Fetih 1453 - Yorumlar
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------dün izledim. yüksek beklentiyle gitmeyin agalar. ve Kesinlikle Fatih Sultan Mehmed Han'ı ve Ulubatlı Hasan'ı anlatamamışlar. Sahneler efektler süper. ama koskoca cihan padişahı o hareketlerde bulunmamıştır eminim.
Edit: yılmaz özdil de güzelce anlatmış olayı. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19963103.asp
-----------------------------şu yılmaz özdilde bi şeyi beğense dişimi kıracam arkadaş.
-
Fetih olayı bu kadar kısa anlatılabilecek bişey değil .Detayına kadar insen herşeyin 5-6 saatlik bi sinema olur belki fazla bile..
o yüzden adil eleştirmek lazım bence film çok iyiydi .Tam arşivlik film olmuş ..
-
bence güzel olmuş tabiki savas sahneleri bi yüzüklerin efendisindeki kadar iyi değil ama onun butcesi fetihin kac katı sadece 17 milyn dolara yapılmasına rağmen bence gayet güzeldi.bence filmi ikiye bölebilirlerdi mesela macarlar aslında geliyor gercekten edirnede 10bn macarla savasılıyor bu hiç gösterilmedi ve gemilerden sadece bahsetti. ama yinede bence gayet guzel hep söylenrdk amerklalır boktn bi savası kazanıp kac tane film yapıyorlar bizimkler istanbulun fethini neden film yapmazlar diye ilki yapılmış oldu devamı gelebilir.
-
mehter takımı nerdeydi?
-
izleyenlerden daha tatmin edici bi yorum gelse süper olcak taşşaklı bi yorumdan sonra anca bu fılmı ızleyebılrım
-
Ulubatlı Hasan o dönemin kaynaklarında yer almamaktadır. İstanbul'un fethi sırasında bizzat bulunan Bizanslı tarihçi Francis'in orijinal eserinde Ulubatlı Hasan'ın ismi geçmiyorken, daha sonraki tarihlerde Francis'in eserine geniş ilaveler yapan Melissinos'un yazdığı kitapta yer almaktadır.Birçok tarihçi ve araştırmacı, Melissinos'un eseri renklendirmek için bu tür hikayeler uydurduğu ve Ulubatlı Hasan'ın aslında hayali olduğu kanaatindedir.
Ulubatlı Hasanın gerçek olamam ihtimali buyuk. Kurgulamak için böyle bir ismin seçilmesi güzel olmuş. Bence bir film olarak çok başarılı. Zevkle izledim hiç sıkılmadan. Çok güzel oalylar yansıtılmış En azında istanbulun çok zor alındığı filmde güzelce işlenmiş. Bir belkesel gözüyle filmi izlersenin yetersiz bulursunuz ama bir film gözüyle izlerseniz bence dört dörtlük bir film olmuş. Yapanın eline sağlık.
-
ercag bunu yazdı:
-----------------------------mehter takımı nerdeydi?
-----------------------------Dostum 15. yyda ceddin dedeni görmeyi beklemiyorsun heralde, bu günkü dinlediklerin bile çoğu cumhuriyet öncesi yazılmış beyitlerden oluşan şiirler vs.
Edit: Ulubatlı Hasan karakteri tamamen kurgulanmış vs diyen arkadaşlar, leonidas, hektor, achileus ve bunun gibi yığınla karakterleri hoollywood birebirmi oturtmuş?
-
Fatihin istanbulu fethinden cok ulubatlinin istanbulu fethini anlatmis. Fatihin muhendislik bilgisiyle o kuleleri vincleri nasil yaptirttigini yada gemilerin karadan nasil nasil yurutuldufunu yada aksemsettinin morali bozulan askerleri yureklendirmek icin onlara soyledigi sozleri vs hic goremedik. Fatih baba sevgisi gormemis soriunlu cocukluk gecirip takintili bi adama donusmus gibi gosterilmis bicak firlatiyo tespih kopariyo sonra gemiler karadan yuruyo ama arasi yok yani senaryo iyi sayilir ama cok bosluklar var ordan oraya atliyodu. Zaten herkesin abarttigi gibi buyuk beklentiyle gitmemistim bu yuzden buyuk hayal kirikligina ugramadim. Ayrica butceyede deginiesek matrixteki sadece araba kovalama sahnesi icin 33milyon dolar harcandigini unutmayalim hemde 11-12 sene Yinede Turk sinamasi icin guzel bi eser tek temennim gise rekokuru kirarda sacma sapan recep ivedigi gecer
-
izlemedim
izlemeyi düşünmedim
ghost rider 2 çıkmış müsait olunca gidicem gibi
-
Baracuda bunu yazdı:
-----------------------------
Fatihin istanbulu fethinden cok ulubatlinin istanbulu fethini anlatmis. Fatihin muhendislik bilgisiyle o kuleleri vincleri nasil yaptirttigini yada gemilerin karadan nasil nasil yurutuldufunu yada aksemsettinin morali bozulan askerleri yureklendirmek icin onlara soyledigi sozleri vs hic goremedik. Fatih baba sevgisi gormemis soriunlu cocukluk gecirip takintili bi adama donusmus gibi gosterilmis bicak firlatiyo tespih kopariyo sonra gemiler karadan yuruyo ama arasi yok yani senaryo iyi sayilir ama cok bosluklar var ordan oraya atliyodu. Zaten herkesin abarttigi gibi buyuk beklentiyle gitmemistim bu yuzden buyuk hayal kirikligina ugramadim. Ayrica butceyede deginiesek matrixteki sadece araba kovalama sahnesi icin 33milyon dolar harcandigini unutmayalim hemde 11-12 sene Yinede Turk sinamasi icin guzel bi eser tek temennim gise rekokuru kirarda sacma sapan recep ivedigi gecer
-----------------------------
Aynen katılıyorum özellikle senaryoda boşluklar olduğuna. Bir bakıyorsun fatih çadırında - bir bakıyorsun atıyla denize girip çıkıyor - bir bakıyorsun tekrar çadırında.Ama savaş sahneleri ve efektlere laf yok çok iyi yapmış abi adamlar.