folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Geçmişe Gidebilseydim Geleceğe Gidemezdim :|

Geçmişe Gidebilseydim Geleceğe Gidemezdim :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

Simdi hocam soyleyecegim seye belki bir cogunuz gulup gececektir. Ama yorum yapmadan once sonuna kadar okuyun.

Zamanda yolculuk, insanoglunun en buyuk hali, peki olabilirmi ? bana kalirsa olur ve olmusturda. Simdi herkes "Mubarek mirac kandili", "Mirac Mucizelerle dolu" falan deyip duruyor, evet Mirac olayi basli basina bir muzcizedir ama burada gozden kacan bir nokta var. Peygamber efendimiz Mirac'a cikip geri dondugunde abdest aldigi suyun dalgalari bile halen hareket ediyormus. Bana gore Peygamber efendimiz, Mirac a yukseldigi zaman biz bugun Hz. Muhammed'in aniden ortadan kaybolusunu konusuyor olabilirdik ama Peygamber efendimiz hayatina kaldigi yerden devam ediyor. Yani zaman icinde Koskocaman bir elips cizip basladigi noktaya geri donuyor.

Diger bir nokta ise kendisi Mirac tan donerken yolda bir kervan goruyor ve ertesi gun miraca yukseldiginin kaniti olarak falan kervan yarin sabah burada olacak diyor ama kervan ertesi gunun sabahi gec kalinca Dunya'nin donusu bir tam gun duruyor (veya o anda orada olan herkes bir gun sonrasina gidiyor). Bu olay bile bana gore zamanda yolculugun kantidir. Belki insan oglu kiyamete kadar boyle bir guce kavusamayacaktir ama zamanda yolculuk denilen sey vardir.

Diger bir nokta, uzayda bulunan kara delikler, bunlarin cekim kuvveti oyelsine yogunki icelerinden isik dahi kacamiyor. Simdi bugun butun bilim dunyasi kabul ediyorki uzaydaki karadelikler bir mekandan baska bir mekana ziplama tahtasi gorevini gormektedir. Kocaman bir S harfi dusunun, siz bu S harfinin en alt noktasindan baslatip en ust noktasina gidene kadar belli bir sure geciyor, iste tam burada karadeliklerin ilginc varliklari ortaya cikiyor yani karadelik sizi S harfini katetmeden direk olarak $ seklinde gideceginiz yere goturuyor. Bu demek degildir cumbur cemaat bulalim bir karadelik atlayalim icine baska bir mekana gidelim, sorun olan sey karadeliklerin giris yeri biliniyor ama cikis noktasi hangi galaksi, hangi takim yildizi oldugu bilinmiyor. Simdi bu teoriye gore ucak dahi bir zaman makinasidir, eskiden atlarla, develerle aylarca katedilen yol simdi ucak ile bir kac saat suruyor, At ile yolculuk eden kisiye gore ucaktaki adam zamanda sicrama yapiyor.

Umarim, anlatabildim.

Tabi karadeliğe giren bir insanın vücudu çok yüksek çekim gücü ve ışık hızına yaklaşmış olmanın etkisiyle ezilmezse bu olabilir. İnsan bu çekime dayanabilse dahi zamanda yolculuğun gerçekleşebilmesi için karadeliğin aynı zamanda bir solucan deliği (wormhole ) olması gerekir.

never say never...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

lafontenden masallar , cok film izlemissiniz.

Ronald Mallett amcamizin tezine gore, istenilen zamana asla seyahat mumkun degil , en erken zaman makinesinin kuruldugu gune donersin.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    işte bu yüzden zaman makinesi diye bişi yok ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    oldu bitti gitti ya amann.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    Geçmişten Gelebilseydin Zaten Gelecekte Olurdun :D

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek

Hoca sen zaman makinasının geçmişe gidenini yap! bende geleceğe gidenini yapıp sana hediye edeceğim.. :)

Hem bu konuları bizim makineler bittikten sonra konuşuruz. :)

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

previously on lost :S

bu konuda mantıklı bi açıklama yapabilsem lostu çözmüştüm şimdi :S

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Biryerde okumustum. Dunyadaki goruntu (goruntu hizi ile, ne demekse) uzaya yol aldigindan, o hiza ulasilabilirse gecmisin izleri seyredilebilir.

Astral seyahatle bu mumkunmus mus mus.

:) Ama bu konuda en iyisi Back to the future

http://www.sinemastik.com/online-film/gelecege-donus-1-1985-back-to-the-future-1/ 

http://www.sinemastik.com/online-film/gelecege-donus-2-1989-back-to-the-future-2/

http://www.sinemastik.com/online-film/gelecege-donus-3-1990-back-to-the-future-3/ 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

bide şöyle düşünün ;

madem zaman makinası yapılacak , diyelimki 3489056734985 yılında yapılacak. yani yapıldı da diyebiliriz öyleyse.

bu yapılan zman makinasıyla geçmişe dönen kimse mi fark edilmez :) 

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek

BURAK_X bunu yazdı:

bide şöyle düşünün ;

madem zaman makinası yapılacak , diyelimki 3489056734985 yılında yapılacak. yani yapıldı da diyebiliriz öyleyse.

bu yapılan zman makinasıyla geçmişe dönen kimse mi fark edilmez :) 

--------------------------

ben de öyle düşünüyordum .. yani gelecekte yaptıysalar zaman makinesi bugüne gelirlerdi. Şimdi dünya bir de kötüye gidiyor.. En azından bizi uyarmaya felan gelirdi..

Toplam Hit: 4784 Toplam Mesaj: 37