Fırınların Kar Marjı Neden Bu Kadar Yüksek
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam eger kaliteli, isini duzgun taparsa muhakkak kazanir. En temel ihtiyaclardan biri ekmek. Ayrica arkadaslarin da dediği gibi sadece vatandas gidip almiyo ordan, bakkallar marketler şarküteriler de aliyo ee bu kadar satisa bu kadar kazanc normal bence
Abi rekabet olsa peki birinin 5 kr gibi daha düşük satması felan gerekmezmiydi.
Her yer aynı arkadaş anlamadım ki nasıl dönüyor bu olaylar.
whopper a teşekkür ediyorum neyi neden yazdığını açıkladığı için :) -
rekabet sadece gorunen piyasa fiyati ile olmuyor.Mesela buyuk birr fabrikaya gunde 400 ekmek veriyorum,Ertesi gun diger bir firma geliyor ve bu isi elimden aliyor.Surumden kazanamiyorum dogal olarak fiyati artiriyorum tezgahta.Fabrikayi elimden alan adam da tezgah fiyatini arttiriyor.
Bir senaryo buydu ki buna benzer neler donuyor bi bilsen,Game of firins desek yeridir bu islere.Gecenlerde en yakin dostlardan zannettigimiz firinci ilk bir isi baskasina aldiriyor daha sonra kendi aldi.Ilk gorunuste elimizden almis gibi gorunmemek icin.
http://www.haberfx.net/aliagada-bir-firin-kursunlandi-haber-26552/ al bak bu bizim haber.yerel mafyanin isi.Hapiste simdi serefsizler. Neler cekiyor firincilar para kazanmak icin.Bir kac istisnai sero disinda.
-
bizim mahalledeki fırıncı da işçiye para yetiştiremediği için karısını çalıştırıyo. yazık teyzem hoşgeldin çekip duruyo her gelene.
her işin çok kazananı az kazananı var. maksat ticari zekan olsun.
sadece telefon görüşmesi yaparak trilyonluk olan biri var. yaptığı iş ise çinden toplu iğne sipariş etmek.
gelince de sipariş vereni arıyo git gümrükten al diye.
her işte para var. yeterki saksıyı çalıştır.
-
whopper bunu yazdı
rekabet sadece gorunen piyasa fiyati ile olmuyor.Mesela buyuk birr fabrikaya gunde 400 ekmek veriyorum,Ertesi gun diger bir firma geliyor ve bu isi elimden aliyor.Surumden kazanamiyorum dogal olarak fiyati artiriyorum tezgahta.Fabrikayi elimden alan adam da tezgah fiyatini arttiriyor.
Bir senaryo buydu ki buna benzer neler donuyor bi bilsen,Game of firins desek yeridir bu islere.Gecenlerde en yakin dostlardan zannettigimiz firinci ilk bir isi baskasina aldiriyor daha sonra kendi aldi.Ilk gorunuste elimizden almis gibi gorunmemek icin.
http://www.haberfx.net/aliagada-bir-firin-kursunlandi-haber-26552/ al bak bu bizim haber.yerel mafyanin isi.Hapiste simdi serefsizler. Neler cekiyor firincilar para kazanmak icin.Bir kac istisnai sero disinda.
Neler varmış neler :)
Bir TBT konusu ile yine bir çok şey öğrenmiş olduk :)
Bu yzüden harbi TBT yi seviyorum.
Tekrar teşekkürler whoppber hocam bu konuyu aydınlattığın için. Eğer biri çıkarca bu fırınlar çok kazanıyor derse bunlardan bahsetme fırsatım olacak.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Benim niyetim normal konuşmak bilgi alışverişi yapmaktı dediğim doğru demedim adamlarda zaten düzgünce açıkladı bu işlerin nasıl olduğunu yanlız adam tutmuş diyorki yok efendim dünya senin yaşadığın terden ibaret değil öbütü tutmuş neyi yediremiyorsun diyor sinir tepeme çıktı böyle bir zihin nasıl olabilir ben kimei suçladım kime ne dedimde sen kim oluyorsunda hakaret ediyorsun. Gerçekten cahillik çok büyük cahillik.
Neyi yediremiyorsun diye söylerim tabi. Sinir sadece senin tepene çıkmıyor. Önce yazdıklarını oku?
zeybekustasi bunu yazdıGenel ihtiyac olan ekmegi hic bir rekabet ortami olmadan fais fiyatla satip zengin oluyorlar boyle is mi olur? Ticarette kim iyi reklam yaparsa o daha cok kazanir ama bunlarda...
Kim fahiş fiyatla satıyor kardeşim? Usulsüz ne yapıyorlar? Alın teri harici ne yapıyorlar? Öyle bir yazmışsın ki sanki eroin kaçakçılığı yapıp millete zorla satıyorlar. Ekmeğin fiyatı bellidir kimse fahiş fiyatlı yerden ekmek almaz. Boş konuşuyorsun hakaret vari konuşuyorsun sonra niye yediremiyorsun dendiğinde sinirlerin tepene mi çıkıyor? Yediremediğin daha konunun başında yazdıklarından belli oluyor
zeybekustasi bunu yazdı
"Bunda ticari bir zeka bir kampanyayla başarı reklam gücü yada işletme başarısıyla zengin olma durumu göremediğimden zengin olmalarınıda mantıklı bulmuyorum."Fırıncılar beyniyle iş yapmıyorlar demek? Onların zengin olmaya hakkı yok demek.
Sen soru sormamışsın hocam sen bir mesleği yapanları karalayarak zengin olmamaları gerektiğini veryansın yapmışsın. Bende senin yediremediğini yazdım. Zira TBT sadece senin eleştiri yapabileceğin bir yer değil.
-
Fırıncının sana verdiği fiyatla fabrikalara marketlere verdiği fiyat farklı.
Tezgahtan günde 1k ekmek satıyosa fabrika,bakkal,market,yurt gibi yerlere günlük 2-3k bırakıyor
ö yüzden rekabeti tezgahta yapmıyolar fabrikalarda,marketlerde yapıyolar
-
fırıncılar için demiyorum da gıdanın olduğu yerde hile olmaz olur mu illaki hemde türkiyede :)
rekabette şöyle işler yada köşe şöyle dönülüyordur atıyorum 20 kilo kaliteli una 100 kilo kalitesiz un ekleyip ekmeği çıkarır diğeri 90 kilo 80 kilo diye rekabet artabilir akabinde buna ek olarak çeşme suyu kuyu suyu arıtma su memba suyu rekabeti diye devam eder tuz maya v.s artık içinde ne varsa rekabet güçlenir daha aklımıza gelmeyecek neler vardır bilemiyoruz tabi ama kesinlikle hile/zenginlik korelasyonu görülebilmektedir