Geceleri Nasıl Rahat Uyuyorsunuz?
-
normaldede rahat uyurum bazen uyku düzenim bozulur
fibromiyaji için bir ilaç yazdı doktor 8 ay önce. gabapentin içeren bu ilac inanılmaz uyutuyo resmen gözünüzü kapıyosunuz sabah acıyosunuz aralık yok. uykuya dalışda öyle.
yorulmayan insan uyuyamaz. calısmadıgım dönemde uyku düzenim cok bozuktu gece 4 de yatıyodum gün içinde tekrar yatıyodum felan. agır bir işte çalıştıgın zaman cok acayip düzene giriyor uykun.
he bu ileri düzeyse bir doktora git sana uygun bir ilac yazsın
bu amk gabapentinini bir gün içmiyeyim saat bası uyanıyorum ama oda var :D
-
Ben de deliksiz uyurdum 1 hafta önceye kadar ama şimdi havalardan mıdır? Nedir uyuyamıyorum.
-
ben yatar yatmaz 2-3 dk içerisinde uyurum. Nasıl, yani hangi pozisyonda yattıysam sabah aynı şekilde kalkıyorum :)
Tek kötü yanım; Eve hırsız girse tencere tabak düşürse yanımda darbuka çalsa kalkmam, duymam yani.
Tek iyi yanım: Beni kaldırabilmeleri için sadece ismimi bir kez tekrar etmeleri yeterli. Nasıl bir şeyse uyurken hipnozdayım sanki uyanmam için birinin bana ismimi söyleyerek kaldırması lazım.
-
u235 bunu yazdı
Hacılar başlık biraz sosyal içerikli mesaj gibi olduda soru tamamen gerçek anlamdadır.
Saat gece 3 te artık tak etti sormaya karar verdim.Böyle deliksiz,vur kafayı 8 saat aralıksız yat nasıl yapabilen var mı,yapıyorsa nasıl yapıyor bir anlatsın lütfen.
Saat gündüz 5 den sonra kahve,çay tüketmiyorum.Yattığım yerde ses,gürültü yok.Odam karanlık ama uyku yok mk.
Bir arkadaş var adam deliksiz uyuyor bide top patlasa uyanmıyor.Bense parmak şıklatsan ayakdayım mk.Arkadaşa sordum nasıl böyle uyuyon diye adam bana "olm ben gamsızım.O yüzden rahat yatıyorum" dedi.
Herneyse hacılar bilgilendirecek,aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)
hocam bende de var bu durum uykum hafif çok zor dalıyorum en ufak seste de uyanıyorum. Ancak çok yorgun olunca ya da 2-3 gün uykusuz kalınca deliksiz uyuyordum..
Şimdi 2 önerim var 1.cisi psikiyatrist e gidiyorsun uyku problemim var psikolojim bozuk vb diyorsun sana bir ilaç yazacak adını şu an unuttum; içtikten sonra 15 dk içinde gözlerin kapanıyor direk, direnemiyorsun hiç bir türlü..
2. yöntemi daha çok tavsiye ederim; Her gün 2 kırmızı tuborg iç sonra yat mışıl mışıl uyursunn.. Son 2 aydır böyle yapıyorum..
-
hocam bende yatağa yattığım gibi uyurum sabah kalktığımda tebessüm ederek uyanırım.. senin gibi bir arkadaşım vardı yattığım gibi uyumam ve sabah neşeli uyanmam hususunda ciddi manada azarlamıştı..
çözmen gereken problemlerin varsa hepsi aynı anda yapma idm gibi indirme kuyruğuna koy yavaş yavaş sırayla çöz..
-
futurist bunu yazdı
Bütün uyku konusunda aynısını yazdım. Çevremde uykumla ünlüyüm. Oturduğum yerde uyur rüya bile görürüm.
Kafaya takmayan insan iyi uyur.
Tek şart vicdansız değilse; vicdansızsa uyur
Gün içinde yalan söylüyorsa
Devamlı birşeyler saklıyor ve yaşadıklarını içine atıyorsa
Eski yaşadıklarını hep kafasında takıntı yapıyorsa
Çabuk sinirlenen biriyse
Kıskançsa
Bu tip beyni meşgul eden şeyler hiç uğraşmayın uyutmaz.
deli gibi uyuma kapasiteli biriyim. Otobüse binerim uyurum. Gittiğim yerde uyandirirlar:) Yer zaman farketmeden uyurum. Ben bile birsey taksam uyuyamam. Birini kırdıysam, içime attıysam.
