Gelmiş Geçmiş En Korkulan Ordular
-
yanlı bi araştırma oldugu kesin,osmanlıdan yeniçeriler ve sipahiler dısında türklerin tarihe mal olmus askeri birlikleri yoktur(yada en azından bi savaşa girip bunu göstermemiştir)
ayrıca bu sıralamada 1-moğollar 2-büyük iskenderin ordusudur ve gerisi yalandır.alexander the great yunanistandan baslamıs anadoludan devam etmiş hindistandan cıkmıstır vesselam :)
moğollara gelince,ben kendi adıma cok medieval 2 totalwar oynayan insanım.misal oralardada yeniçerişer janissary heavy infantry diye geçer ve harbiden önünde ne atlı dayanır ne romalıların elite force ları..
ama oyunu oynayanlar bilirler oyunda basbelası olanlar mogollardır :)türkleri seçip oyuna basladıgınızda 100 yıl sonra yavastan anadolunun doğusundan girerler ve atlıları psikopattır,zaten oyundaki en iyi atlı birliktir,eger türkler dısında bi devletle oynuyorsanız oyunun sonlarında tek mogollar ve vikingler kalır bu hep böyledir,mogollar anadoluyu ve yunanistanı tarumar etmiştir :) he niye oyundan örnek veriyorum cünkü gerçeğe uygun yapılmıs burdaki herkesede oynamasını öneririm tarih sınavına en azından +20 puan ekler :D sipahiler devşirmeler kapıkulu askerleri nedir alayını ögrenirsiniz ve bir cok yalan dolandan ibaret tarih kitaplarından daha objektiftir(misal sen yunanistan devletinin kurulusunu yunan isyanı dersin 2 sayfa ayırırsınhalbuki tüm avrupada greek revolution diye geçer tüm bi kitabı kapsar falan:) garip şeyler bunlar
-
xz
Senin de benim gibi hiç ümidin yok galiba.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Spartalılar niye yok :D Filmde 300 kişi milyon tane persliyi katlediyodu :D
-----------------------------hayvan tbrklr ince yakalamışın.. :d
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------Birincisi Özel Harekat Apo O.ç. sini getirdi.
İkincisi getirenlerden birisini tanıyorum.
Nasıl çalıştıklarını biliyorum Neler yaptıklarınıda hepsinin kasetleri var.
Lütfen bi yerlerinizden element uydurmayın.
-----------------------------Tamam Doğrudur, Getirdi diyoruz Bizde, Yakaladı Demedikki.. Hem Bir Yerlerimizden Element Uydurduğumuz yok hocam. Teessüf ederim ama.!
Apo yu Kenyada Özel Harekata Teslim Ettiler, Uluslar arası Gizli Anlaşmalar Nezdinde Türkiye' ye Emanet Olarak Teslim ettiler. Nasıl Çalıştıkları Hususunda İyi Çalıştıklarını Biliyoruz, Hepside Aslan Parçası Problem Özel Harekatta değilki Hocam..
Uluslar Arası Arenada Politika yapan Satılıklarda desem Bilmiyorum Anlarmısın Vaziyeti...!
-----------------------------1.cii bizim özel harekat vermeseydi alıcaktı zaten shock 1 2 sene eğitimleri oldu sadece bu iş için operasyonlarını anlatsam bana hak verirsin ama burda anlatmam özelden belki sadece sana anlatırım. Sonuç olarak verselerde vermeselerde o o.ç.nin anasını bellerdik.
-
aslında en korkulmayan ordular türklere aitti. çünkü türkler aman dileyen bir düşmana asla saldırmazdı. ve savaşta öldürücü darbeyi mecbur kalmadan vermezdi :)
-
hocam bildiğim kadarıyla yeniçerilerden çok akıncılar var işin içinde.avrupalıların Türkleri canavara benzetmelerinin sebebi de akıncılar zannedersem.osmanlı tokatçıları vs de var aslında.
-
Razorback bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
Rus ordusu,sayısız insan gücü,gözden çıkarabilir birlik sayısı bakımından çok,piyade ve kara gücünün çoğunlukta olduğu ikmal ve lojistik gücü zayıf bir orduydu.Soğuk savaş dönemi propagandaları sayasesinde korkulması gerekenmiş gibi gösterildiği için gücü abartılmıştır.2.dünya savaşı sırasında doğu cephesinde alman komutan rusları,"İkmal noktalarını bulmak zor,yok etmek olanaksız.Çünkü atlı birlikler üzerlerinde mühimmat ve yiyecek taşıyorlar.Son derece ilkel,fakat sınırsız piyade gücü ile dirençli bir ordu" diye tanımlıyor.Soğuk savaş döneminde nükleer ve ardından uzun menzilli balistik füze sahibi olması dışında son derece vasıfsızdır.Kendi iklimi dışında teknik operasyon kabiliyeti yoktur.Hatta 2.dünya savaşında kendi iklimi olan finlendiyayı bile doğru düzgün kuşatamamıştır.Soğuk savaş dönemi ise afganistanda ki operasyonları ise fiyaskodor.Günümüzde ki çeçen direnişçiler ile girdikleri sokak çatışmalarıda nasıl yerle yeksan oldukları konusuna girmiyorum bile.
Öyle olsaydı Almanyayı nası yıkabilirdi.İkmal gücü lojistiği zayıf dediğin orduya abd ve nato müttefikleri teknolojik altyapısı daha iyi olmasına rağmen saldıramamıştır.
