Geçmişi Görmek Mümkünmü ?
-
el falı bak,adamın geçmişi hakkında çok şey anlatır.
-
Mesela oturduğum yerden zort diye 4 ışık yılı uzağa gideyim ve gittiğim yerdede gitmeden önceki oturduğum yeri görebilecek kadar gelişmiş bir teleskop olsun. İşte o zaman görebilirim.
"Yıldızlara bakın geçmişi göreceksiniz"
Expire 10 Mart 2011 14:17
Yaptım olacak.
-
ctrl + h
-
ağzımızdan çıkan kelimelerin hiçbirinin kaybolmadığını uzayda gezindiklerini warsayarsak buda teoride mümkün olabilir
-
Işık hızından daha hızlı olursan bu dediğin olabilir. Işık hızına ulaşmak ve geçmek teorik olarak imkansız
-
zaman yolculugunu tartışmak daha mantıklı Stephen Hawking zamanda yolculuk yazısını okumanı tavsiye ederim
-
Facebook bunu yazdı:
-----------------------------
ctrl + h
-----------------------------:)
-
dünyadan yada bir noktadan yayılan ışık/ses yani bir eneji dalgası yok olmadan sonsuza dek yol alır. buna göre dış uzaydan gelen birinin duyacağı ilk yayın adolf hitlerin berlin olimpiyatları açılışında yaptığı konuşmadır ki , bunu duyduklarında geri dönme olasılıklarını bile düşündüm. şöyle demiş olabilirler , ulan bunlar 100 sene önce bu moddalarsa şimdi bizi ters çevirip düz skebilirler hiç yaklaşmayalım ...
geçmiş derken ne kadar geçmiş olduğu da önemli tabi, yayından daha hızlı gidip onu çok uzaklarda bir yerde yakalayıp daha sonra gelinen uzaklık kadar öteye zoom yaparak izlenebilir kanaatindeyim. ama daha yakın geçmiş için mesela erişilebilen uzak bir gezegene bir yansıtıcı istasyon kurulup o istasyona 10 zamanda gelen yayını hızlandırarak bize 1 zamanda gönderse 11 zaman sonra şu anı izleyebiliriz. bunu neye dayanarak sallıyorum ? şu anda gökyüzünde gördüğümüz yıldızların çoğu yok ancak ışıkları milyon yıldır gelmeye devam ediyor , kaynağı sönmüş olsada görüntü çağlar boyunca yol almakta.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------dünyadan yada bir noktadan yayılan ışık/ses yani bir eneji dalgası yok olmadan sonsuza dek yol alır. buna göre dış uzaydan gelen birinin duyacağı ilk yayın adolf hitlerin berlin olimpiyatları açılışında yaptığı konuşmadır ki , bunu duyduklarında geri dönme olasılıklarını bile düşündüm. şöyle demiş olabilirler , ulan bunlar 100 sene önce bu moddalarsa şimdi bizi ters çevirip düz skebilirler hiç yaklaşmayalım ...
-----------------------------
Contact | Mesaj'ımı izledin :)
-
izledim, onun gibi çok film izledim yıldızlardan dönüş diye de bir kitap bile okudum hep bu mevzuyu anlatan yani zamanın göreceli olduğu - uzayda uzaklık ile bağıntılı olduğu üzerine
şurdan aya kadar gidip geliyor adamlar 5-10 saatte gittim geldim sanıyor oysaki dünyada 5 gün geçmiş, nasıl oluyor çünkü sen gidip gelene kadar dünya kendi zamanına devam ediyor. jüpitere kadar gidip gelsen dünyayı muhtemelen başka bir yılda , başka bir yıldıza gidip gelsen dünyayı başka bir çağda yakalarsın (artık yakalarsan)