Genç Yaşta Unutkanlık
-
hocam mesir macunu vücudu dinç tutar üstündeki uykululuk yorgunluk hissi gider
bence almalısın bir tane en azından denemelisin?
-
Konuyu hiç okumadan yazıyorum. Başlığı gördüm. Daha bugün derste işledik. Demans yani bunama ya da unutkanlık yaşlılıkta da normal bir durum değildir. Her koşulda patoloji düşünülmesi gerekir.
-
burcun ne hocam ona göre bişiler yazacam ?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
hocam mesir macunu vücudu dinç tutar üstündeki uykululuk yorgunluk hissi gider
bence almalısın bir tane en azından denemelisin?
-----------------------------hocam mesir macunu satmasaydın ne yazıcaktın ben onu istiyorum buraya :)
diamonique
---------------------------
hocam patoloji düşünülmesi derken?
zalimadam
---------------------
aslan hocam
-
eskiden beri gordugum duydugum yaptigim hersey aklimda sekillendirir dosyalastirir cagristirmak icin hep benzer ifadeler olustururum... ornek rusyaya geldigimde DA kelimesinden baska birsey bilmezdim simdi ise duyan kursa gitmedigimi inandiramiyorum...
ama son 5 aydir unutkanlik basladi ornegin dukkani kapatirken isiklari sonduremeden cikiyorum veya kapiyi kilitlemeden cogu zaman evi geciyorum 1-2 sokak sonra geri donuyorum...bu aksam kizla beraber ciktik markete gittik cikarken surda sinemadan misir alalim dedi iyi dedim sinema 100m ilerde unuttum gectik kizda cekine cekine misir dedi haa evet ya donelim dedim... bunun gibi cok benzer seyler
ama biliyorum strestendir daha evvel oldu ama bu sefer cok fazla agir... stresten kesinlikle bu durumlarda panik edip heyecanlanip uzerine dusup kafa yormayacaksin...yaparsan bilinc altina yerlesirse oradaki her yanilgi bilincine baski uygular bu sende durtu olusturacak tik gibi dusun...aldirmayip yasadigim stresten de ve unutmamak icin tekrarlayip durma unutmaman gerek anahtari bir an hatirlamak icin 15 saniye icinde arada gecen zamani bir anda geri al...
cunku aklimin ucunda dilimin ucunda dediklerin hersey gozunun en son baktigi bilincalti en son animsadigi yerdir ki buda aklin ucunda ile dilin ucundakini sabitledigi icin bir unsura cozemiyor...senin burda tamamen hafizana hukum etmen gerek ki hukum etmek yasadigin gordugun duydugun herseyi hafizanda dosyalamaktir..\
ornek:benim kafam bir bilgisayar konustugum duygudugum gordugum yaptigim vs dosyalastiririm onun icine ilgili olan herseyi txt eder saklarim..
sekillerde hep bir benzer kullanirim ornek marketten permatik alacaksam bir L harfi ile cagristiririm veya adamin adi tolga ise olgayida hafiza ederim gibi ornekler..
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------her türlü burca ii gelio herbalife omega tableti sende al :D
-
Beyin alıştırması yap bol bol.
Asla test yaptırmadan gökten inme vitamin kullanma.Fazla vitaminde zararlıdır.
Zannediyorum sende olan şey dikkat eksikliği.
Puzzle al çöz kafanı yormuş ve odaklamış olursun. -
irwa bunu yazdı:
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------her türlü burca ii gelio herbalife omega tableti sende al :D
-----------------------------Hiç araştırdın mı? Nedir ne değildir diye?
-
livane bunu yazdı:
vitamin eksikliğinden olabilir.
bende son zamanlarda yaşıyorum benzer şeyler. Derse gidicem gözümün önündeki anahtarımı unutup gidiyorum. Masanın üstünde duran cüzdanımı saatlerce arayıp düşürdüğümü düşünüyorum.
geçen arkadaşın çalıştığı kafede oturduk . elimde cüzdan telefon ve anahtar vardı. tam çıktık giderken cüzdanı unutmuşsun dedi neyse aldım. Evin kapısına geldim anahtar yok . yolda anahtarlarımı düşürdüm mü ki diye ararken arkadaş aradı anahtarda burda kalmış diye .
bayağı küfür etmişlerdi ama cidden bi şeye dalınca her şeyi unutuoyrum.
-----------------------------sol elimde anahtarla anahtarımı aradım 2 saat. Uykusuzluk en büyük sebep.
-
COURAGE_x bunu yazdı:
eskiden beri gordugum duydugum yaptigim hersey aklimda sekillendirir dosyalastirir cagristirmak icin hep benzer ifadeler olustururum... ornek rusyaya geldigimde DA kelimesinden baska birsey bilmezdim simdi ise duyan kursa gitmedigimi inandiramiyorum...
ama son 5 aydir unutkanlik basladi ornegin dukkani kapatirken isiklari sonduremeden cikiyorum veya kapiyi kilitlemeden cogu zaman evi geciyorum 1-2 sokak sonra geri donuyorum...bu aksam kizla beraber ciktik markete gittik cikarken surda sinemadan misir alalim dedi iyi dedim sinema 100m ilerde unuttum gectik kizda cekine cekine misir dedi haa evet ya donelim dedim... bunun gibi cok benzer seyler
ama biliyorum strestendir daha evvel oldu ama bu sefer cok fazla agir... stresten kesinlikle bu durumlarda panik edip heyecanlanip uzerine dusup kafa yormayacaksin...yaparsan bilinc altina yerlesirse oradaki her yanilgi bilincine baski uygular bu sende durtu olusturacak tik gibi dusun...aldirmayip yasadigim stresten de ve unutmamak icin tekrarlayip durma unutmaman gerek anahtari bir an hatirlamak icin 15 saniye icinde arada gecen zamani bir anda geri al...
cunku aklimin ucunda dilimin ucunda dediklerin hersey gozunun en son baktigi bilincalti en son animsadigi yerdir ki buda aklin ucunda ile dilin ucundakini sabitledigi icin bir unsura cozemiyor...senin burda tamamen hafizana hukum etmen gerek ki hukum etmek yasadigin gordugun duydugun herseyi hafizanda dosyalamaktir..\
ornek:benim kafam bir bilgisayar konustugum duygudugum gordugum yaptigim vs dosyalastiririm onun icine ilgili olan herseyi txt eder saklarim..
sekillerde hep bir benzer kullanirim ornek marketten permatik alacaksam bir L harfi ile cagristiririm veya adamin adi tolga ise olgayida hafiza ederim gibi ornekler..
-----------------------------hocam bende iş sırasında panik ve heycanda oluyor bildiğim şeyde şüphede kalma dediğin gibi stresten kafa rahat olmayınca olmuyor.Bazaman tek yerde çalışıyorum alıyorum ne lazımsa gidiyorum rahat rahat ama ortam kalabalıksa biri bi anda bişi dediği zaman heycan panik söylediği şeyi bi anda unutma olabilir.
Kendi kendime diyorum ne hallere düştüm diye ben böyle değildim arkadaş