Nato yüksek teknoloji ve maliyetli silah yüzünden soğuk savaşı hükmen kaybetmişti zaten.Ama Doğu Komunist orduları düşük maliyetli ancak sayısı ve kullanışlılığı doruklarda olan silahları yığdığı üzere ve müthiş bir insan ve piyade gücüne sahip olmasından ötürü her zaman güçlüydü her zaman daha avantajlıydı.Rusya endüstri ve savunma sanayi ataklarını 2. dünya savaşının ortalarında yapmıştır.Finlandiyayı kuşatamamasının nedeni finlilerin süregelen gerilla ve dağ mücadelesi ayrıca 2. dünya savaşının askerler üzerindeki yorgunluğu ve baskısıydı.Afganistanda tıpkı gerilla mücadelesiydi vietnam öyleydi küba zaten bariz.Ortadoğu uyansa araplar akıllı yaratıklar olsa abd ve israil işbirlikçileri olmasa böle küçük mekanize birliklerle ırak işgali biraz zor olurdu gibi gelmekte.Çeçenler konusu tam bir trajedidir o konuya girmeyelim bile.
-----------------------------Almanya zaten stalingrand cephesinde bataklığa saplanmış,hesap yanlışlığı sebebi ve hitlerin zaman kaybından başka bir halta yaramayan ukrayna seferi nedeni ile kışa yakalanmıştı.Alman 6.ordusu doğu cephesinde başta avrupa ve abd'nin savaşa girmesiyle hem yanlız bırakılmış hemde takviye birlikleri güçlendirilmemiştir.Almanyayı ne yıkmışlardır nede madara etmişlerdir.Bunlar tarih bilmeyen eski tüfek solcuların uydurmasından başka bir halt değildir.Rusya tek cephede,arkasında kendi ikliminin avantajları ile savaşırken Almanlar birden fazla cephede savaşıyordu.Doğu cephesinde 1 milyondan fazla Alman askeri ölürken Ruslar 10 milyondan fazla kayıp vermiştir.Buna askeri başarı değil,karşı tarafın geri çekilmesi denir.Rusların üzerinde durduğu ucuz ve çok büyük piyade destekli ordu anlayışı ise soğuk savaşın ortalarında,küçük kitlelerin büyük tahribatlar veridği modern savaş stratejileri ile çökmüştür.Bu güne bakıyoruz spetnaz denilen özel birlikleri dahi,vur,parçala öldür anlayışı ile hareket etmekte ne milimetrik hesaplar ne ince hareketler ile rehine kurtarma oprerasyonu yapabiliyorlar nede sızma ve sabotajda diğer özel birliklere göre etkililer.Bunun örneğinide okul baskınında gördük.Hülasa ruslar askeri anlamda diğer devletlerin gerisindedir.
-
Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------Birincisi Özel Harekat Apo O.ç. sini getirdi.
İkincisi getirenlerden birisini tanıyorum.
Nasıl çalıştıklarını biliyorum Neler yaptıklarınıda hepsinin kasetleri var.
Lütfen bi yerlerinizden element uydurmayın.
-----------------------------Tamam Doğrudur, Getirdi diyoruz Bizde, Yakaladı Demedikki.. Hem Bir Yerlerimizden Element Uydurduğumuz yok hocam. Teessüf ederim ama.!
Apo yu Kenyada Özel Harekata Teslim Ettiler, Uluslar arası Gizli Anlaşmalar Nezdinde Türkiye' ye Emanet Olarak Teslim ettiler. Nasıl Çalıştıkları Hususunda İyi Çalıştıklarını Biliyoruz, Hepside Aslan Parçası Problem Özel Harekatta değilki Hocam..
Uluslar Arası Arenada Politika yapan Satılıklarda desem Bilmiyorum Anlarmısın Vaziyeti...!
-----------------------------1.cii bizim özel harekat vermeseydi alıcaktı zaten shock 1 2 sene eğitimleri oldu sadece bu iş için operasyonlarını anlatsam bana hak verirsin ama burda anlatmam özelden belki sadece sana anlatırım. Sonuç olarak verselerde vermeselerde o o.ç.nin anasını bellerdik.
-----------------------------İsteseydik Bellerdik Demek İstedin Sanırım Hocam, Yıllardır Demek İstememişiz Yada İstememize Engel Olan Bişeyler var. Var Oğlu var işte Bunu Görebiliyoruz, Bişeyler Bizi Yönetir Oldu Uzunca Bir Zamandır. Ülkede Gündem Bir Anda Bir Olay ile Değişiyor, Birileri Bir Düğmeye bastı Bir Yerlerden Diyebiliyoruz. Örneklemeler Arttırılabilir. Muhsin Yazıcı Oğlunun, Ulu Orta Pisi Pisine Öldürüşünden Tut. Neler Neler.
Özel Harekat Apoyu Yakalamış Olsaydı, Çatışmada Öldü, Denilebilir Memlekete Sokmayabilirdik Hocam. Beni Aydınlatacak Bilgilerin Varsa Pm den Rica ediyorum.
-
Hepsini karmaladığınızı düşünsenize
Hannibal komutasında , Çin ordusu büyüklüğünde , Moğollar kadar saldırgan , Almanlar kadar disiplinli , bizim kadar cesur. Phe! dünyanın anasını bellerdi bu ordu!
Savaş karşıtı olsamda erkeğin güç tutkusu birader naapçan:D
-
simdi kendimizi poh pohlamak icin araya baskalarini katmisiz
yazik bize...