Filtre Kahve Hk
-
do_som bunu yazdı
Bildiğin poşet çay olayı ha. Ben de havalı bir şey sandım ismine aldanım. Kahve sevmiyorum zaten iyi ki de sevmiyormuşum.
-
-
Ar0fer bunu yazdı
Alay ediyo demek. Nerde benim su tabancam.
-
myblackworldweb bunu yazdı
Kahvede kör tadım yapıp, tat ve koku testinde içeriğindeki tüm lezzetleri söyleyemeyecek kadar profesyonel değilseniz fazla kasmayın. Asitide nin ne olduğunu, dolgunluğun dil ile nasıl anlaşıldığını bilmiyorsanız basit kahve alıp demleyip için.
Bunların hepsini kör tadım ile yapıp kahvenin içeriğini, yetiştirildiği bölgeyi söyleyebiliyorsanız o zaman değirmen arayışına, kendi çekirdek kahvenizi kavurma işine girişin.
sakın dikkate almayın yalan yanlış bilgi.
-
Roark bunu yazdı
Vallahi dilimle yetiştiği bölgeyi anlayabilir miyim bilemiyorum :)
Bu arada kahve çekirdeklerinin tazeliğini korumak ve sağlıklı şekilde muhafaza etmek için ne tür gibi yöntemlerimiz var? @qoqo hocam buzdolabında sakladığını söylemişti , sanırım o şekilde ilerleyeceğim
Sakın hocam. Kahve için oda sıcaklığında güneş görmeyen, hava almayan bir kapta muhafaza ve demlenecek kadar öğütme yeterli. Buzdolabında saklamanın tek koşulu deepfreeze olabilir onda da çekirdekleri bir poşete koyup vakumlaman içeride sıfır hava bırakman gerekiyor. Aksi takdirde içeride bulanan hava kristalleşerek kahveye zarar verecektir.
-
PanxeR bunu yazdımyblackworldweb bunu yazdı
Kahvede kör tadım yapıp, tat ve koku testinde içeriğindeki tüm lezzetleri söyleyemeyecek kadar profesyonel değilseniz fazla kasmayın. Asitide nin ne olduğunu, dolgunluğun dil ile nasıl anlaşıldığını bilmiyorsanız basit kahve alıp demleyip için.
Bunların hepsini kör tadım ile yapıp kahvenin içeriğini, yetiştirildiği bölgeyi söyleyebiliyorsanız o zaman değirmen arayışına, kendi çekirdek kahvenizi kavurma işine girişin.
sakın dikkate almayın yalan yanlış bilgi.
:)
Edit
myblackworldweb tarafından 27/Nis/20 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
GusFring bunu yazdıRoark bunu yazdı
Vallahi dilimle yetiştiği bölgeyi anlayabilir miyim bilemiyorum :)
Bu arada kahve çekirdeklerinin tazeliğini korumak ve sağlıklı şekilde muhafaza etmek için ne tür gibi yöntemlerimiz var? @qoqo hocam buzdolabında sakladığını söylemişti , sanırım o şekilde ilerleyeceğim
Sakın hocam. Kahve için oda sıcaklığında güneş görmeyen, hava almayan bir kapta muhafaza ve demlenecek kadar öğütme yeterli. Buzdolabında saklamanın tek koşulu deepfreeze olabilir onda da çekirdekleri bir poşete koyup vakumlaman içeride sıfır hava bırakman gerekiyor. Aksi takdirde içeride bulanan hava kristalleşerek kahveye zarar verecektir.
Paketin üstünde yazıyor hocam paketiyle birlikte buzdolabında saklayın diye :) Tabi saklarken paketindeki havayı almak gerekiyor. Ben paketin ağzını parex mandalları ile kapatıyorum sonra paketin içindeki havayı bastırarak boşaltıyorum ve öyle atıyorum dolaba.
-
qoqo bunu yazdıGusFring bunu yazdıRoark bunu yazdı
Vallahi dilimle yetiştiği bölgeyi anlayabilir miyim bilemiyorum :)
Bu arada kahve çekirdeklerinin tazeliğini korumak ve sağlıklı şekilde muhafaza etmek için ne tür gibi yöntemlerimiz var? @qoqo hocam buzdolabında sakladığını söylemişti , sanırım o şekilde ilerleyeceğim
Sakın hocam. Kahve için oda sıcaklığında güneş görmeyen, hava almayan bir kapta muhafaza ve demlenecek kadar öğütme yeterli. Buzdolabında saklamanın tek koşulu deepfreeze olabilir onda da çekirdekleri bir poşete koyup vakumlaman içeride sıfır hava bırakman gerekiyor. Aksi takdirde içeride bulanan hava kristalleşerek kahveye zarar verecektir.
Paketin üstünde yazıyor hocam paketiyle birlikte buzdolabında saklayın diye :) Tabi saklarken paketindeki havayı almak gerekiyor. Ben paketin ağzını parex mandalları ile kapatıyorum sonra paketin içindeki havayı bastırarak boşaltıyorum ve öyle atıyorum dolaba.
https://perfectdailygrind.com/2020/04/how-to-store-coffee-at-home/
Ben aktardığım bilgileri buradan okumuştum hocam. Aslında deneysel olarakta merak ediyorum.
İmkanın varsa bir kısımını dışarıdaki uygun ortamda tutup, diğerini dolapta dediğin gibi tutar mısın hocam bir fark görecek misin?
Paylaştığım linkte dolap için en uygun saklama şeklini bu şekilde göstermiş.
-
banneduser bunu yazdı
Sözen almayın abi pişman olursunuz. He "ben sadece Türk kahvesi içerim derseniz" alın tabi. Neden almayın? çünkü Çekirdek'leri Eşit öğütmüyor. Bu sebepten Küçük parçalar su'da fazla demlenirken, Büyükler demlene'miyor. Adamlarla bizzat konuştum, diyor ki "Elimizdekine güncelleme yaptık. " Yaptıkları tek şey .altına ayar vidası atmak ,ama vidayı gevşetmek sıkmak tam bir işkence. Bunu geçtim, ürün pirinç'ten "yıkamayın" diye özellikle söylüyorlar. Türk malı dedim desteklerim dedim, aldım kötü yaptım. başka ürün alamadım da param yok :)
Öğütme boyu ve buna uygun Demleme çeşidi ve tabi Süreleri önemli.
en fazla 100 liram var diyorsan, içi seramik konik burr alabilirsiniz. Migrosun touch me ürünü var ama hiç denemedim. ayar vidası felan üstte. Kolayca ayarı kayabilir.
Tşk'ler, EyvAllah.
Dediğin gibi Öğütürken bile Kahve haricinde değişik bir koku geliyor. Ben kendime almadım da, başka birinde gördüm. Aynı zamanda leblebi, nohut öğütmekte de kullanıyorlar.
Ben hazır öğütülmüş, kokusu üzerindeyken, taş çatlasa 100gr kadar Türk kahvesi alıyorum. O da zaten Açık kalırsa bir süre sonra bayat'lıyor. Buzdolabı filan farketmiyor.
Kalaylanmış Bakır cezve'de, o da yoksa Çelik cezve'de, ama alt kısmı biran kalın olanlarda kısık ateşte yapıyorum.
~@~
Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var;
Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.
Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)
-
RitmFarbRacourci bunu yazdı
Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var;
Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.
Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)
İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.
İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar.
GusFring tarafından 28/Nis/20 17:31 tarihinde düzenlenmiştir