Gelmiş Geçmiş En Korkulan Ordular
-
saol ama torpilli kısımlarıda yok değil :P
-
Proxykaspersky bunu yazdı:
-----------------------------
saol ama torpilli kısımlarıda yok değil :P
-----------------------------yok değil mi? !
diğer ordularda genelleme var Türk ordularındaysa ordu yerine birlikler falan yazılmış. hadi moğollar tamam ona kimse itiraz edemezde , osmanlı olsun , modern ordumuz olsun birimleriyle eklenmiş. kendi kendimizi kandırmayalım. o listeye atalarımızdan moğollar ve osmanlı eklenebilir.. her şeyi bıraktım vikingler yok amerikan ordusu yok 2. dünya savaşı sırasındaki japon ordusu yok yokta yok ama Türk ordularının 1 i ordu olarak 4 birimi ordu diye konmuş helal ossun..kendimizi kandırmaya devam..
-
olum adam sat komondoları bordo berelileri en başa koyar ondan sonra sıralama yapsaydın neyse eline sağlık.. hayatımda bizim tarlaya saldıran işçi karıncalardan büyük karınca ordusu görmedim her taşın altından cıkıyor buydayı topran altından üstüne getiriyorlar
-
Sovyetlere kadar doğru olduğuna inanıyorum. Tabi eksikler de vardır. Mesela havada Japonlar, Amerika veya tarihte denizde başarılı olmuş bazı devletler de var.
-
Türk ordusu bafilenmiş kendini k-modernize edememiş çoğu ithal savunma sanayi sistemleri ile varolan tasıyıcı omurgası 20 yüzyıl mantığı ile çalışan kara kuvvetlerinden oluşur.hava kuvvetleri deniz kuvvetleri hesap kitap mantık unsuru olmayan belli kalıpların üzerinden işleyen bir çalışma çekirdeğini kapsar.bordo bereliler yetmez.her şeyi yapması yetmez.her şeyi yapması yeterli.zaman ve ilerisi ne gerektiriyorsa bunu yapacak planlarımız yok.öncelikle biz günübirlik yaşayan bir millletiz.100 yıllıık bir kalkınma yada bir savunma planımız yok ki.NATO ya girdik hoş rusya baskısı vesaire.ordumuz atlara bakmayı bile amerikan ordusun 1860 larda amerikan iç savaşındaki gibi bakmaya başladı.arabasını dedisinden torununa kadar kullananı oldu.kripto vs gizli yazışmalar hala enigma onlardan superdir.ordu uçağını amerikanın uçurduğu gibi uçurdu.techizat vs bilmem ne matarası bile İlinois bilmem ne malı ben oyle görmüştüm.1945 amerikan orduları avrupaya geldiklerine askerlerinde onlar vardı.bizimkisi sadece şu şekilde olabilir.önce bir kere bizi becericekler ondan sonra biz bir şeyleri farkedicez.aynen gunumuzde olduğu gibi uyumaktayız.aynen kurtuluş savaşında bizi önce becerdiklerinde olduğu gibi.Konu başlığında tarihin gördüğü ordular deniyor biraz dağıldı.Evet kaybolan ordu 6. ordu.lojistik gücünü yitiren bir ordu 6. ordu gibi olur.yoksa alman ordusunun yüksek askeri ekipmanıyla stalingrad vs moskova bile duramazdı.bir de almanların savaş konusunda eksiklikleri var.ama makine vesaire oteberi onların üstüne yapanı olamaz.ünlü bir pilotları var.Eric Heartman.herif dünya da en fazla uçak düşüren pilot.300-350 rus uçağı düşürmüş biri.hitlerin nukler ekibi.amerika ve ingiltere almanya ruslardan önce bu ekibi ele geçirmek için gimiş ve o ekibi de amerika ya götürmüştür.japonya nın başına atılan atom bombası(şişman adam)bu ekip ve einstane in işi olduğu da iddialardan.V2 füze bilinen ilk nukler füze hitler dehası.
bir başka arkadaşımız demiş gençlerimiz rus ların hakkından geliyor diye yalan değil tanrı kadını yaratırken önce rusya ya göndermiş.memleketim insanı dayanamaz rus kızlarına.batu avrupa ve rus kızları gerçekten güzellerdir.kendim bilirim turizmin içinden biri olarak. -
clio bunu yazdı:
yeniçerileri görünce www.yeniceriler.com diye domain almak geldi aklıma daha önceden alınmış mı diye baktım. Site açılmış sonra mahkeme kapatmış .Proxy den girdim sitede Atamızın resmi var:S:S
-----------------------------e daha ne bekliyorsun bu hükümetten ?
