Fetih 1453 - Yorumlar
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye ilk brezilya dizileri ile büyük bi atraksiyona girdi.
Sonra taklit etmeye başladık.
Şimdi gümüş, yaprak dökümü vs.. gibi diziler kolombiyadan, iran-arabsitana... Yunanistandan azerbeycana her yere pazarlanıyor.
Öyle ki bize yunan ve ermenilerden daha çok kıl olan bulgarlar bile oturup Türk dizileri izliyor ( ordaki Türkler dğeil, bildiğin bulgarlar )
Bundan önce böyle bir film yoktu. Konusunda ilk. Gora vardı bi güçlü iş. Komedi değilde, sanatsal bakarsan efektler şunlar bunlar. Bu bizim sürekli ypatığımız komedi ve dram'ın yanında aksiyona geçmiş.
Mütiş bir tarihimiz var. Bunu tanıtmak için bişey yapmıyoruz. Sıçtımın yunanlıları yok romaydı, yok mitolojiydi.. Türkler gelip bitirdi tarihlerini. Yaktı, yıktı. Egede boğdu.
Bizim tarihimiz daha kuvvetli, bizim tarhimiz daha güçlü ve tarihimzi yanıltmak istiyorlar. Çocuklar sinemayla öğrenecek tarihi. Adam gibi iş mi bekliyorsunuz ilk seferinde ?
Bence ilk olmasına rağmen muhteşem efektler vs.. vardı. Emeklemeden ne yürünür, ne koşulur. Siz 300 spartayla, yani hollywood ile kıyaslıyorsunuz. Yuh be arkadaşım.
Bu güne kadar en iyiyim diye yaptığınız kaç işi amerikan yada alman harikalarından daha iyi yaptınız da ilk çıkan filme bu kadar yükleniyorsunuz.
Kötü olabilir, yanlış bilgi verebilir, beğenmemişte olabilirsiniz. Fakat yok 17 milyon buna mı gömüldü, yok gerekli miydi. Bence en gereksiz şey sizin bu filmle ilgili düşünceleriniz. Yazık.
-----------------------------hacı türkiyede şöyle sıkıntı oluyor
ben şimdi dünyaya düşen bir melekle(azrail mikail israfil cebrail) ilgili film yapsam yada bunların bir biri ile anlaşmazlığa düştüğü bir film yapsam hemen dinle dalga geçmekle suçlanırım
yada şeytanla-allahın savgası gibi yada allah ile başka bir inanıştaki tanrının kavgası gibi film yapsam gene suçlamalara mağruz kalırım
yada en basitinde gök tengrinin günümüzde dünyaya tekrar geldiğini gösteren bir film fena olmazdı
ama bu sefer hem müslümanlı hemde türklüğü karaladığım düşünülürdü
hani türk halkı inanış konusunda çok katı hristiyanlar kadar esnek değil
inanışlarını istediği gibi eğip büküyorlar ve tekrar eski haline gelebiliyor
şu konuda bile
bir sürü tartışma var yok şurada şöyle hatavar böyle hata var diye önceki mesajımdada belirttim bir sinema filminin(belgesel değilse) gerçekle birebir olması gerekmez ssavaşı bizanslılarda kazanabilirdi filmde
burada sinemanın bir kaç türüne örnek gösterdim e diğerlerinide başarılı bir şekilde yapabiliyorlar zaten
-
Repliklerden etkilenmedim
fatih sultan mehmetten hiç etkilenmedim
çekimlerden hiç etkilenmedim, Cennetin krallığı gibi bir film beklemiyorum tabiki ama, bukadarda kötü olabileceğini düşünmüyordum
beğendiğim tek şey Era oldu
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------hacı türkiyede şöyle sıkıntı oluyor
ben şimdi dünyaya düşen bir melekle(azrail mikail israfil cebrail) ilgili film yapsam yada bunların bir biri ile anlaşmazlığa düştüğü bir film yapsam hemen dinle dalga geçmekle suçlanırım
yada şeytanla-allahın savgası gibi yada allah ile başka bir inanıştaki tanrının kavgası gibi film yapsam gene suçlamalara mağruz kalırım
yada en basitinde gök tengrinin günümüzde dünyaya tekrar geldiğini gösteren bir film fena olmazdı
ama bu sefer hem müslümanlı hemde türklüğü karaladığım düşünülürdü
hani türk halkı inanış konusunda çok katı hristiyanlar kadar esnek değil
inanışlarını istediği gibi eğip büküyorlar ve tekrar eski haline gelebiliyor
şu konuda bile
bir sürü tartışma var yok şurada şöyle hatavar böyle hata var diye önceki mesajımdada belirttim bir sinema filminin(belgesel değilse) gerçekle birebir olması gerekmez ssavaşı bizanslılarda kazanabilirdi filmde
burada sinemanın bir kaç türüne örnek gösterdim e diğerlerinide başarılı bir şekilde yapabiliyorlar zaten
-----------------------------abicim koyarsın gerçeklerden uyarlanmıştır diye yazı, rambo'nun viyetnamı işgal ettiği(!) gibi edersin sende amerikayı, israili, istanbulu :)
Atış serbest.