Ama yinede yoğurt, ayran, melisa çayı, rezene için yatmadan kitap okuyun, odada hiçbir ışık ses olmasin. Ve rutin saatlerde yatın
Sayın müridem; yalan söylemek hariç hepsi bende hepsi mevcut. Papatya çayı aldım, adaçayı aldım gene bana mısın demiyor. Rutin saatlerde uyumaya çalışıyorum yok uyuyamıyorum. Yok mu ki daha etkili bir şey acaba?
-
Beynini gereksiz ayrıntılarla doldurma. Gereksiz ayrıntılarla doldurunca düşünemeyecek hale geliyorsun. Hayatımın bi bölümünde şimdide devam ediyor sayılır uyuyamama problemi çektim. Benimkisi kabus görmemek uyumak istememekle alakalı bi' durumdu. Kafanı o salak saçma ayrıntılardan sıyırırsan rahat uyuyabilirsin. Vücut yorgun ise düştüğün gibi uyursun yok ben uyuyamıyorum diyorsan iyi yorulmamışsındır. Gün içinde aktif olmaya çalış üşengeçliğinide atmış olursun.
Öneri olarak şunu söyleyeyim: Passiflora gibi ilaçlardan uzak dur melisa çayı iyidir sakinleştirir falan ama öyle ahım şahım etkisi yok. Uyuyamayınca zorlama kendini çık bi hava al biraz yürü. Telefonun elinde uyumaya çalışma en azından. İlla uğraşacak birşey arıyorsan kitap okuyabilirsin. Okumuyorsan bu sana kitap okuma alışkanlığı kazanmana sebeb olur.
..ve geçmişten kalan, geçmemiş yaraların varsa eğer. Dokunma, iyileştiremezsin. Tüm mesele kafana takmayıp uykun gelince uyumak. Yatağın içine girip uykunun gelmesini bekleme.
-
Sorduğun sorunun en iyi cevabı, en geç gece 12 gibi uyu ve sabah en geç 6 gibi uyan bunu sürekli yaptığın rutin bir alışkanlık haline getir aksi takdirde sorunun cevabını bulamazsın.
Olmuyor akşamları erken uyuyamıyorum diyorsan bugunden itibaren ertesi güne kadar uyuma gece 11 gibi uyu saat kur ve uyan ben böyle yapıyorum hatta simdi uyuyorum iyi geceler :)
DeepInside tarafından 13/Oca/17 23:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Bak benim programım şöyle,
sabah 7-7.30 arası kalkıp işe gidiyorum. Akşam 6 gibi genelde evde oluyorum.
Gece 1'e kadar evle ilgileniyorum. 1'den 3e 4e kadar da kendimle ilgileniyorum.
Hayat uzun zamandır böyle geçiyor. Gün içinde uykusuzluk, yorgunluk vs çekmiyorum.
Arkadaşlar biraz erken kalkmayı deneyin, eskiden ben de çok uyurdum, güneşi görmediğim çok gün oldu öğrenciyken.
Hayat çok kısa, günde 10 saat uyursanız ömrünüzün kaçta kaçı bok olmuş oluyor bi düşünün!
-
İşe aynı araçta gittiğimiz bi meslektaş var kendisi 9 - 10 yıllık bi makine mühendisi ve uyku olayını bildiğin on - off butonu haline getirmiş. Ben uyuyorum deyip butona basıp uyku moduna geçiyor 2 dk sonra mübarek.
Ben sabah acil işler listesine dalıp nefes almak için başımı kaldırıp da excelde yıllık bazda verilerden performans analizi yapan uzun formüller yazıp, kalıp eksenel kaçıklıklarını ölçmeye hızlı adım giderken yolda spontane gelişen sorunlardan dolayı bazı şeylere de hiç zaman bulamamış haldeyken akşama da 1 saat yürüyüş yaptıktan sonra varyaaaa bebekler gibi uyuyorum. mışıl mışıl ... sabah uyanabilmek için 10 dk arayla 3 alarm çalıyor :D ... ama uyku modu için bi on off switch i olsa kullanırdım ...
Not: Gün boyunca kahve otomatından en az 3 bardak machiato/mokachino türevi içecekler tüketiyorum.
Edit : Bunu sormamışsın ama çok uykum gelipde uyumak istemediğimde işe yaramadığını biliyorum ama tek gözümü kapatıp diğeriyle devam ediyorum her ne okuyor/izliyor/yapıyorsam o sırada artık :P
radres tarafından 13/Oca/17 23:59 tarihinde düzenlenmiştir