Genç-Sen Kapatıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

YasamaK bunu yazdı:
    -----------------------------

hala kürt diyorsun ya ben sana ne diyimki  ayrıca ben zaza ve aleviyim alevi azınlığını senden çok sahip çıkttığımı ileri sürebilirim kapiş.... 

(Birimiz Türk siyasetçi, Türk şarkıcı, Türk düşünür dediğimiz zaman kimilerinin kanlarına dokunuyor.Snein gibi özellikle.)

ayrıca şimdi senin bu söylemie bir laf söylerim 40 yıl yerinde zıpır zıpır kalırsın kapiş  türkiyede bunu diyince kimin zoruna gidiyor.?? bence senin zoruna gidiyor. eminim

bundan yada böyle algılamışsın mantığın yetmediği için Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse kalkıp türk halkına türk düşünürüne sanatçısına laf söyliyemez =)) bunu senin

mantığında almaz ama nerenden çıkarıyorsun hala anlamış değilim çelişkilerle dolusun bir kendini sirkele Böyle bir ülkede ismi verilmiş aydını sanatcısı vs vs kalkıp kim ne diye bilir anlamış değilim nerenden çıkardın onunda farkında değilsin neyse senle tartışmayacam .....

söyle lan, vallahi söylede 40 yıl yerimde zıpır zıpır kalayım, gözünü seveyim söyle. 

benim ne birinden, ne gelecekten nede yanlışlardan korkum yok KAPİŞ çocuğum ??

senin gibi özenti bebenin saçma laflarını değil 40 sene, 40 saniye sallamam kardeşim.

ne söylemek istiyorsna söyle.sen rahat ol.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

@sokoban:cevap basit bu fikri ideolojiyi ilk ortaya çıkartanları çıkışını incelerseniz bunun cevabının orada bulursunuz.

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

@sokoban:cevap basit bu fikri ideolojiyi ilk ortaya çıkartanları çıkışını incelerseniz bunun cevabının orada bulursunuz.

Hocam pkk'ya destek verenler zaten Lenin'in "Ulusların kendi kaderini tayin hakkı" düşüncesini taban kabul ederek pkk'ya destek verdiklerini söylüyorlar.Bu durumda adamları haklı kabul etmemiz mi gerekir ? Bu işin başlangıcı da sakat ki zaten devamı ne olsun.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

Haksızlığa uğrayan uğradığını düşünene kim varsa solun felsefesi gereği bunlara herzaman destek olmuştur, bu nedenlede gerçek solculuktan bahsedecek olursak destek olunması konusunda ırk gözetimi asla yapmaz bu sebebple bazı sağ politikaları savunanalr halktan sol görüşü soğutmak amaçlı ne zaman kürt hakkı savunulsa bakın pkk ya yardım ediyor denilmiştir. Pkk  her ne kadar kendinin sol cephede marksist leninist çizgide yer aldığını söyelsede asla alamaz pkk Kürt ırkçılığı yapmaktadır bu sebebptende asla solcu olamazlar

sırf kendilerinin sol çizgide gösteriyorlar diyede pkk ya sempatiyle bakan solcular varsa da kusura bakmasınlar onlarca solcu değillerdir hatta solun s sinden haberi olmayan boş goygoyculardır evrensel düşünceye aykırı harekettir.

günümüzde sol pkkya destek veriyor pkk ile içli dışlı pkk yı savunuyor düşüncesine haiz olanlar sağdan soldan bir takım güncel gazetelerden okuduklarıyla bu düşüncelere sahip oluyorlar gerçek sol kavramından bi haber olarak görüyorum ben bu şekilde düşüneneleri çünkü bunlara bakarak sola genelleme yapmak doğru değil

devrim ve faşizm'in bence pek bir farkı yoktur.pkk devrimci hareket olarak nitelendiriliyor, ve yapmak istedikleri devrim.

edit:--

işleyişte değil ; ikisinde de devlet büyük güçtür.Birinde halka yardım eder diğerinde kendine.Fakat işin içinde insan faktörü varsa bu iş böyle olmaz.

--

Solun kökeninde komünizm var, komünizm için devrim gerekir.Rusya çöktüğü için sol bu halde.

--

kaldı ki kılıçdar oğlundan doğu perinçeğe bir çok kişinin, pkk ile görüşmeleri gösterilmiştir.Sen istediğin kadar pkkya kürt milliyetçisi de.Bu herifler oyuncaktan başka birşey değidlir.Bu yüzden devrimci, faşist şu bu sınıfına sokmak yanlış bence.

amaçları da, kürdistan toprakları üstünde bağımsız bir devlet kurmaktır.pkknın içindeysen, bakarsan devrimci ; komünist yapıdadırlar.

1 mayısta azmalarının sebeplerinden biride budur.

Eğer öğretmen varsa aranızda eğitim-sen olayına baksınlar.Sendikaların solculuktan çok kürt sorunlarına nasıl yöneldikleri mevcuttur.Bir çok komünist arkadaşım da kürt sorunlarının çözümü için uğraşmakta.