Fakat bizim millet ilk ve yeni birşeye genelde : bune len ? sikim gibi !, olmamış , götüme benzemiş diye tepki verdiğinden alıştım.
eurovision şarkısıda dahil, filmde, dizi de...
Cengiz Han dğeişik duygular uyandırmıştı. Gök tengri 'li zamanalrı, boyları falan film yapmak lazım. Fetih ile görüyoruz ki, cengiz han gibi ve ondan daha iyi bir film yapabilirmişiz..
---
Pardus çıktı, sikim gibi.
Rasat earth geliyor, aaa fetoçular yapıyor götüme benzer.
Tablet geliyor okullara, bune len kırılır onlar.Fıttırıyorum artık. Ama güzel bir söz okumuştum. Aklımdan çıkmıyor.
Bir işi ;
Bilen yapar,
Az bilen akıl verir,
Bilmeyen eleştirir...diye ki burdaki eleştiri yıkıcı eleştiri şeklinde (bakınız: bizim milletin eleştirileri).
-
ben cumartesi günü gitmiştim hasan ile fatih sultan mehmet i tam yansıtamamışlar ama baya güzeldi flim sıkılmadan izledim
-
Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Bence tarihimizi ve barbar olmadığımızı çok iyi anlatan bir filmdi. Keşke film 2 part olarak çekilseydi bütün ayrıntısıyla ve uzun bir şekilde anlatılsaydı daha güzel olurdu. Tabi birazda kurgu eklenilerek. Hasan'ın ölümüne üzüldüm bide lağamcılar kendilerini feda ettiler o sahnede güzeldi...
-
Bugun İzledim Tabi marvelin,holywood yapımı filmler kadar efekler sahneler çok çok iyi değil ama. geldiğimiz aşama çok önemli bizim için büyük bi gelişme. bazı sahneler gözlerimizi yaşartmadıda değil. illaki hatlar olacak. ama bizim tebrik ve destek çıkmamız lazımdır.
-
dün izledim bende ödemişte 4-5 kişi filme girdimiz sinemada yer yoktu tüm seanslar full dü (okadar insanı ilk defa bir arada gördüm ödemişte)
neyse
film , film çekilme kalitesi olarak (senaryo hariç ) çok iyi , bekleneni veriyor yani diyebiliyorsun ulan sonunda kılık kıyafete ambiyansa para yatırmışlar diye.
bu kısım filmin para eden kısmı tabi görsellik iyiydi.
senaryoda ise oyunculugu çok iyi oldugu için ulubatlı hasan sahneleri aslında sıkmıyor insanı ama gerçekten çok (gerçekte sadece bayrak dikiğini bilen bir kişi için fazla yazılmış yani)
ayrıca gemi yürütme sahnesi çok ama çok vasat çekilmiş bir sahne (neden anlamadım kayık gibi bişi çekiyorlar dandiktikten bir filmde gemi yürütme sahnesi vardı onda bile gerçek gemi geçiriyorlardı ABD yapımı tabi )
filmin son sahnelerine kadar şehri alamıycaz film böyle bitcek sandım (alternatif tarih) gibi ama birden döndü döndügü anda da film bitti
birde fark ettiniz mi filmde hiç gemi savaşı sahnesi yok buda canımı sıktı
sonuç : tarihimizi görmek için keyifle izlenilebilecek bir filmdi hayal kırıklıgı degil sadece senaryosal hatalar vardı.
-
tamamen hayal kırıklığı!!!!!!
-
bende bu ay sonu istanbula gittiğimde filme gitmeyi düşünüyorum.
bu arada 17 milyon dolarlık filmin görsel efektleri 12 milyon dolara yurtdışındaki bir şirkete yaptırılmış
-
gemi yürütülmesine acıklık getirelim. kadırgalar yürütülmediki, sadece ufakfakat hızlı top atışı yapabilen gemiler geçirildi. sahnede anormallik yok bence :) gemiler köprü olarak kullanıldı çünkü