folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Fırınların Kar Marjı Neden Bu Kadar Yüksek

Fırınların Kar Marjı Neden Bu Kadar Yüksek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bizim mahallede bir fırıncı var gördüğüm 3 arabasının olduğu. Biri oğlunun biri kendinin biride fırının bir çok da çalışanı var.

Diğer bir fırında baştan sona kendini yeniledi lüx bir işletme halini aldı pasta börek de satıyor şimdi. Yine bir çok fırıncı sahiplerinin bir çok taşınmaz sahibi olduklarınıda biliyorum.

Bunlara birer esnaf gözü ile bakamıyorum. Kıyafet satan adam çok kazanabilir. Bu tercih meselesidir müşteri için. Gider beğenir alırsın,

Ama ekmek genel bir ihtiyaçtır. Çeşiti felanda yoktur ya somun ya francala alırsın. Tadı tuzu içeriği bellidir.

Fırıncılar Odası demiş 400 gr 1 tl deli gibi satılıyor zaten. Aşırı bir gelir elde etme durumu var diye düşünüyorum.

Bunda ticari bir zeka bir kampanyayla başarı reklam gücü yada işletme başarısıyla zengin olma durumu göremediğimden zengin olmalarınıda mantıklı bulmuyorum.

Hiç bir işletme iktisat bilgim yok öylesine düşündüğüm bir şey. Fikirleri merak ediyorum. Yanlışmıyım ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

adamın satışı iyidir yaptığı ekmek kalitelidir günde 3000-4000satış yapıyodur fln(hem tezgahtan-hem dışarı) kazanır yani

ugur0 tarafından 10/Tem/13 12:38 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Hocam sadece gidip fırından sen almıyorsun ki. 

Ramazan ayından örnek verecek olursam, İftar çadırları mesala kasa kasa ekmek veriyorlar. Yine aynı şekilde bakkal ve marketlere ekmek veriliyor. En çok gelirleri buradan geliyor. 

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

bak basit işlem yapalım

adam ekmeği 1 liraya satıyo 3000 tane satsa eder 3000TL

sattığı ekmeğin 20 kurusu kendıne kalsa 600Tl yapar

30*600=18000TL para yapar ayda

çokta şaşırmamak lazım.

kiii ben 1 lira ekmekten adama sadece 20 kuruş bırakıyorum ordan pay çıkar.yani çok daha yüksektir 20 kuruştan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

ekmek deyip geçme hacı şunu unutma ki her türlü imalatta para vardır tanıdığım yufkacı vardı 2 3 tane ev aldı altında da 3 tane araba var :D 

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

aynı zamanda örnek olarak: çiğköftecilik.

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

aynı zamanda örnek olarak: çiğköftecilik.

yapacaktım bi ara baya araştırmıştım gelişi kilo/9 lira satış kilo/25 lira.

aradaki miktar kar.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Harbiden sen yazınca aklıma geldi bizim mahallenin fırının sahibi gitmiş kendine benzinli 4x4 Grand Cherooke almış eski kasa.Öküz gibi benzin yer o araba.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

Harbiden sen yazınca aklıma geldi bizim mahallenin fırının sahibi gitmiş kendine benzinli 4x4 Grand Cherooke almış eski kasa.Öküz gibi benzin yer o araba.

höh ...

Zaten olacağı buydu. Herkes üniversiteye yüklendi , bu tarz meslekler bi 10-15 seneye kadar daha fazla kazanacak. Adma yok çünkü. İsterse gıda mühendisi olsun adam , ziraattende master yapsın.

Diğer yanda liseden belki ortaokuldan beri babadan oğula yada çıraklık olarak fırıncılık yapan eleman var. 6-7 sene önce girmiş, işide direkt bilenden öğrenmiş.

Hiçbir üni mezunu bu işi bu şekilde yapamaz.

Marangoz aynı şekilde... Üni bitirdikten sonra birde çıraklık yapman lazım 3-4 sene ; sonra kendi işine giriş. Yoksa ? Yoksa üni bitirip direkt fabrika açarsın abuk subuk şeyler çıkar ortaya.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

devamlı nakit para dönüyor. birde iyi kar ediliyor. benim arkadaşın babası gtti 60 bin keş para verdi jip aldı. para var bu işte.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Eh anasını benimde dikkatimi çekti 

bizim burdaki fırıncıdada jip var 

nedir bu fırıncılar jip sevdası :D

Toplam Hit: 6857 Toplam Mesaj: 38