Fırınların Kar Marjı Neden Bu Kadar Yüksek
-
bizim enişte var fırıncılık yapan günde en az ekmek hariç 2000 tane lahmacun siparişi geliyor kıymalar müşteriden olursa 0,30 kuruş , kıymalar fırından olursa 1 tl den yapıyor hesabı siz yapın.
ama şöyle de bir durum var adam sabah 3te dükkanı açıyor gece 11de kapatıyor hayat yok malesef.
-
Fırıncılık büyük yerde iyi iştir
-Yakın çevrede ki a101,bim,tansaş,kipa,şok ekmekleri kaliteli ve yakın olan yerden ister.
-Okul,yurt,huzur evi gibi yerler yakın çevreden fırından alır
-Kalabalık yerde günde 1000-4000 arası ekmek satabilir.
-Ramazanda , ramazan çadırlarına , vakıf iftar yemeklerine , köy iftar yemeklerine ekmek verebilir.Kalabalık yerde ekmek çok satılır. :)
-
Sserkan bunu yazdı
Eh anasını benimde dikkatimi çekti
bizim burdaki fırıncıdada jip var
nedir bu fırıncılar jip sevdası :D
jeepler geniş olduklarından gerektiğinde ekmek dağıtımına çıkmaya müsait araç tipi olarak bilinirler:D
-
FOXXLY bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdı
aynı zamanda örnek olarak: çiğköftecilik.
yapacaktım bi ara baya araştırmıştım gelişi kilo/9 lira satış kilo/25 lira.
aradaki miktar kar.
Herkes brüt kara bakıyor. Senin burada net kazancın 16 TL değil. Diğer giderlerini sayayım sana ;
* Bağkur 350 TL/ay
* Muhasebeci en min. 100 TL/ay
* İşlek yerde dükkan kirası ort. 750/1000 tl/ay
* Gelir vergisi + Kdv beyannemesi ıvır zıvır
* Elektrik-su-internet olursa internet/ay
* ıvır zıvır giderler /ay
* Tabela için reklam vergisi/yıl
bunları da maliyete katıp, kg başına düşen maliyeti hesaplayıp karı öyle hesaplıcaksın.
-
Genel ihtiyac olan ekmegi hic bir rekabet ortami olmadan fais fiyatla satip zengin oluyorlar boyle is mi olur? Ticarette kim iyi reklam yaparsa o daha cok kazanir ama bunlarda...
-
Hocam adamın babasından miras kalmış olabilir, gömü bulmuş olabilir, adama piyango çıkmış olabilir yani olabilir de olabilir ben senin dediğin tarzda arabaları olan bir fırıncıya denk gelemedim henüz ki adamlar eşek gibi de çalışıyorlar. Üstteki yazıda da denildiği gibi her boku brüt olarak alıyorsunuz. Gelir tablosunun brüt satışlar kısmına bakıp oooo adamın kârına bak diyorsunuz. Halbu ki maliyetler var giderler var zararlar var var oğlu var ve elde kalan net kâr göründüğü gibi olmuyor. Dediğim gibi adamın arabasının teker inch'ine bakarak çözümlenecek iş değil bu. Ha adam karanlık iş çeviriyor olabilir bak o da yeni geldi aklıma. :D
-
Fırıncılar daha çok kazanıyor en kötü fırın günlük 4-5k ekmek satar istanbulda
bunun yanında satılan onca şey var fırınlarda mesela bizim burda kuru pastasından tut poğçasına ay çöreğinden kola fantasına cipsinden tut sakızına yani bi dünyada yan satışı nvar
ama unutmamak lazım dönerciden sonra en dandik ustalar fırın ustalarıdır illet ettirirler insanı ve çalışma saatleri rezalettir.
ç(alıntı) örnek ekmek ltd şti . sahibinin anlattıkları :D
-
Bizim burdada müşterimiz fırıncı var adamlar babadan oğula fırıncı ve hepsinin altında mercedesi var jeepleri var evleri var hepsi bizden sigortalı :)
-
Caliber bunu yazdı
Hocam adamın babasından miras kalmış olabilir, gömü bulmuş olabilir, adama piyango çıkmış olabilir yani olabilir de olabilir ben senin dediğin tarzda arabaları olan bir fırıncıya denk gelemedim henüz ki adamlar eşek gibi de çalışıyorlar. Üstteki yazıda da denildiği gibi her boku brüt olarak alıyorsunuz. Gelir tablosunun brüt satışlar kısmına bakıp oooo adamın kârına bak diyorsunuz. Halbu ki maliyetler var giderler var zararlar var var oğlu var ve elde kalan net kâr göründüğü gibi olmuyor. Dediğim gibi adamın arabasının teker inch'ine bakarak çözümlenecek iş değil bu. Ha adam karanlık iş çeviriyor olabilir bak o da yeni geldi aklıma. :D
Abi o kadar uğraşmışsın ama ben brüt hesabın nasıl olduğunu biliyorum.
Sonuçta rekabet yok. Reklam yok. Fark yok. Bana sistem saçma geldi sadece :)
-
kazansınlar daha da fazla kazansınlar zerre kadar zoruma gitmiyor ama ekmeğin fiyatı özellikle pide, pidenin fiyatı biraz zoruma gidiyor. daha da zoruma giden bişey var kepeksiz un yiyoruz dandik ekmek yiyoruz yani. sanırım yeni düzenlemeyle artık daha doğal ekmek yapılacak heryerde.