdim, he sen yine de aklıma gelirdin cünkü yerli yersiz muhalefet olusların var böyle.

yapma karakule. türkiye'nin kanayan yaralarından birisi malesef bu olay.

ondan sonra fordcu mu ararsın, yanına erkek oturtmayan mı..

Bakın ne güzel söylüyorsunuz. Yok avrupa görmüş bilmem ne felan :) Hacılar bakın benim bahsettiğim yer istanbul 20 milyondan fazla insanın yaşadığı bir yer. Biz 5 dk ara ile çalışıyoruz hatta ve hep tıklım tıklım olur yeri geliyor 3dk bile ara yapıyoruz ki kalabalıktan çıkalım diye. Şimdi diyorsunuz ki şöförün hatası şöför almasa böyle olmaz diye. Bakın üstteki arkadaşın bahsettiği konudan bahsetmiyorum tamamen kendim üzerinden anlatıyorum size. Ben şahsen kendim rahat gideyim rahatca otobüs süreyim diye otobüs dolu olduğu zaman aslda durağa girmem AMA inecek yolcu oldu mu da durağa girmek zorunda kalıyorum zaten ön kapıyı hiç bir zaman açmam çünkü ön dolu olur ama arka iki kapıyı açtığım an duraktakiler de biniyor ve kapıyı kapatamadığımdan dolayı gidemiyorum da şimdi burda suç ŞÖFÖRde mi binmeye çalışan YOLCULARda mı yoksa şehir planlaması sıfır olan şehrin YÖNETİCİLERİnde mi ? Dolu otobüs durakta sadece yolcu indirmek için durur (lütfen istisnaları katmayınız) yolcular binmeye çalışmasa çok daha hızlı ilerler. 

Şimdi zeybeğin çözümüne gelelim. Sen polise şikayet etsen desen ki bu adam fazla yolcu alıyor şahsen ben ayakta binen yolcu olarak bunu kendime hakaret sayarım. Beynim beynim yok da polis benim yerime beni düşünüyor oluyor. Abi görüyorsun dolmuş dolu ve sen durdurup biniyorsun. Şahsen ben yönetici olsam polisi böyle salak birşey için görevlendirmem (aynı şekilde emniyet kemeri takma cezası da insanlığa hakarettir) binmeyin abi gerçekten dolu gördüğünüze binmeyin ben binmiyorum.

Şimdi biri demiş ki ya ayakta yolcu alan belediye otobüsleri nolcak diye ona da bi açıklama yapayım. O otobüslerin içine bindiğinizde önde üstte yazar şu kadar kişi ayakta bu kadar kişi oturarark diye otobüs büyük olduğundan ve tutunmaya yer olduğundan dolayı o otobüslerin ayakta yolcu almasında sakınca yok (tabi 65 kişi ayakta yazıyor da 200 doldurulmaz)

Dediğim gibi tamamen otokontrol yapılması gerekir otobüs/dolmuş doluysa binmeyin kardeşim bunda şöförün bir suçu yok emin ol çok samimi şekilde söylüyorum bir şöför dolu araçla durakta durmaktan nefret eder çünkü o otobüs gerçekten ızdırap gibidir. Lütfen birşeyleri eleştirirken karşı tarafı da düşünün biraz. Ben hem öğrenci olup o otobüslerin çilesini çektim hem de şöför oldum o çilenin kaynağı oldum. Bilip bilmeden atmıyorum lütfen benim için yorum yaparken de bunu göz ardı etmeyiniz.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı

Sen polise şikayet etsen desen ki bu adam fazla yolcu alıyor şahsen ben ayakta binen yolcu olarak bunu kendime hakaret sayarım. Beynim beynim yok da polis benim yerime beni düşünüyor oluyor.

:) Hoca böyle bişey olabilirmi neyi hakaret sayıyosun sen genel trafik güvenliği diye bişey var. 

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı

KaRaKuLe bunu yazdı

Sen polise şikayet etsen desen ki bu adam fazla yolcu alıyor şahsen ben ayakta binen yolcu olarak bunu kendime hakaret sayarım. Beynim beynim yok da polis benim yerime beni düşünüyor oluyor.

:) Hoca böyle bişey olabilirmi neyi hakaret sayıyosun sen genel trafik güvenliği diye bişey var. 

abi hakarettir tabi düşünsene polis geliyor diyor ki sana sen aptal mısın da biniyorsun bak ayakta biniyorsun sonra kaza oluyor düşüp geberiyorsun diyor ama saçma bir şekilde şöföre ceza kesiliyor bu değil midir açıkca yani ? Genel trafik güvenliğini bozan ayakta binen yolcu mu yolcuyu alan şöför mü biraz dürüst olun kendinize. Aynı şekilde emniyet kemeri resmen polis gelip sana diyor ki sen salaksın bak emniyet kemeri takmamışsın o yüzden bu salaklığıa ceza yazıyorum diyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

normalde ayakta yolcu almaları yasak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı

KaRaKuLe bunu yazdı

abi hakarettir tabi düşünsene polis geliyor diyor ki sana sen aptal mısın da biniyorsun bak ayakta biniyorsun sonra kaza oluyor düşüp geberiyorsun diyor ama saçma bir şekilde şöföre ceza kesiliyor bu değil midir açıkca yani ? Genel trafik güvenliğini bozan ayakta binen yolcu mu yolcuyu alan şöför mü biraz dürüst olun kendinize. Aynı şekilde emniyet kemeri resmen polis gelip sana diyor ki sen salaksın bak emniyet kemeri takmamışsın o yüzden bu salaklığıa ceza yazıyorum diyor.

