Geçmişi Görmek Mümkünmü ?
-
OLM KİMSE SÖYLEMEMİŞ BEN SÖYLÜYORUM
EVET MÜMKÜN
KAMERALI CEP TELEFONU İLE BİLE MÜMKÜN
sonuçta geçmişi gösteren bir alet arıyorsanız, onu o an kayıt altına alan bir cihaz, yada kayıt altına alınmış veriyi gösteren bir cihaz lazım
uzayda "kayıtta olan veriyi" izleyecek bir cihazınız yoksa
sizde kendi kayıt ortamınızı yaratır ve öyle izlersiniz
-
Dünya olalı 5 milyar yıl olsun 5 milyar yıldada mesela 3 5 trilyon canlı yaşasın hepsinin arasından ayırt etmek gs'nin şampiyonlugu kadar zor .
-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------
g2k bunu yazdı:
-----------------------------hocam önemli olan nereye gittiğin değil. Dünya'yı görebileceğin yeterince uzaklıktaki bir yere gitmen yeterli. mesela 10 ışık yılı uzaktaki ve Dünya'nın görüş alanı içinde olduğu bir yere gidip (karadelikle veya başka bir yöntemle) ''her yeri gösteren teleskobunla'' önce Dünya'ya sonra Türkiye'ye vs. zoom yaparak 10 yıl öncesini görebilirsin. o taraf veya bu taraf olmuş farketmez.
çok basit birşeymiş gibi anlattım ama bilim-kurgu olarak imkansız olmadığını vurgulamak için. :)
-----------------------------Anlıyorum, ancak atladığınız bir nokta var. Dünyamız yuvarlak. Buna göre, tek bir noktadan toplayabileceğiniz görüntü verileri ile, en fazla Dünya'nın yarısını alabilirsiniz. Dahası, Dünya sabit değil. Yani sürekli dönüyor. Bir yönde de dönmüyor. Hem kendi ekseni, hem de güneşin etrafında... Buna göre, herhangi bir olayın, ne zaman ve nerede gerçekleştiğini görebilmek ve kaydedebilmek için birden fazla noktanın referans alınması gerekir. Yalnızca Türkiye için düşünmemek lazım, dahası öyle bile düşünsek bu dediğim yine geçerli olacak.
Ayrıca, uzaktan gezegenimizi gözlemleyecek bir sistem yapılması zor, çünkü Güneş sisteminde Dünya dışında bir çok gezegen var. Dahası, Dünya ile diğer gezegenler arasında bir asteroid kuşağı da söz konusu. Yani alınabilecek görüntünün zaman zaman (ki bu zaman günler, hatta aylar olabilir) kesilmesi mümkün.
Ayrıca hipotezimizdeki istasyonların sabit olduğunu (sabit kalabildiğini düşünün) varsaydım. Bunların bir eksen etrafında dönmeleri ise daha vahim olacaktır. Eğer hareketli olursa, bu kez Dünya ile uyumlu bir eksen yakalamak gerekecek ki, bu sabit olmasından daha da zor bir durum. Ekseninden çıkıp uzay boşluğunda kaybolma veya farklı çekim alanları ile etkileşerek farklı eksenlerde seyretme ihtimali de mevcut.
Kafa yorduğumuz şeye bak ya :))
-----------------------------sen olayın uygulamasındasın :) e tabi şöyle bir 550 yıl geriye gidelim İstanbul'un fethini kaydedelim gösterime girsin falan dersek o zaman işler karışır tabi senin söylediğin durumlar devreye girer. :)
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------assassin creed akar
ahaha aynen :D -
baya hızlı olmak lazım zaman kavramını ortadan kaldırmak lazım önce. yani bol Nitrous sağlam bir aerodinamik yapıya sahip bir lambro şart öncelikle:)
Ama ben inanıyorum olacağına. Zaman kavramı somut bir olay alt edilmesi mümkün teoride. Ve Kur'an hadislerde ya da yanılıyor olabilirim peygamberler ile ilgili buna benzer mucizeler olduğu söylenir. Bu mucizeler herşeyin mümkün olabileceğini gösterir. Örneğin ışınlanma cihazsız ses iletişimi gibi şeyler.
-
aynen dejavu
-
hocam yapılan her hareketi değilde,dünyadaki her türlü ses parçasının uzayda hiç bi zaman kaybolmadığını duymuştum.önce ses olarak duyup soradan görüntü almak daha uygun olur,radyo-tv misali :D
-
Facebook bunu yazdı:
OLM KİMSE SÖYLEMEMİŞ BEN SÖYLÜYORUM
EVET MÜMKÜN
KAMERALI CEP TELEFONU İLE BİLE MÜMKÜN
sonuçta geçmişi gösteren bir alet arıyorsanız, onu o an kayıt altına alan bir cihaz, yada kayıt altına alınmış veriyi gösteren bir cihaz lazım
uzayda "kayıtta olan veriyi" izleyecek bir cihazınız yoksa
sizde kendi kayıt ortamınızı yaratır ve öyle izlersiniz
-----------------------------sivri zekalı dostum, harikasın :D
-
Buremba bunu yazdı:
umit bunu yazdı:
saçma sapan konular açılıyor
-----------------------------saçma sapan bu şekilde olsun canımı yesin.
----------------------------- -
DE5TROY3R bunu yazdı:
O kadar ışığın arasından nasıl sql çekiceksin :D
-----------------------------:D