-
Ordu mu bilinmez ama mücadelelerini çok sevdiğim "pirinç yiyen, kendileri küçük ama yürekleri dağlar kadar olan adamlar" da var!
-
Blackjack bunu yazdı:
-----------------------------Razorback bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
Rus ordusu,sayısız insan gücü,gözden çıkarabilir birlik sayısı bakımından çok,piyade ve kara gücünün çoğunlukta olduğu ikmal ve lojistik gücü zayıf bir orduydu.Soğuk savaş dönemi propagandaları sayasesinde korkulması gerekenmiş gibi gösterildiği için gücü abartılmıştır.2.dünya savaşı sırasında doğu cephesinde alman komutan rusları,"İkmal noktalarını bulmak zor,yok etmek olanaksız.Çünkü atlı birlikler üzerlerinde mühimmat ve yiyecek taşıyorlar.Son derece ilkel,fakat sınırsız piyade gücü ile dirençli bir ordu" diye tanımlıyor.Soğuk savaş döneminde nükleer ve ardından uzun menzilli balistik füze sahibi olması dışında son derece vasıfsızdır.Kendi iklimi dışında teknik operasyon kabiliyeti yoktur.Hatta 2.dünya savaşında kendi iklimi olan finlendiyayı bile doğru düzgün kuşatamamıştır.Soğuk savaş dönemi ise afganistanda ki operasyonları ise fiyaskodor.Günümüzde ki çeçen direnişçiler ile girdikleri sokak çatışmalarıda nasıl yerle yeksan oldukları konusuna girmiyorum bile.
Öyle olsaydı Almanyayı nası yıkabilirdi.İkmal gücü lojistiği zayıf dediğin orduya abd ve nato müttefikleri teknolojik altyapısı daha iyi olmasına rağmen saldıramamıştır.
Nato yüksek teknoloji ve maliyetli silah yüzünden soğuk savaşı hükmen kaybetmişti zaten.Ama Doğu Komunist orduları düşük maliyetli ancak sayısı ve kullanışlılığı doruklarda olan silahları yığdığı üzere ve müthiş bir insan ve piyade gücüne sahip olmasından ötürü her zaman güçlüydü her zaman daha avantajlıydı.Rusya endüstri ve savunma sanayi ataklarını 2. dünya savaşının ortalarında yapmıştır.Finlandiyayı kuşatamamasının nedeni finlilerin süregelen gerilla ve dağ mücadelesi ayrıca 2. dünya savaşının askerler üzerindeki yorgunluğu ve baskısıydı.Afganistanda tıpkı gerilla mücadelesiydi vietnam öyleydi küba zaten bariz.Ortadoğu uyansa araplar akıllı yaratıklar olsa abd ve israil işbirlikçileri olmasa böle küçük mekanize birliklerle ırak işgali biraz zor olurdu gibi gelmekte.Çeçenler konusu tam bir trajedidir o konuya girmeyelim bile.
-----------------------------Almanya zaten stalingrand cephesinde bataklığa saplanmış,hesap yanlışlığı sebebi ve hitlerin zaman kaybından başka bir halta yaramayan ukrayna seferi nedeni ile kışa yakalanmıştı.Alman 6.ordusu doğu cephesinde başta avrupa ve abd'nin savaşa girmesiyle hem yanlız bırakılmış hemde takviye birlikleri güçlendirilmemiştir.Almanyayı ne yıkmışlardır nede madara etmişlerdir.Bunlar tarih bilmeyen eski tüfek solcuların uydurmasından başka bir halt değildir.Rusya tek cephede,arkasında kendi ikliminin avantajları ile savaşırken Almanlar birden fazla cephede savaşıyordu.Doğu cephesinde 1 milyondan fazla Alman askeri ölürken Ruslar 10 milyondan fazla kayıp vermiştir.Buna askeri başarı değil,karşı tarafın geri çekilmesi denir.Rusların üzerinde durduğu ucuz ve çok büyük piyade destekli ordu anlayışı ise soğuk savaşın ortalarında,küçük kitlelerin büyük tahribatlar veridği modern savaş stratejileri ile çökmüştür.Bu güne bakıyoruz spetnaz denilen özel birlikleri dahi,vur,parçala öldür anlayışı ile hareket etmekte ne milimetrik hesaplar ne ince hareketler ile rehine kurtarma oprerasyonu yapabiliyorlar nede sızma ve sabotajda diğer özel birliklere göre etkililer.Bunun örneğinide okul baskınında gördük.Hülasa ruslar askeri anlamda diğer devletlerin gerisindedir.