Abi polis gelip sana demezki sen aptalmısın o arabaya biniyosun sonucta o arabanın söföfrü sensin o arabanın herseyi senden sorulur yolcu biner işe geç kalmamak için beklememek için ama sen almamalısın alıyosanda sorumluluk sana aittir.

Emniyet kemeri kar zinciri yangın tüpü vs. bundan dolayı ceza kesiliyor bu kişinin canını korumak için tamamen. Sonucta devlet kişinin canını malını korumakla görevli bunuda kurumlarıyla saglıyor :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    TorNaVida bunu yazdı

KaRaKuLe bunu yazdı

Abi polis gelip sana demezki sen aptalmısın o arabaya biniyosun sonucta o arabanın söföfrü sensin o arabanın herseyi senden sorulur yolcu biner işe geç kalmamak için beklememek için ama sen almamalısın alıyosanda sorumluluk sana aittir.

Emniyet kemeri kar zinciri yangın tüpü vs. bundan dolayı ceza kesiliyor bu kişinin canını korumak için tamamen. Sonucta devlet kişinin canını malını korumakla görevli bunuda kurumlarıyla saglıyor :)

işte bak sorun burdan kaynaklıyor demek ki işe geç kalmamak için beklememek için biniyor bu çözülmeli önce. Kendi canını korumayan insanın devlet neden canını korusun ki ayrıca bu da çok saçma değil mi sigara/alkolü serbest bırakan bir devlet neden benim emniyet kemerime karışıyor bu ayrı saçmalık oluyor. Otokontrol işte abi insan kendisini bilince ne şöför fazla kişi alır otobüse/dolmuşa ne de polis emniyet kemeri cezası keser

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

ben de buna tutuluyorum ya binmeyin kardesim o zaman dolmusa adam kolunuzdan tutup mu bindiriyor sanki

ilk duraktan binmiş belki.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

iste sen oturuyorsun da siktir et digerlerini onlarin malligi abi binmesinler bu kadar basit. Ben de istanbulda halk otobusu soforlugu yapiyorum adam dolu arabaya biniyor bir durak sonra diyoki niye aliyorsun bu kadar  ee pezevenk ben mi sana bin dedim sanki. 

çok iyi ya :D hangi hat? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    itfaiyeci bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

ilk duraktan binmiş belki.

ilk durakta binen oturur zaten itfaiyeci saçmalama

istanbul anadolu yakası hattı söylemem :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

15 kişilik minibüse 25 kişi iyi yine. 

Yoğun saatlerde 30 u geçen hatlar var İstanbul'da. Kapıdan sarkıp otoban sörfü yapan yolcular peydahlanacak diye korkuyorum.

Olay şoförün alması falan da değil aslında. Sorgulanması gereken şey şu ki "demek ki yolcu çok, araç az", yoksa mazoşist değil ya bu insanlar toplanıp "hadi beyler hep beraber biniyoruz, camlara yanak dayııcaz" desinler.

Ben birinin "çok yolcu alıyorlar" şikayetini yurttaş bilinci ile yapılmış bir hareketten ziyade kendi zevkleri uğruna yaptığını düşünüyorum. "hatlarda araçlar yetersiz, balık istifi gidiyoruz, ek sefer, ek araç istiyoruz" talebi olsun bari o valiliğe, kaymakama falan yapacağınız talepler.

Böyle böyle dertler yüzünden "her alabilen" neredeyse sadece işe gidip gelmek için kullandığı arabaları aldı şimdi trafiğin durumu malum. Belediye otobüslerini bilmem de, o aynı anda 30 ları aşan yolcular taşıyan hatlarda plaka almak her babayiğidin harcı değil. Çok pahalılar, biliyorum. Ben işleyişi çok bilmiyorum, ( bilenler aydınlatsın ) ama alsan da hemen o sirkülasyonun bol olduğu garanti hatlara çıkarırlar mı emin değilim? Plaka devrinden bahsetmiyorum, atıyorum ben Şişli hattına bir plaka almak istesem hemen beni o hatta gel kardeş diyip buyur edecekler mi? Çünkü o hatta günde 20 bin adam taşınıyorsa minibüs sayısı 50 iken 51 de olsa 20 bin olacak 55 olsa da. Bu taşımacılık ile ilgili destur veren kuurmlarda pis şeyler dönüyor gibime geliyor  hep. O hatlarda yer almak zor olmalı ki o minibüsler hep mantık çerçevesinde kazanması gerekenin 2-2.5 katını kazanıyor. Kazzancı paylaşmak istemiyorlar herhalde. Çünkü nasıl olsa gitmek istediği yere yetişmek adına kapıdan sarkan 2 adama rağmen el ettiğinde durmayan minibüse "o araya ben de girerdim ne durmadın be" diye serzenişte bulunacak yolcu var.

anlıyorum.
Toplam Hit: 4011 Toplam Mesaj: 34