folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Geçmişi Görmek Mümkünmü ?

Geçmişi Görmek Mümkünmü ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

el falı bak,adamın geçmişi hakkında çok şey anlatır.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Mesela oturduğum yerden  zort diye 4 ışık yılı uzağa gideyim ve gittiğim yerdede gitmeden önceki oturduğum yeri görebilecek kadar gelişmiş bir teleskop olsun. İşte o zaman görebilirim.

"Yıldızlara bakın geçmişi göreceksiniz"

Expire 10 Mart 2011 14:17

Yaptım olacak.

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

ctrl + h

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ağzımızdan çıkan kelimelerin hiçbirinin kaybolmadığını uzayda gezindiklerini warsayarsak buda teoride mümkün olabilir 

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Erkek
    Işık hızından daha hızlı olursan bu dediğin olabilir. Işık hızına ulaşmak ve geçmek teorik olarak imkansız

https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jetlag
    jetlag's avatar
    Erkek

zaman yolculugunu tartışmak daha mantıklı   Stephen Hawking zamanda yolculuk yazısını okumanı tavsiye ederim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Facebook bunu yazdı:
    -----------------------------

ctrl + h

:)

🥒
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

dünyadan yada bir noktadan yayılan ışık/ses yani bir eneji dalgası yok olmadan sonsuza dek yol alır. buna göre dış uzaydan gelen birinin duyacağı ilk yayın adolf hitlerin berlin olimpiyatları açılışında yaptığı konuşmadır ki , bunu duyduklarında geri dönme olasılıklarını bile düşündüm. şöyle demiş olabilirler , ulan bunlar 100 sene önce bu moddalarsa şimdi bizi ters çevirip düz skebilirler hiç yaklaşmayalım ... 

geçmiş derken ne kadar geçmiş olduğu da önemli tabi, yayından daha hızlı gidip onu çok uzaklarda bir yerde yakalayıp daha sonra gelinen uzaklık kadar öteye zoom yaparak izlenebilir kanaatindeyim. ama daha yakın geçmiş için mesela erişilebilen uzak bir gezegene bir yansıtıcı istasyon kurulup o istasyona 10 zamanda gelen yayını hızlandırarak bize 1 zamanda gönderse 11 zaman sonra şu anı izleyebiliriz. bunu neye dayanarak sallıyorum ? şu anda gökyüzünde gördüğümüz yıldızların çoğu yok ancak ışıkları milyon yıldır gelmeye devam ediyor , kaynağı sönmüş olsada görüntü çağlar boyunca yol almakta. 

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    xzxz bunu yazdı:

dünyadan yada bir noktadan yayılan ışık/ses yani bir eneji dalgası yok olmadan sonsuza dek yol alır. buna göre dış uzaydan gelen birinin duyacağı ilk yayın adolf hitlerin berlin olimpiyatları açılışında yaptığı konuşmadır ki , bunu duyduklarında geri dönme olasılıklarını bile düşündüm. şöyle demiş olabilirler , ulan bunlar 100 sene önce bu moddalarsa şimdi bizi ters çevirip düz skebilirler hiç yaklaşmayalım ... 

Contact | Mesaj'ımı izledin :)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

izledim, onun gibi çok film izledim yıldızlardan dönüş diye de bir kitap bile okudum hep bu mevzuyu anlatan yani zamanın göreceli olduğu - uzayda uzaklık ile bağıntılı olduğu  üzerine 

şurdan aya kadar gidip geliyor adamlar  5-10 saatte gittim geldim sanıyor oysaki dünyada 5 gün geçmiş, nasıl oluyor çünkü sen gidip gelene kadar dünya kendi zamanına devam ediyor. jüpitere kadar gidip gelsen dünyayı muhtemelen başka bir yılda , başka bir yıldıza gidip gelsen dünyayı başka bir çağda yakalarsın (artık yakalarsan) 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 8170 Toplam Mesaj: 56