Güzel birşey, bir halktan problemli olan kısım varsa çözülmeli.FAkat burda pkk amaçları ile kürt amaçlarının birleştiği kısımlara ince çizgi atmazsan, kaptırır gidersin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

"pkknın içindeysen, bakarsan devrimci ; komünist yapıdadırlar."

bunu anlamadım ??? açarmısın biraz zumsuk kim pkk nın içindeyse ??? umarım yanlış anlamışımdır böyle bir şeyi bana atfetmemişsindir inşallah bunu hakarettenden daha ağır kabul ederim tam anlamadanda bir şey demek istemiyorum

pkk nın amaçları kürtlerin amaçları yapmak istedikleriyle ortak gibi gösterilmekte sadece bu yandaş toplamak için bir bahanedir dediğin gibi pkk bir oyuncaktır o konuda katılıyorum asıl sorun

pkk nın kürtlerin sorunlarının çözecek bir yapı olarark görülmesidir ilk yazımda pkk kürt ırkçısı dedim ama kendi halkına kendi akrabalarına bile zulmedek onların bir an bile gelişmesini değişmesinin engeleyen bir yapı nasıl kürt hakkının halkının savunabilir? yaptıkları kürtçülük kürt milliyetçiliği bile değil aslında ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyor emperyalist devletlerle işbirliği yapıp silah alıyorsun ve o silahahlarla kendi halkını da öldürüyorsun bunun adı kürt milliyetçiliği bile değil aslında

sokoban senin dediğine gelince uluslar kendi kaderini tayin eder düşüncesi kendi kaderinin tayin ederken emperyalist devletlerle işbirliği yapılması gerektiğini mi belirtmemektedir madem bu düşüncele hareket ederken diğer düşünceye ters düşüyorlar ne iş ? bu adamlar hiçbir sınıfa girmemektedir tamamen çıkar örgütü başka bir şey değil Terör örgütlerinin zaten genel amacı budur parar ve bir takım devletlerin çıkarı için ortaya çıkarlar etrafına yandaş ve finans sağlamak için belirli idelojileri kullanırlar

az çok aynı şeyleri düşünüyoruz pkk konusunda sadece ben gerçek solun pkk ya asla destek veremdiğini düşünmekteyim onların ne dediği önemli değil bu budur yani

benim fikrim azınlıktaysada ben bu azınlıktayım yapacak bir şey yok

bu arada ben Kürt değilim belirteyim Trakyalıyım beyaav :)

Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

YasamaK bunu yazdı:

hala kürt diyorsun ya ben sana ne diyimki  ayrıca ben zaza ve aleviyim alevi azınlığını senden çok sahip çıkttığımı ileri sürebilirim kapiş.... 

(Birimiz Türk siyasetçi, Türk şarkıcı, Türk düşünür dediğimiz zaman kimilerinin kanlarına dokunuyor.Snein gibi özellikle.)

ayrıca şimdi senin bu söylemie bir laf söylerim 40 yıl yerinde zıpır zıpır kalırsın kapiş  türkiyede bunu diyince kimin zoruna gidiyor.?? bence senin zoruna gidiyor. eminim

bundan yada böyle algılamışsın mantığın yetmediği için Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse kalkıp türk halkına türk düşünürüne sanatçısına laf söyliyemez =)) bunu senin

mantığında almaz ama nerenden çıkarıyorsun hala anlamış değilim çelişkilerle dolusun bir kendini sirkele Böyle bir ülkede ismi verilmiş aydını sanatcısı vs vs kalkıp kim ne diye bilir anlamış değilim nerenden çıkardın onunda farkında değilsin neyse senle tartışmayacam .....

söyle lan, vallahi söylede 40 yıl yerimde zıpır zıpır kalayım, gözünü seveyim söyle. 

benim ne birinden, ne gelecekten nede yanlışlardan korkum yok KAPİŞ çocuğum ??

senin gibi özenti bebenin saçma laflarını değil 40 sene, 40 saniye sallamam kardeşim.

ne söylemek istiyorsna söyle.sen rahat ol.

yanlışlardan korkun olmadığını zaten benimsemişsin sana başka ne denir..??

hakaret etsem tınamasın laf söylesem tınamasın çocuğum falan yaşın kaç senin ibine çocuğum falan biraz edebinle takıl kapiş

özenti bebeyim benim lafımı takmıyon madem niye lafa maydanuz oldun?? utanmadanda kardeşim falan yazıyorsun edebinle takılmayı öğren ondan sonra bana kardeşim de ok senle tartışmaya girmeyeceğimide yukarda belirtim ........................ lütfen bana laf falan atma kapiş

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3LaX
    R3LaX's avatar
    Erkek

Neden Kapandı ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

R3LaX bunu yazdı:

Neden Kapandı ?

bak güzel bir soru ewet neden kapanabilir sence kardeşim sende mantık yürüt konuyu açanda sana cevap versin =)

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

@SeRDaR : bende trakyalıyım hacı :F hemşerim gel bizde trakya faşistliği yapak :P

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

@SeRDaR : bende trakyalıyım hacı :F hemşerim gel bizde trakya faşistliği yapak :P

böylece trt 3-5(üjbej)i de açar devlet bize :D

Toplam Hit: 7890 Toplam Mesaj: 67