10 milyon kaybın nedeni doğu bloktaki halkın aç kalması ve savaşın bu kadar uzaması ve abzürdleşmesinin sebebi Stalinin muhalif generalleri sibiryaya sürmesiydi.Sadece ölen piyade sayısı 2 milyondan biraz fazladır kalan 8 milyon insan doğu bloktaki sivillerdir.Belkide 2. dünya savaşının doğu cephesinin çok kanlı olmasının bir sebebide,endüstri memleketi Almanyayla tarım memleketi Rusyanın karşılaşması yani rusya açısından insan et ve kemiğinin metale verdiği mücadele olsa gerek.En basitinden batıdaki piyade tüfekleriyle doğudakileri karşılaştır bunları ben söylemiyorum otoriteler söylüyor.Bir tanesi kumda tozda pislik te tutulan m16 diğeri içine balçık dolan ve ateş etmeye devam eden ak47.Madem küçük savaş stratejileri çok etkiliydi batı neden saldıramadı.Sonuç itibariyle stalinin savaşı satranç sanan albaylıktan generalliklere getirilen askerlerin savaştan anlamama zaafları Rusya nüfusunun büyük bir bölümüne mal olmuştur.Almanlar geri çekildi demişsin Amerika saldırdı demişsin.Adı üstünde dünya savaşı dostum.Eğer Rusya Stalingradı teslim etseydi ki Almanlar keklik gibi dürbünlülerle avlanırken,Berlin yerine amerikayla doğu merkezli biyerde savaşırdı.Mekanize ordu diye adı üstünde.Ama kum gibi insan sayısı gücü olan bir ülkede kalın geldi Almanyaya.Tarih bunu bilir bunu yazar.Sonuçta kızıl ordu enkaza çevirdiği faşizmin kalbini infazlar tecavüzler eşliğinde aldı bayrağını dikti tarih bunu bilir bunu yazar.Komünist blok her zaman batıyı ürkütmüştür ve zamanında avrupada bu nedenle işçilere güzel haklar verilmekteydi iyi davranılmaktaydı.Yani Doğunun basit ucuz ama işlevsel silahları batı teknolojisini eritti bitirdi hükmen malub etti.Sende yok şöyle olsaydı böle olurdu öyle olsaydı böle olurdu diyorsun.Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu :) -
rusların almanları yendiğinden mi bahsediyorsunuz_?:)öncelikle almanyanın kara ordusunun döneminde 1 numara olduğunu unutmamak lazım....almanların yenilme sebebi ise soğuk hava koşullarını hesaba katmamalırından dolayıdır....soğuk hava koşullarına rağmen hitler moskovoya kadar dayanmışır....soğuk hava koşullarını farkettkten snrada kendisne donmayan bi araç yapmalarını istemiş ve wolkswagen çıkmştr piyasaya ama çok geç kalınmıştır alman ordusunun o cephedeki byk bölümü donmuş ve ölmştr..işin özü o komunist ordunun alman ordusuyla kapışma ihitmali bile yoktur....
-
Fuckara bunu yazdı:
rusların almanları yendiğinden mi bahsediyorsunuz_?:)öncelikle almanyanın kara ordusunun döneminde 1 numara olduğunu unutmamak lazım....almanların yenilme sebebi ise soğuk hava koşullarını hesaba katmamalırından dolayıdır....soğuk hava koşullarına rağmen hitler moskovoya kadar dayanmışır....soğuk hava koşullarını farkettkten snrada kendisne donmayan bi araç yapmalarını istemiş ve wolkswagen çıkmştr piyasaya ama çok geç kalınmıştır alman ordusunun o cephedeki byk bölümü donmuş ve ölmştr..işin özü o komunist ordunun alman ordusuyla kapışma ihitmali bile yoktur....
Kapıştı ve yenildi ama :)