folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Geçmişi Görmek Mümkünmü ?

Geçmişi Görmek Mümkünmü ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

OLM KİMSE SÖYLEMEMİŞ BEN SÖYLÜYORUM

EVET MÜMKÜN

KAMERALI CEP TELEFONU İLE BİLE MÜMKÜN

sonuçta geçmişi gösteren bir alet arıyorsanız, onu o an kayıt altına alan bir cihaz, yada kayıt altına alınmış veriyi gösteren bir cihaz lazım

uzayda "kayıtta olan veriyi" izleyecek bir cihazınız yoksa

sizde kendi kayıt ortamınızı yaratır ve öyle izlersiniz

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Dünya olalı 5 milyar yıl olsun 5 milyar yıldada mesela 3 5 trilyon canlı yaşasın hepsinin arasından ayırt etmek gs'nin şampiyonlugu kadar zor .

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

g2k bunu yazdı:

hocam önemli olan nereye gittiğin değil. Dünya'yı görebileceğin yeterince uzaklıktaki bir yere gitmen yeterli. mesela 10 ışık yılı uzaktaki ve Dünya'nın görüş alanı içinde olduğu bir yere gidip (karadelikle veya başka bir yöntemle) ''her yeri gösteren teleskobunla'' önce Dünya'ya sonra Türkiye'ye vs. zoom yaparak 10 yıl öncesini görebilirsin. o taraf veya bu taraf olmuş farketmez.

çok basit birşeymiş gibi anlattım ama bilim-kurgu olarak imkansız olmadığını vurgulamak için. :)

Anlıyorum, ancak atladığınız bir nokta var. Dünyamız yuvarlak. Buna göre, tek bir noktadan toplayabileceğiniz görüntü verileri ile, en fazla Dünya'nın yarısını alabilirsiniz. Dahası, Dünya sabit değil. Yani sürekli dönüyor. Bir yönde de dönmüyor. Hem kendi ekseni, hem de güneşin etrafında... Buna göre, herhangi bir olayın, ne zaman ve nerede gerçekleştiğini görebilmek ve kaydedebilmek için birden fazla noktanın referans alınması gerekir. Yalnızca Türkiye için düşünmemek lazım, dahası öyle bile düşünsek bu dediğim yine geçerli olacak.

Ayrıca, uzaktan gezegenimizi gözlemleyecek bir sistem yapılması zor, çünkü Güneş sisteminde Dünya dışında bir çok gezegen var. Dahası, Dünya ile diğer gezegenler arasında bir asteroid kuşağı da söz konusu. Yani alınabilecek görüntünün zaman zaman (ki bu zaman günler, hatta aylar olabilir) kesilmesi mümkün.

Ayrıca hipotezimizdeki istasyonların sabit olduğunu (sabit kalabildiğini düşünün) varsaydım. Bunların bir eksen etrafında dönmeleri ise daha vahim olacaktır. Eğer hareketli olursa, bu kez Dünya ile uyumlu bir eksen yakalamak gerekecek ki, bu sabit olmasından daha da zor bir durum. Ekseninden çıkıp uzay boşluğunda kaybolma veya farklı çekim alanları ile etkileşerek farklı eksenlerde seyretme ihtimali de mevcut.

Kafa yorduğumuz şeye bak ya :))

sen olayın uygulamasındasın :) e tabi şöyle bir 550 yıl geriye gidelim İstanbul'un fethini kaydedelim gösterime girsin falan dersek o zaman işler karışır tabi senin söylediğin durumlar devreye girer. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    7-19 bunu yazdı:

assassin creed akar

ahaha aynen :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

baya hızlı olmak lazım zaman kavramını ortadan kaldırmak lazım önce. yani bol Nitrous sağlam bir aerodinamik yapıya sahip bir lambro şart öncelikle:) 

Ama ben inanıyorum olacağına. Zaman kavramı somut bir olay alt edilmesi mümkün teoride. Ve Kur'an hadislerde ya da yanılıyor olabilirim peygamberler ile ilgili buna benzer mucizeler olduğu söylenir. Bu mucizeler herşeyin mümkün olabileceğini gösterir. Örneğin ışınlanma cihazsız ses iletişimi gibi şeyler.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

aynen dejavu

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

hocam yapılan her hareketi değilde,dünyadaki her türlü ses parçasının uzayda hiç bi zaman kaybolmadığını duymuştum.önce ses olarak duyup soradan görüntü almak daha uygun olur,radyo-tv misali :D

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elfkrc
    elfkrc's avatar
    Dişi

Facebook bunu yazdı:

OLM KİMSE SÖYLEMEMİŞ BEN SÖYLÜYORUM

EVET MÜMKÜN

KAMERALI CEP TELEFONU İLE BİLE MÜMKÜN

sonuçta geçmişi gösteren bir alet arıyorsanız, onu o an kayıt altına alan bir cihaz, yada kayıt altına alınmış veriyi gösteren bir cihaz lazım

uzayda "kayıtta olan veriyi" izleyecek bir cihazınız yoksa

sizde kendi kayıt ortamınızı yaratır ve öyle izlersiniz

sivri zekalı dostum, harikasın :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

umit bunu yazdı:

saçma sapan konular açılıyor

saçma sapan bu şekilde olsun canımı yesin.

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

DE5TROY3R bunu yazdı:

O kadar ışığın arasından nasıl sql çekiceksin :D

:D

Kendi şansımı yaratırım...
Toplam Hit: 8169 Toplam Mesaj: 56