folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Geçmişe Gidebilseydim Geleceğe Gidemezdim :|

Geçmişe Gidebilseydim Geleceğe Gidemezdim :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sanirim buna paradoks deniliyor

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Zaman maman yok beyler ya, olaylar var sadece. Paradoks da sayılmaz bu durum çünkü bir zaman makinesi yaptık diyelim, evrenin en küçük bir değişiklikte başka bir akışa geçeceği ne malum? Gittiğimizde bir şeyleri değiştirebileceğimiz ne malum. varsayımsal bir soru, bilim-kurgunun gereksiz yere uğraştığı, cevabını da senaryo nasıl olsun istiyorlarsa ona göre verdikleri bir soru.

Zaman maman yok....

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------

Zaman maman yok beyler ya, olaylar var sadece. Paradoks da sayılmaz bu durum çünkü bir zaman makinesi yaptık diyelim, evrenin en küçük bir değişiklikte başka bir akışa geçeceği ne malum? Gittiğimizde bir şeyleri değiştirebileceğimiz ne malum. varsayımsal bir soru, bilim-kurgunun gereksiz yere uğraştığı, cevabını da senaryo nasıl olsun istiyorlarsa ona göre verdikleri bir soru.

Zaman maman yok....

pasam bu arada saat kac acaba ?

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

sniperscope bunu yazdı:

Simdi hocam soyleyecegim seye belki bir cogunuz gulup gececektir. Ama yorum yapmadan once sonuna kadar okuyun.

Zamanda yolculuk, insanoglunun en buyuk hali, peki olabilirmi ? bana kalirsa olur ve olmusturda. Simdi herkes "Mubarek mirac kandili", "Mirac Mucizelerle dolu" falan deyip duruyor, evet Mirac olayi basli basina bir muzcizedir ama burada gozden kacan bir nokta var. Peygamber efendimiz Mirac'a cikip geri dondugunde abdest aldigi suyun dalgalari bile halen hareket ediyormus. Bana gore Peygamber efendimiz, Mirac a yukseldigi zaman biz bugun Hz. Muhammed'in aniden ortadan kaybolusunu konusuyor olabilirdik ama Peygamber efendimiz hayatina kaldigi yerden devam ediyor. Yani zaman icinde Koskocaman bir elips cizip basladigi noktaya geri donuyor.

Diger bir nokta ise kendisi Mirac tan donerken yolda bir kervan goruyor ve ertesi gun miraca yukseldiginin kaniti olarak falan kervan yarin sabah burada olacak diyor ama kervan ertesi gunun sabahi gec kalinca Dunya'nin donusu bir tam gun duruyor (veya o anda orada olan herkes bir gun sonrasina gidiyor). Bu olay bile bana gore zamanda yolculugun kantidir. Belki insan oglu kiyamete kadar boyle bir guce kavusamayacaktir ama zamanda yolculuk denilen sey vardir.

Diger bir nokta, uzayda bulunan kara delikler, bunlarin cekim kuvveti oyelsine yogunki icelerinden isik dahi kacamiyor. Simdi bugun butun bilim dunyasi kabul ediyorki uzaydaki karadelikler bir mekandan baska bir mekana ziplama tahtasi gorevini gormektedir. Kocaman bir S harfi dusunun, siz bu S harfinin en alt noktasindan baslatip en ust noktasina gidene kadar belli bir sure geciyor, iste tam burada karadeliklerin ilginc varliklari ortaya cikiyor yani karadelik sizi S harfini katetmeden direk olarak $ seklinde gideceginiz yere goturuyor. Bu demek degildir cumbur cemaat bulalim bir karadelik atlayalim icine baska bir mekana gidelim, sorun olan sey karadeliklerin giris yeri biliniyor ama cikis noktasi hangi galaksi, hangi takim yildizi oldugu bilinmiyor. Simdi bu teoriye gore ucak dahi bir zaman makinasidir, eskiden atlarla, develerle aylarca katedilen yol simdi ucak ile bir kac saat suruyor, At ile yolculuk eden kisiye gore ucaktaki adam zamanda sicrama yapiyor.

Umarim, anlatabildim.

bence peygamberimiz değil ama biz uçmuşuz :-/

mirac manevi bir yolculuktur, bir bu kadar zaman sonra bile kavrayamadık bunu. illa uçan kaçan hayali bir peygamber istiyoruz oysaki daha muhteşem bi peygamberimiz var.

Kervan muhabbetine hiç girmeyeyim kırıcı ve uzun olabilir.

Kara delikler konusunda da söylediğin teoriler konuşulan teoriler ama 

Simdi bugun butun bilim dunyasi kabul ediyorki uzaydaki karadelikler bir mekandan baska bir mekana ziplama tahtasi gorevini gormektedir.

diye bir cümle yanlış olur. kabul ediyor diye bir durum yok, bu bir teoridir, kabul edilmekle olmaz. ya kanıtlanır ya aksi ispatlanır. o zamana kadar da inanılır veya inanılmaz ama inanmak başka bilim başka.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı:
    VIGILANTE bunu yazdı:

Zaman maman yok....

pasam bu arada saat kac acaba ?

Saat 13-24 şu an. Peki saat nedir? Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüşü 24'e bölünerek elde edilen bir sistem. Yani tamamen olaylara bağlı.

Zaman dediğin şey biz insanların genel olay sıralarını bir şablona oturtmak için var saydığımız bir şey.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam kesinlikle yanlisin var, mirac olayi bedenen gerceklesmis bir olaydir, kervan olayi ise vardir ve dogrudur.

Ona bakarsan Darwinin evrim teoriside bir teoridir ama Yurtdisinda okullarda(Japonya, kanada, ingiltere) bir dinmis gibi okutuluyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı:

Hocam kesinlikle yanlisin var, mirac olayi bedenen gerceklesmis bir olaydir, kervan olayi ise vardir ve dogrudur.

Ona bakarsan Darwinin evrim teoriside bir teoridir ama Yurtdisinda okullarda(Japonya, kanada, ingiltere) bir dinmis gibi okutuluyor.

Dinmiş gibi derken?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek
    zaman da ileriye gitmek geri gitmekten daha kolaydır.Geriye gitme hakkında hiç bişi duymadım ama zamanda ileriye girme hakkında izlediğim ve araştırdığım birkaç  şey var.Zamanda yolculuk olamaz diyenlere ise dünyanın uzay ve zaman da kırılma yaratarak zamanı yavaşlatması sonucu uyduların saatini buna göre ayarlanmasını örnek verebilirim.Şan zaten bu olayı yaşıyoruz.Zaten büyük kütleli cisimlerin uzay ve zamanda kırılma yapması kanıtlanmıştır.Zamanda ileri gitmek çok uçuk bir fikirdir ve yapılması da bir o kadar uçuktur.Bildiğim yöntemlerden biri (hiç denemedim:P)eğer iki tane sicim(bunlar  evrenin oluşumundan bu yana kalmış aşırı yoğun kütleler)yan yana geçerse bunların oluşturacağı kırılma sayesinde ışığın izlediği yoldan daha kısa bir yol izleyerek zamanda ileri gidebiliriz.Bunlar sadece teori insan oğlunun uygulayabileceği türden şeyler değil bu yüzden zamanda ileri gidilebilir fakat insan bunu yapamazSenin soruna gelince bence senin geçmişin iki farklı yola ayrılır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    _karantina_ bunu yazdı:
    zaman da ileriye gitmek geri gitmekten daha kolaydır.Geriye gitme hakkında hiç bişi duymadım ama zamanda ileriye girme hakkında izlediğim ve araştırdığım birkaç  şey var.Zamanda yolculuk olamaz diyenlere ise dünyanın uzay ve zaman da kırılma yaratarak zamanı yavaşlatması sonucu uyduların saatini buna göre ayarlanmasını örnek verebilirim.Şan zaten bu olayı yaşıyoruz.Zaten büyük kütleli cisimlerin uzay ve zamanda kırılma yapması kanıtlanmıştır.Zamanda ileri gitmek çok uçuk bir fikirdir ve yapılması da bir o kadar uçuktur.Bildiğim yöntemlerden biri (hiç denemedim:P)eğer iki tane sicim(bunlar  evrenin oluşumundan bu yana kalmış aşırı yoğun kütleler)yan yana geçerse bunların oluşturacağı kırılma sayesinde ışığın izlediği yoldan daha kısa bir yol izleyerek zamanda ileri gidebiliriz.Bunlar sadece teori insan oğlunun uygulayabileceği türden şeyler değil bu yüzden zamanda ileri gidilebilir fakat insan bunu yapamazSenin soruna gelince bence senin geçmişin iki farklı yola ayrılır.
    Zamanda kırılma demek olayların olum niceliğinde değişim demek işte. Zaman sadece bizim zihnimizde olan bir şey, evrende sadece olaylar vardır. Hiçbir olay olmazsa zaman da olmaz...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

lan belkide bazen hani ufo gördük felan dioruz onlar gelecekten gelen insanalrdır ?

iyice sıçtım :Ç:D hadi çıkın işin içinden :D

Toplam Hit: 4779 Toplam Mesaj: 37